{ SuperMamma, sa du..? }

 

Av og til får jeg høre det – at jeg er en SuperMamma! At det er helt utrolig hva jeg får utrettet, og spørsmål om hvor jeg tar overskuddet fra. Da tenker jeg mitt. De skulle bare visst…

JukseSuperMamma matbutikk med barna KL5A9900

{ SuperMamma, sa du..? }

I dag er det igjen klart for et gjesteinnlegg fra den beste tvillingsøsteren ever – nemlig Elisabeth! Hun skriver bloggen www.byElla.no – og sammen har vi utgitt boka JukseSuperMamma

…så, over til herlige ord fra Elisabeth: 

Jeg liker å ha kontroll. Kanskje litt for mye enn det jeg har godt av. Men slik tror jeg nesten alle mødre har det til tider. Det er vår måte a holde hodet over vann.

Men har du små barn er det umulig å ha kontroll over alt til enhver tid. Så det hender at jeg mister kontrollen. I disse øyeblikkene prøver jeg å late som om det er helt greit (selv om det overhodet ikke føles sånn). Erfaringsmessig synes jeg det fungerer best. Da skaffer jeg meg i hvert fall et par minutter til å tenke ut en plan B.

“The most successful people are those who are good at plan B”
– James Yorke – 

Når jeg mister kontrollen føler jeg meg ukomfortabel, langt utenfor komfortsonen. Det er da den dårlige samvittigheten kommer. Alt jeg burde ha gjort for ikke å komme dit, men ikke har prioritert. For skal jeg komme meg gjennom hverdagen så MÅ jeg prioritere. Jeg har rett og slett ikke tid til alt jeg burde ha gjort. Men det hjelper ikke å ha dårlig samvittighet. Da er det bedre å tenke at alle andre også har det akkurat sånn som meg. Og isteden prøve å reflektere over situasjonen i ettertid. Så jeg kanskje kan lære noe for å unngå at det skjer igjen, eller jeg kan forberede meg på å takle følelsen på en annen måte.

Derfor liker jeg å utnytte de stundene jeg faktisk føler at jeg har kontroll. Jeg liker å kose meg sammen med familien min, og finne på morsomme ting. Datteren min er like glad som meg i å pusle på med små prosjekter, så vi kan for eksempel kose oss med å bake  eller “bygge” og male et slott av pappesker. Det behøver ikke være noe fancy greier. Men vi kobler av, og LEKER. Det tror jeg alle har godt av, uansett alder. Selv om det ikke frister å leke, så smitter barnas entusiasme fort over på de voksne. Jeg føler at det skaper energi, og forhåpentligvis overskygger den dårlige samvittigheten for ikke  å strekke til.

Jeg synes det er viktig å fokusere på hva JEG føler er viktig, og ikke tenke så mye på hva andre synes. På denne måten får jeg mer overskudd, og føler meg mer tilfreds selv om jeg ikke har kontroll til enhver tid! I boka JukseSuperMamma (som jeg har skrevet sammen med min fantastiske tvillingsøster) har vi delt erfaringer rundt dette, i tillegg til at vi kommer med en del konkrete tips til morsomme prosjekter.

JukseSuperMamma mammalivet mamma dsc2442

Jeg føler meg absolutt ikke som en SuperMamma.
Kanskje en JukseSuperMamma, men ikke en SuperMamma.
Stor klem

// alle mammaer fortjener boka JukseSuperMamma – kjøp den i gave til deg selv eller en venninne!

“Den PERFEKTE mammaboka. Jeg får ikke skrytt nok av denne boken. Jukesesupermamma boka. En helt genial bok som passer perfekt til den blivende og erfarne mamman. Her får du gode tips, du får gode ord, du får gode erfaringer og ikke minst en god klapp på skuldra” 
 Nina Maøø-Ruden, Idebank for småbarnsforeldre

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...