{ Svevende spøkelser // DIY }

Forrige halloween laget vi mange svevende spøkelser som dekor inne til klassefest; helt gratis – og akkurat passe grisete, haha!

Til å lage disse spøkelsene brukte vi kun ingredienser vi allerede hadde i hus, dermed var disse svært rimelige å lage – samtidig som de gjorde mye ut av seg. Midt i blinken!

Her henger flere spøkelser til tørk på gardinstanga… =)

For å lage spøkelsene brukte vi noen tomflasker som vi fylte med litt vann slik at de sto stødig. Deretter blåste vi opp en ballong pr spøkelse – ballongen teipet vi fast til toppen av en brusflaske. Denne plasserte vi midt mellom to andre flasker; dermed var den midterste flasken “kroppen + hodet” og de to på sidene “armene”. For å få litt spissere armer/hender teipet vi litt på toppen av de andre flaskene også, men dette er egentlig ikke nødvendig. Når tomflaskene er klare er “tørkestativet” til et spøkelse klart. Deretter blandet vi mel og vann til en passe tynn grøt (tilsvarende som om du feks lager pinata el) – deretter brukte vi hvitt stoff (bruk gamle laken som kuttes i firkanter, t-skjorter el – vi brukte hvite gulpekluter fra da barna var babyer) – dynk stoffet i mel-vann-blandingen, og dander over tørkestativet slik at det minner om et spøkelse. Dermed er det bare å vente en dag eller to til alt er tørket, og spøkelset er ferdig! =)

( Det er litt grisete/klissete å lage spøkelsene, men det er heldigvis kun så lenge man danderer klutene/det hvite stoffet over flaskene. Når mel-vannblandingen er tørket er alt tørt og fint igjen! Unga syntes det var kjempegøy at det var litt klissete da, haha! )

Vi brukte en heklenål til å lage et lite hull i toppen av hvert spøkelse, dermed kunne vi tre fiskesnøre gjennom til oppheng. På innsiden av spøkelse festet vi i tillegg et bittelite ballonglys (finnes på ebay, nille osv) som kunne skrus på like før festen – dermed lyste det inni spøkelsene =)

Gutta tegnet ansikter på noen av spøkelsene, og noen av spøkelsene lot vi være helt hvite =)

Da vi dekket langbord til klassefesten hang vi opp annenhver spøkelse og annenhver svevende heksehatt =)

Fiskesnøre egner seg helt perfekt som oppheng siden det blir nærmest usynlig! =)

Håper dagens innlegg falt i smak – alltid gøy med forberedelser til halloween =)

Du finner MASSE inspirasjon til Halloween samlet HER

Stor klem =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...