{ Superkule pikekyss! }

KL5A8451 kopier

Har du laget pikekyss formet som sopp tidligere? Disse har jeg vist før, men jeg synes de er SÅ søte at jeg må jo bare tipse om de igjen nå som høsten er her!

Jeg laget slike første gang da jeg var så heldig å bli invitert til skjønne Ann-Helen og den nydelige butikken  Albertines Verden i Askim for å snakke litt om hvordan designe et dessertbord (Tusen takk for en STRÅLENDE dag jenter!)

Marengs/pikekyss kan formes til SÅ mye morsomt – alltid gøy med kreative varianter. Her har jeg fylt en engangs-sprøytepose med marengsmasse (pisket eggehvitte, sukker og tilslutt melis) og klippet et hull i enden. Først sprøytet jeg ut stilker (?) til soppene, på en bakepapirkledd plate. Deretter toppene/hattene, her brukte jeg akkurat samme posen/åpningen – men istedenfor å dra sprøyteposen min oppover mens jeg sprøytet ut massen holdt jeg den 1-2cm over platen hele tiden, da siger massen utover og danner en fin sirkel. Jeg drysset litt nesquick over de for å få litt mer sopp-look på de, og deretter stekte de i ovnen på vanlig måte. Mine marengs var litt større/tykkere enn jeg vanligvis lager de, dermed stekte jeg de litt ekstra lenge denne gangen. (svaaak varme, og lar de stå i ovnen helt til ovnen er kald/natta over). Når pikekyssene er ferdige smeltet jeg litt sjokolade som jeg festet soppene sammen med.

Artig! Alltid gøy med søtsaker på dessertbordet hvor gjestene spør – øøøøøh, hva er det? hihi!!

Ønsker deg en DEILIG dag!

Stor klem ♥

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...