Støpt dørmatte, kveld i hagen og Award

IMG_6315
Jepp, nå har jeg endelig fått prøvd meg på å støpe diger helle! En liten dørmatte. :o) Denne har jeg egentlig lyst til å ha liggende foran inngangsdøra til drivhuset – når det i fremtiden er ferdigbygget.. Jeg må bare begynne å bygge først! hihi. Mannen min har lyst til å sette opp en diger bod/hytte også, og da lurer jeg på å ha drivhuset mot den ene veggen.
IMG_6333
Til støpingen brukte jeg en diger plastkasse, og i bunnen la jeg en dørmatte i gummi. Skjærte den litt til.. Jeg så på hageprogram på tv’n samtidig – engelske hager, så man kan si det sånn at det var ikke bare ETT plaster på fingrene etterpå.. :o) Hadde vært bedre å kjøpt en diger sponplate og noen lister og snekret en form, men men. (hadde blitt større helle) Også puttet jeg pyntelister i isopor langs kantene, for å få mønster også der.
 IMG_6329  IMG_6341
Det er sånn her variant jeg har lyst til  å støpe i mye større størrelse, og da også støpe noen bein slik at det kan bli en søt benk! Jeg tror det kunne blitt FINT! :o) (inni la jeg forresten litt armering, bør nok ha ganske kraftig når jeg etterhvert skal prøve meg på benken!) Jeg har ikke begynt på den enda, da jeg ikke har blitt helt enig med meg selv i hvordan beina skal være.. Forslag? :o)
 IMG_6339
Like utålmodig hver gang – støpen er enda ikke helt tørr, og mørkere inni.. jaja! Nå har enda en av mine små pelargoniastiklinger kommet i blomst – dette er Camel. En liten søting!
IMG_6270
Jeg har vært så heldig å få en Award av to herlige jenter, både av Line med Morsomme Ting, og Marita med Maritas Hage. Hjertelig takk jenter!
Denne awarden innebærer at man skal fortelle 7 ting om seg selv, og deretter gi den videre til 7 andre bloggere. Hmm..
award_pokal♥ Jobber som optiker, er nå hjemme i permisjon med vår førstefødte
♥ Har vært sammen med min kjære siden russetiden vår! (8 år siden.. Tida flyr!)
♥ Fjernet all gress i hagen, da mannen min er allergisk og jeg var stup lei av gressklipping. Dermed blei det litt etter litt noen planter, og etter ikke altfor lenge fikk jeg diagnosen hagegal! :o) Det er jo SÅ mye bedre å klippe noen rosebusker, knipe bort visne blomster etc, enn å måtte klippe plenen. Anbefales! :o) …også er det herlig å kunne plukke buketter å ta med inn..
♥ Jeg er, i motsetning til feks Line på Morsomme ting, veldig glad i duppeditter, og ble helt hyper da jeg til jul fikk lyserosa barbær pc av mannen min..! :o)
♥ Er kanskje litt i overkant sta når det gjelder å gjøre ting, spesielt i hagen. Neidaward_pokala, null problem – jeg graver damm I DAG jeg. Ikke noe stress, det kan da ikke være SÅ slitsomt.  Åh, sånn pil-tre-grotte ser stilig ut, det lager jeg. NÅ.  aha, jeg burde bearbeidet jorda mer ja (vi har tung leirjord)) og vanna heeeele tiden ja. Jaha-ja. Men trass i alt – jeg står fortsatt ved det at er man sta nok så klarer man det meste! :o)
♥  Gleder meg ENORMT til å få realisert drømmen om drivhus i hagen i år, har fått gavekort på plank etc av mannen i bursdagsgave – så i år BLIR DET drivhus!! Jippi!! :o) Jeg har noen brukte vinduer stående, så det blir i glass, hvitt og med sprosser. Må få tegna skikkelig tegning! Har lyst til å ha det forholdvis stort, og lurer på å ha det litt kantete, ikke bare vanlig firkanta.. Hm. Tenkte tenke!
♥ Har verdens beste ektemann og baby, og familie/svigerfamilie, og er utrolig takknemlig over hvor godt liv jeg har!
Hmm, det finnes så ufattelig mange herlige bloggere der ute, det er vanskelig å plukke ut bare 7 .. Men jeg prøver nå allikevel!
Awarden gis herved til de herlige jentene bak bloggene – Koseleg, Lindas Hagedrømmer, Mitt Uterom, Hageliv og Hagedesign, Hagen i no.8, Livet på småbruket og Blomsterguri.
IMG_6385 IMG_6376
I forrige innlegg skrev jeg at jeg synes det er så pent å ha litt lys i hagen om kvelden, og at det i fontena er vakkert med små telys i sånne små telys-kopp-holdere som flyter rundt. Tok noen bilder i gårkveld av dette.
IMG_6383
Det er såklart helt nydelig med vanlige flytelys, grunnen til at jeg bruker slike holdere og vanlige telys, er at det er noe jeg alltid har i hus. Vanlig flytelys forsvinner så fort.. :o)
IMG_6365
Her om dagen kom svigermor på besøk, og du og du så deilig det er med litt barnevakt! Dermed fikk jeg bært opp vannlilje fra kjelleren, beskjært vinranka (jepp, lovlig seint.. ops. Men den måtte ryddes i! Prøvde med på å sette noen av grenene i en potte også, hadde vært utrolig gøy om den ville satt røtter.. krysser fingrene!) Rydda litt etc!  Etter inspirasjon fra Turbolotte som viste bilder av dammen sin på kvelden, med nyinnkjøpt lyskule i glass tenkte jeg at jeg ville ta med et bilde fra slik dammen vår er på kvelden også. Da jeg laget dammen og kjøpte lille pumpa, kjøpte jeg også en liten spot som jeg har festet på pumpa – den har egen ledning og kan dermed være på bare på kvelden. Synes det er så herlig med vann og lys i hagen, samspillet gir en trolsk stemning! Desverre ble ikke bildet så bra.. Jeg ønsker meg kamerastativ! :o)
give away i Toneroses hage
Til slutt vil jeg minne om min lille giveaway – alle er hjertelig velkomne til å delta ! ♥

