Tips til Matboks – og innhold?

matboksmat
Velkommen til ToneroseDesign ! ♥ Gutta er såvidt igang med barnehage, og om de kommer tidlig spiser alle frokost i barnehagen.  I går var første dagen de kom før frokost, og da hadde de såklart med hver sin matboks – de var så stolte der de gikk og bærte på de! ♥ hihi. Vi måtte jo prøve oss på å lage matpakke isammen! Gutta hjalp ivrig til, og bestemte hva som skulle med. Det var ikke lite må vite! hihi. Rimelig mye ble også spist uner matlaginga.. såklart!  Foreløpig har gutta disse Lynet-matboksene (Nille), og jeg synes det er supert at det er to etasjer i de. Men, jeg kunne gjerne tenkt å hatt flere rom som sitter fast  i matboksen, slik at man kan ha ulike ting uten at det blander seg. Noen som har tisp/erfaringer å komme med? Hva slags matbokser bruker dere? Jeg antar at ebay etterhvert kanskje blir løsningen, enn sålenge fungerer disse flott. Jeg puttet et par små bokser nedi underste etasjen, de passet perfekt i høyden! (kjøpt på Nille for en stund siden) Innhold i matboksene ble brødskiver (tigergutt og mikkel) druer, gulrøtter, paprika, gulost, pølse og agurk. Utrolig stas at gutta syntes det var så gøy å lage nistemat. Det frister til gjentagelse!
Jeg håper DU får en DEILIG lørdag! ♥ Stor klem,

tonerose underskrift

18 Comments

 • Tonerose on August 16, 2012

  hei Firdevs!

  Genialt! =) Tusen takk for flotte tips! Ja, de har akkurat begynt å bhg, og det er en ganske annen hverdag!! det går bedre nå, storebror blir lei seg når jeg går, men har gråter ikke masse lengre. Veldig veldig godt! Minstemann er det verre med, han gråter fortsatt masse når jeg går.. Men, de er jo tryggere der nå, og mer vant til det, så de kommer til å løpe inn porten straks! =)

  Håper du har kost deg masse med familien i sommer!! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 16, 2012

  ops, så jo ikke denne nå – tenker du på utstikkerne? Har kjøpt på ebay, de fungerer flott til småkaker også! =)

  på ebay har de slike i maaange varianter, og de koster ikke mange kronene! =)

  stor klem!

 • Tonerose on August 16, 2012

  Hei Cecilie G,

  Hjertelig tusen takk for SUPERT tips!!

  Høres ut som DEILIG matpakker til barna! =) Jeg har nå begynt å lage matpakke til gutta på kvelden slik som du sier, jeg lager det samtidig som jeg lager kveldsmaten og det tar virkelig ikke lang tid. Også SÅ deilig morgenen etter. Enn sålenge har jeg noen småbokser ifra Nille som jeg putter oppi vanlige matboksen. Jeg var litt usikker på hvordan det ville bli med løse bokser/lokk, men lukas ordner de selv, og lille Daniel regner jeg med får hjelp – de er jo ikke like mange på hans avdeling, så dette synes jeg fungerer helt topp. =) Kunne fortsatt gjerne tenkt å hatt matboks med flere faste rom for å slippe “løse deler”, men det er UTROLIG kjekt å kunne lage klart kvelden før, og ha noen bokser i kjøleskapet og noen utenfor..

  =)

  Skal nok ikke se bort ifra at vi fortsetter på denne måten, synes det fungerer flott! Da ville det jo vært helt supert med slike metballkofferter…!! =)

  håper du har en herlig uke søta!

  klem!

 • Tonerose on August 16, 2012

  Hei Anonym,

  Tusen takk for det! =) Hmm, da må jeg sjekke tupperware – takk for tipset! =)

  Håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Mai Britt Feragen alias Mappedi on August 14, 2012

  Disse er geniale:

  http://www.matpakkebloggen.no/p/om-easy-lunchboxes.html

  Og mye inspirasjon på bloggen hennes også 🙂

  • tonerose on August 25, 2012

   Hei Mai Britt,

   Hjertelig takk!! =) mhmm, må titte litt der ja! Takk snille deg!

   Håper du har en herlig helg!

   Stor klem!

 • Malenna on August 11, 2012

  Matpakker synes jeg også er gøy! Eller ehm, at det i hvert fall ser gøy ut med sånne matpakker! Min gutt er jo så liten enda og begynner i barnehagen om litt under 2 måneder, så etter hvert har jeg også lyst å lage litt forskjellige matpakker med ulikt innhold og danderinger =)

  Virker som denne laptop lunchboksen er bra og ser ut til å fungere, kan sees på denne linken: http://www.guttelus.no/utstyr-til-barn-guttelus-no/spise-og-drikke/laptop-lunchbox-navy-orange.html

  Så tror jeg skal skrive den opp på ønskelista til 1-årsdagen =)

  Denne boka viker også interessant:
  http://www.ark.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=7109752
  Så den burde også hatt et gjennomsyn, hehe 😉

  Du har jo kanskje sett alle disse tingene før du også, men tror nok ebay blir tingen for å bestille litt “tilbehør” her i gården også. De søte “bento” eggeformene f.eks synes jeg er kjempe artige! Og ellers alt “bento” stashet som fins på ebay til en billig penge 😉

  • tonerose on August 25, 2012

   Hei Malenna,

   ja, ikke sant??

   Gutta synes det er SÅ stas med matboks nå – det er kjempesøtt!! Og når de smilende spør om å få mikke mus i matboksen, da kan jo mamma’n ikke annet enn å bli glad! hihi. Søte lille gutta!!

