{ Tips til farging av marsipan }

Når jeg farger marsipan bruker jeg gjerne matfarger fra kakeutstyrsbutikker (eller feks Jernia om man bor litt mer på landet, de fører en del kakeutstyr) – dvs gelefarger. Selv synes jeg alle de ulike merkene jeg har testet ut fungerer kjempefint, spiller ingen trille hvilket merke det er for min del i alle fall. Jeg bruker vanligvis ikke matfargene fra matbutikken til å farge marsipan, disse er gjerne en del tynnere/svakere på farge.

Om du skal farge vanlig marsipan (dvs “gul” marsipan, type fra matbutikken el) er jo gjerne marsipanen rimelig gul – så om man ønsker en lys pastellfarge på den ferdig fargede marsipanen kan dette være litt knotete å få til om man ikke planlegger deretter. Da gjelder det selvsagt å prøve seg frem med litt og litt farge av gangen, og kna til man får ønsket farge – men fremdeles blir gjerne marsipanen veldig gul. Om du feks vil farge lys rosa marsipan eller lys blå vil den gule fargen fra marsipanen gjøre at fargene ikke akkurat blir slik som på farge-boksen/matfargen – dermed er det lurt å tilsette hvitfarge for å fjerne marsipanens gule farge =) Jeg liker best å bruke pulver, dvs titandioksid (finnes på kakeutstyrbutikker, Jernia, Panduro osv) Du får også tak i flytende hvit farge, men personlig synes jeg marsipanen blir så klissete av det – dermed blander jeg heller kun i pulveret direkte =)

Ønsker du å blande en søt mintgrønn farge lik den jeg har farget på kaka mi her kan du selvsagt bruke hvit farge for å få bort det gule i marsipan, og deretter farge marsipanen med mintgrønn matfarge – men, jeg har et enda enklere tips! Da jeg farget marsipanen til denne kaken brukte jeg helt vanlig marsipan fra matbutikken (rema 1000) – så hadde jeg oppi bittelitt kongeblå farge. Deretter er det bare å kna det hele sammen – og marsipanen får denne søte mintgrønne fargen!! =)

Dette er en sjokoladekake jeg laget istand til bursdagsfeiring her hjemme i påsken – da klipte jeg rett og slett til supersøt og superenkel kakepynt av glitterkartong!! Gjort på 1-2-3 i ekte JukseSuperMamma-stil! =) Kaken er trukket med vanlig marsipan farget mintgrønn, deretter pyntet med en søt liten bord av marsipan langs fatet, borden har jeg kostet med pulverfarge/gullglitter =)

Kaka var del av et dessertbord – bildedryss kommer straks!

Håper dagens innlegg var til inspirasjon, hyggelig at du tittet innom ♥

Stor klem!

// masse tips til kakedekorering finner du samlet HER

// boka vår JukseSuperMamma finner du HER – et must for alle mammaer!

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...