22 Comments

 • Skogland on April 29, 2010

  Den dørmatten var bare helt skjønn!! Å støpe med betong, det kan du! 🙂

  Har endelig fått målt drivhuset…hadde jo planer om å få gjort så mye, også har jeg blitt syk i stedet 🙁 sukk…
  Her har du utvendig mål: 2,50m x 3,80. Lykke til med ditt drivhus-prosjekt! Kommer nok et drivhus-innlegg fra meg nærmere sommeren 😉

  Ha en god dag! Klem fra Fru K

 • Alven on April 28, 2010

  Hei 🙂

  Takk for koselig kommentar på siden min 🙂 Setter stor pris på slikt 🙂

  Må si jeg ble utrolig imponert over hellen din!!den falt virkelig i samk hos meg 🙂 Fikk veldig lyst til å prøve å lage slike 🙂

  Koselige bilder ifra hagen din også 🙂 englene ved dammen var så søte 🙂

  Ha en fortsatt fin uke 🙂

 • Line fra huset på landet on April 28, 2010

  Må si…du er jammen heldig! refererer til gavekort til drivhus forresten :)) Rettelse: vi er vel heldige begge to egentlig..når mennene våre skal ordne drivhus til oss begge..tihi 🙂
  Jeg gleder meg masse til prosessen med ditt drivhus. Bare legg ut maaasse bilder du.. hehehe.
  Det blir spennende!

  God klem fra Line

 • Om Dorothea on April 28, 2010

  Fantastisk fine heller!! Sånne har jeg også lyst på. Jeg har sånne gummimatter, så det kan jeg få til. Jippi! Og tusen takk for tips!

  *fornøyd”

 • ~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ on April 28, 2010

  Hejsan igen!
  Så roligt att du hälsade på mig också! :o)
  Du har så fina gjutna änglar, får jag fråga om du har gjutit dem själv och i så fall var du köpt formarna?
  De är himla fina nämligen!
  Ha en fin kväll,
  Lydia

 • Monica fra Koseleg on April 28, 2010

  Den dørmatten var skjønn! Stemningsbildene fra hagen likeså!
  Jeg fant rosa kuleprimula på http://primulaogmeretil.blogspot.com- snakket ikke du om at du ønsket deg det i hagen? Slike har ikke jeg sett før. De blå blomstene mine, uten navn, som du trodde kunne være scilla heter snøstjerner. Det fant jeg ut etter å ha vært i http://ninasgaleverden.blogspot.com