   Jepp – ebay er virkelig stedet!! jeg har ikek fått så dreisen på eggformene enda, men de fungerer fint itl ris! =) Men gutta synes det er veldig stas å få med seg egg i matboksen, så jeg får nok se om jeg får dreisen på de etterhvert. =)

   lykke til med bhgtilvenning etterhvert!!

   Håper du har en herlig helg!

   Stor klem!

 • Lillebølla on August 11, 2012

  JEg bruker litt store matbokser,med plass til småbokser inni:P Ellers så har jeg denne her http://matpakke.blogspot.com/p/om-easy-lunchboxes.html Jeg liker godt å lage koselige matpakker til ungene, men tror vesla fikk litt for mange ting med seg for en av dagene sa hun; mamma æ kan godt få to knekkebrød med brunost med i mårra 😛 Hehe:)

  Ha en fin dag

  • tonerose on August 25, 2012

   Hei Lillebølla,

   Hehe, snakker om!!

   Thi-hi!! Ja, det er ikke alltid de ser det samme som oss.. Men jeg vil absolutt tro hun synes det er veldig veldig stas med litt ekstra i matboksen! Jepp, jeg bruker også det – synes det fungerer overraskende bra!! Har lurt på å kjøpe slik liten metallkoffert til de, siden det fungerer så bra med løse små bokser oppi.

   Tusen takk for tips! =)

   Håper du har en herlig helg!

   Stor klem!

 • Stine on August 11, 2012

  Her får vi alle måltidene i barnehagen, men har en slik laptop lunchbox hjemme som er genial.

  Legger ved link til en norsk nettbutikk som selger den;
  http://www.alexi.no/laptop-lunch-box-sett.html

  Ellers må jeg si at du har en nydelig og inspirerende blogg.
  Ha ei super helg!

  • tonerose on August 25, 2012

   Hei Stine,

   Hjertelig takk for tips!! har sett litt på disse.. Er så usikker på str på de ulike matboksene, det er så vanskelig å se for seg på nett.. Tror jeg må få kjøpt noe slikt etterhvert! =) Hjertelig takk søta!!

   Håpr du har en herlig helg!

   Stor klem!

 • ingelin.hagevik on August 11, 2012

  Tupperware har disse genilale boksene:

  http://lykkedesign.blogspot.no/2012/03/magisk-matboks.html

  De er litt store da. Ellers har de noen avlange bokser som heter Babska Trio som er store og plass til mindre bokser i. Ellers kan jeg anbefale ECO pure drikkeflaskene. De er verdens beste. Jeg har flere i 0,5 l, 0,75 l og 1 liter. Denne boksen på bildet står ikke i katalogen, men regner med at en selger kan skaffe den gjennom reservedeler 😉

  • tonerose on August 25, 2012

   Hei Ingelin,

   Hjertelig tusen takk for supre tips!!

   Tror jeg må gå til innkjøp av litt flere matbokser – merker det er veldig godt å ha litt mer enn en til hver også.. hihi! Hmm, skal se om vi ikke prøver oss på slik flaske vi også! Jeg har ikke vært på tupperwarparty på årevis, men skjønner det er på tide!! hihi.

   Jeg håper du har en herlig helg!

   Stor klem!

 • Anonymous on August 11, 2012

  Hei Tone lenge siden jeg har lagt igjen en kommentar inne hos deg… Leser at dine småtasser har begynt i B.H så gøy =). Jeg fikk litt tilbakesmell da storemann gikk i B.H for 3 år siden hehehe. Jeg pleide å stikke ut brødskivene hans med cookie cutter selv men jeg brukte de STORE cookie cutter’ene da ble det en stor skive… Jeg hadde mye gul ost som jeg kuttet i bokstaver i navet hans.. Jeg pleide å lage omellet i mikkemus form vaffelgjern det syntes han også var gøy å ha i mat boksen sin <3 som frukt og grønsak likte han avukado terninger marinert i urte saus altså tørka urter og olivenolje ;)

  Masse klemmer fra meg til deg hilsen : Firdevs

 • Cecilie G on August 11, 2012

  Men hvor har du kjøpt de fine formene ? : )

 • Cecilie G on August 11, 2012

  Matbokser kan være en utfordring, men jeg gjør det på denne måten. Som regel har jeg et bra utvalg av frukt og grønt og litt småting som er godt å ha i matboksen.
  Så har jeg gått til innkjøp av mange av Rice sine små bokser i nett i forskjellige figurer som jeg fyller med blåbær,bringebær,paprika,cherrytomat,sukkererter,gulrot,snacksagurt,bønner, og andre ting. De får alltid en yoghurt (husk skje som kan bli borte),babybelost, eller kjekspinner som kan dyppes i ost, 1/2 banan, 1/2 avokado og enten brødskiver, wraps med godt fyll, boks med pastasalat eller rester fra middagen.
  Jeg har de metallmatboksene med håndtak (som en koffert) og det går mye godt nedi der når man får stable teken : )

  Boksene pleier å være ganske tommer når de kommer hjem og så tror jeg de deler med de andre barna som har lyst til å smake : )

  Jeg lager de kvelden i forveien, tar 15 min max og de er like gode neste morgen : )

 • Anonymous on August 11, 2012

  hei på deg. Fortsatt en flott sommer. Ang dette med matboks og faste rom . Tupperware hadde/har dette .. Der kunne man ta ut veggen og sette den på plass igjen
  har sett det fler steder, men husker ikke hvor.

Leave a Reply