Temakake – Fotball, Gressklipping og Fotografering {Bildedryss}

IMG_7356 fotball, fotgrafering, gressklipping kake

Velkommen til ToneroseDesign ♥ Jeg håper dagen din er VIDUNDERLIG – SÅ koselig at du tar deg tid til å titte innom her hos meg i dag ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av denne bursdagskaka jeg laget nylig – en overraskelse til 55-åringen Jan-Olav. Hjertelig tusen takk for at jeg fikk lov å lage denne kaka Øystein! En kjempeartig utfordring! Kaka skulle reflektere hovedpersonens interesser – fotball, gressklipping og fotografering. Og hovedpersonen måtte være barbeint! hihi! Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

IMG_7370

Etter litt mailing frem og tilbake kom vi frem til et artig design – med alle elementene!

IMG_7355

Designet ble en firkanta kake – en minifotballbane, med bursdagsbarnet som løper med gressklipperen og klipper plenen. I den ene hånden holder han et kamerastativ – og flere av de vakre bildene han har knipset. I spiselig print, såklart! Rundt omkring på bakken diverse kamerautstyr og flere av de stilige bildene til bursdagsbarnet.

IMG_7362

Diverse spiselig kamerautstyr – her har jeg modelert et lite kamera (canon, da det er dette bursdagsbarnet bruker. hihi), reflektor, blitz etc…

IMG_7381

…og såklart flere av de stilige bildene han har knipset, i spiselig print! Jeg har en egen printer+spiselig blekk+sukkark til dette, har du ikke printer til dette bruk er det mange steder på nett man kan bestille spiselig bilde. Feks her. Handler du hos Kaketoppen.no – husk å oppgi kode tonerosedesign – da får du 5% rabatt på bestillingen ♥

IMG_7359

Jeg laget et par fotballmål av royal icing – pisket eggehvitte og melis. Husk å lage disse en stund i forveien, slik at målene rekker å tørke!

IMG_7367

Hovedpersonen har jeg modelert etter bilder jeg fikk tilsendt. Laget av sjokolade!

IMG_7360

Foran på kaka et banner med “You’ll never walk alone” – mottoet til favoritt fotball laget hans. Banneret har jeg laget av ekstra hvit marsipan, teksten har jeg malt på med svart pastafarge.

IMG_7365

Jeg trakk kaka med marsipan som jeg farget grønn – for å få frem gresset (på gressklipperen etc) /det at han klipte gress brukte jeg litt kokos som jeg farget grønn. Dette strødde jeg over kaka i striper – for å minne om en fotballbane. Hvorfor ikke?

IMG_7376

Jeg brukte forresten grønn pulverfarge for å farge kokosen – putt litt kokos og litt grønn pulverfarge i en ziplockpose, og rist løs!

IMG_7373

De var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥ Spør om du lurer på noe!

IMG_7356

Måtte dagen din blir HIMMELSK! Stor klem,

tonerose underskrift

8 Comments

 • Åshild on October 7, 2012

  Jeg sa alltid til elevene mine at det kun er fantasien som setter begrensninger for hva som er mulig å gjøre. Du har også alle teknikkene/metodene for å virkeliggjøre fantasiene. Kjempeflott.

  • Tonerose on October 8, 2012

   Hei Åshild,

   Hjertelig takk for det!! =) Mhmm, det kunne ikke vært mer riktig – det ER kun fantasien som setter grenser. Og det er jo kjempegøy! hihi.
   Håper dagen din er nydelig!

   Klem!

 • Øystein on October 6, 2012

  Skulle kommentere før, glemte det helt bort. Kaken ble en kjempesuksess. Det største problemet var å få folk til å begynne å spise den. Dette ordnet Jan-Olav lett ved å rope “Er det noe Manu fans her som kan hjelpe meg med å bli kvitt slagordet i front”… 😀

  • Tonerose on October 8, 2012

   hihi!! Så bra!! =) kjempegøy Øystein!!

 • anette on October 6, 2012

  hei!:) så nyyydelig tone!!fantastisk:)) kan jeg spørre deg, hva er det i kaken, hvilken kake er det? kunne du lagt ut ei oppskrift på den? vært kjempesnilt:))
  ..går ut ifra at du har brukt ei firkantet bakeform :o)
  ha en herlig skjønn dag!!

  klemmer Anette:)

  • Tonerose on October 6, 2012

   Hei Anette,

   Søta! Hjertelig takk for det!

   Det er klart du kan spørre! =) dette er en vaniljekake med masse vaniljesus i (!) Skal se om jeg får laget et innlegg med oppskrifta etterhvert, eller så må du gjerne sende meg en mail – så kan jeg maile oppskrifta til deg! =)

   hihi, nei – jeg har ikke firkanta bakeform foreløpig – jeg har bare brukt langpanna =)

   Tusen takk for det – i dag har jeg kost meg masse ute i det vakre høstværet sammen med smågutta! Håper du også har en skjønn dag!

   Stor klem!

   • anette on October 6, 2012

    tusen takk for mail !:o)) sender deg gjerne en mail snille deg :o)) kan tenke meg den vaniljekaka er suuupergoo vært kjempekjekt og prøvd seg på den!!
    tusen takk du også ønsker deg en super skjønn dag!!
    klemmer anette:)

    • Tonerose on October 8, 2012

     Hi Anette,

     Søta! =) Jepp, gjør det du!

     Tusen takk for det – håper dagen din blir helt perfekt!

     Stor klem!

Leave a Reply