 • Roka Design on April 28, 2010

  Hei på deg:)
  Tusen takk for hyggelig kommentar:)
  Og for at du har lagt deg til som følger:):)
  Link til nettbutikken skal jeg få lagt ut på bloggen min:)

  http://www.rokadesign.no
  Ha en strålende dag:)
  Klem fra meg

 • Ninni on April 28, 2010

  Næmmen! SÅ koselig da Tonerose 🙂 Tuuusen takk for awarden 🙂 Jeg må innrømme at jeg ikke er så flink til å følge dem opp, men blir veldig glad for påskjønnelsen! Skal se om jeg ikke kan få snekret sammen noe denne gangen 🙂

  Du er ikke sann altså! Dørmatte i betong, hva du ikke finner på! SÅ lekker!! Og den passer fint foran drivhuset ditt, hihi du er søt 🙂 Dørmatten er på plass, men hvor er drivhuset? Du får legge den klar der drivhuset skal stå 😉

  Jeg er heeelt sikker på at uansett om du lager bord eller benk eller hjertetråkkheller, kommer det til å bli nydelig. Du er bare sånn, du! Kaster deg ut det med hodet først og landet alltid på bena. Det er alltid spennende å se innlegg fra deg, som regel er det et eller annet kreativt involvert 🙂

  Så nydelige og stemingsfulle bilder av fontene med lys i! Du gjør det så koselig og vakkert rundt deg, det er en glede å følge bloggen din 🙂 Koser meg alltid inne hos deg 🙂

 • merethe on April 28, 2010

  Tusen hjertelig takk for awarden. Tenke seg til å ha øynene i veien noen ganger.:) Den skal jeg ta med meg etterhvert. 🙂

 • Roka Design on April 28, 2010

  For en flott blogg du har:)
  Maaaaasse kreativitet her ser jeg:)
  Ha en strålende dag videre:)
  Klem

 • Tonerose on April 28, 2010

  HJERTELIG takk jenter, så utrolig snille dere er! Fantastiske ord som varmer så MASSE! :o)

  Når det gjelder listene jeg brukte til støpinga av dørmatta, har jeg kjøpt mine er på Bauhaus, men jeg regner med at de har akkurat det samme på andre byggvarebutikker. Det er sånne pyntelister man gjerne har oppunder taket inne, om man har glatte vegger og ikke panel. Som ser ut som gips.. :o) (så maler man bare i samme farge som veggen..) Samme type som man kan kjøpe takrosetter til lamper som henger i taket etc, alt er laget i isopor. De koster littegrann, men jeg synes det er verdt det! :o) Jaja, ikke SÅ voldsomt da, var vel en hundrelapp for en lang list.. :o) …mye moro man kan komme over om man “henger” litt på slike butikker! hihi.

  Så moro at det er flere som får lyst til å støpe, jeg håper på bilder etterhvert! :o) Og Linda – hjertene dine blir garantert kjempesøte!!

  Supert Anita, boden/hytta mannen vil sette opp er nemlig 5m på den veggen jeg tenkte ha drivhuset- så i utgpkt tenkte jeg ca 10kvadrat. Jeg har ikke enorme planer, så jeg satser på at det blir passe da. Men jeg må jo få tegnet og planlagt det først! Men ca 10 tror jeg.. :o) Supert å høre andre erfaringer!

  Jepp Linda, det stemmer! :o)

  Ønsker dere en fortsatt vidunderlig uke jenter! Stor klem!

 • Line fra huset på landet on April 28, 2010

  Guri Malla!! Du ER flink du! Hva du får til altså. Den dørmatta der er jo aldeles perkfekt. Og fontenen din..med de nusselige og samtidig så vakre englene dine rundt. Sukk. Du gjør noen mesterverk altså! Du er vel klar over det håper jeg ??!

  Også du..så gøy at du blir med på min give away :))
  Morsomt å lese 7 ting om deg også;) Når det gjelder dupeditter må jeg innrømme at jeg ble hysterisk glad for min høyglanshvite Mac når jeg fikk den av min mann til bursdagen ifjor sommer. Men det er jammen det eneste jeg har vært fornøyd med også..når vi kommer til tekniske ting 😮

  God klem fra Line

 • Linda on April 28, 2010

  Hei hei
  Tuuusen takk for award, så moro:)Aldri fått det før, men regner med jeg skal gjøre som deg? Si syv ting og sende videre?
  Utrolig hva du får til altså. Og med en liten en hjemme imponerer det enda mer. Han må vel bli en liten murer han og?:) Jeg er sååå imponert. Nydelig dørmatte:) Og det blir sikkert en super fin bordplate. Gleder meg til å se hva du finner på der:)

  Og igjen, tusen takk for hyggelig ord hos meg:) Jeg støpte hjerter i går og har mitt eget hjerte litt i halsen i dag, er sååå spent:)
  Hmmm… er i tenkeboksen på hjerteheller… tenke, tenke, tenke:) Jeg fikk de bladene jeg og… og var solgt når jeg så den stien…

  Så nydelige bilder, det er lite som slår den stemningen det blir med lys i vann når det er mørkt:) Lengter til varme sommerkvelder hvor man kan sitte ute og nyte:)

  Klem

 • Anita on April 27, 2010

  Nyyydelig dørmatte du har støpt. Du e jo knallgoe!!!! Jeg ser det for meg forann drivhuset ditt! Det blir helt sikkert kjempefint.

  Du har masse å glede deg til du får deg drivhus. Det er kjmepekjekt. Mitt drivhus er 10,80 kvadrat. For mange ville dette vært for lite….det spørs selvsagt hvor mange planter du produserer osv. Men for meg er det helt passelig… Utrolig hvor mye bedre plass jeg føler jeg har i vårt drivhuset når det er en liten vinkel på det….. det er de samme kvadratene, men vinkelen gir en god romfølelse…

  Men når det gjelder dem støpingen din…du nevner at du bruker en list…isoporlist, for å få en fin kant. Hvor får du tak i en slik??? Jeg får jo lyst å prøve jeg også…:)
  Har ingen konkrete støpeplaner, men jeg blir inspirert når jeg ser alt du klarer å få til..

  Takk for awarden, kjempekjekt! Tar det ut i uka.

  Klem Anita

 • Blomsterguri on April 27, 2010

  Så flotte ting du har laget. Jeg støpte men det er bare for å få en ny pergola 🙂 Flott ser det ut det du har laget, og jeg skal se om jeg ikke får ånden over meg på et tidspunkt. Tusen takk for awarden – veldig hyggelig. Har en smule travel uke, så…. kanskje i helga? Kos deg!

 • ~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ on April 27, 2010

  Så himla fin dörrmatta du gjutit, en sån går jag också och funderar på att göra. Jag har gummimattan, men ska skaffa mig en lagom stor låda att gjuta i.
  Ha en finfin kväll,
  Lydia

 • Monicas Hage on April 27, 2010

  Du er jo rene kunstneren du! Kjempefin både denne og alt det andre du lager:)

 • Besta on April 27, 2010

  Så koselig blogg du har:)
  Stilig dørmatte du har støpt, tror jeg må vise det til mannen min og gi han noen ideer.
  Ha en fin kveld.
  klem fra marilyn

 • Lokki on April 27, 2010

  Det er den flotteste dørmatten jeg har sett!
  Vet du, du er helt RÅ!!
  Klart det kommer til å bli verdens nydeligste benk!!
  Du det der inspirerer noe veldig ❥❥❥
  Gratulerer med Award – det er SÅ fortjent og faktaene om deg var herlige!!
  Du er et friskt pust som jeg setter stor pris på – og så lager du så mye vakkert!!
  Du har sikkert hørt det før, men du er en vakker person!! – både utenpå og inni!!
  Glad jeg traff deg ❥❥❥
  Ønsker deg en nydelig uke!!
  Klem Lokki

 • Lavendel on April 27, 2010

  Neeeej da – en flot dørmåtte, hvor er du dygtig! Jeg vil straks, når jeg har været ude med hundene, prøve, om jeg kan gøre det samme!! Dygtigt gjort!!mange hilsner

 • merethe on April 27, 2010

  DU så stilig dørmatte du har støpt. Jeg tror jeg må lage meg en tipsliste før jeg setter igang med støpingen.:) For her kryr det av flotte ideer. Du er utrolig flittig. Vakre bilder fra dammen din. Det må være herlig stemning i hagen med slike lys. Gleder meg til å følge deg videre. klem

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...