{ tips til prinsessebursdag // prinsesseslott // reblogging }

IMG_4602[1] copy

Jeg håper du har en HERLIG dag! I dag tenkte jeg å skrive bittelitt om hvordan du kan lage prinsessekake til barnebursdag selv, tenkte det passet fint nå etter gjesteblogg-innlegget til vakre Therese ♥ Her er bilder av en prinsessekake jeg laget for en stund tilbake – her er det masse detaljer som tar tiiiid, men du kan fint forenkle det om du ønsker 

IMG_4588[1]

“Hemmeligheten” ved å lage en slik kake er å lage tårnene en stund i forveien, disse “gjør” hele kaka! ♥ Jeg har kjevlet marsipan flat, deretter kuttet til en firkant som jeg har rullet rundt en boks dekket med plastfolie. Festes sammen ved å overlappe litt og  lime marsipanen sammen med litt vann. La disse stå og tørke en ukes tid – og deretter kan du fjerne boksen inni og tårnene dine står av seg selv! Jeg har også laget takene av marsipan, de har jeg rullet rundt en kjegle, men du kan også bytte ut disse med iskremkjeks for en enklere variant. Vil du “piffe opp” iskremkjeksen kan du feks dyppe de i melismasse farget rosa og deretter drysse over litt strøssel, glitter el ♥ På mine tårn har jeg presset ut vinduer etc før jeg festet de sammen og lot de tørke, ønsker du vinduer kan du feks bruke en hjerteformet pepperkakeustikker og lage åpninger. Nusselig!

Jeg tørket mine tårn rundt PME-kakespraybokser, men du kan bruke det du ønsker i passet størrelse, husk å pakke inn med plastfolie først. Tårnene fester du til den runde kaka di (evt et par etasjer over hverandre) med feks litt melismasse.

Jeg har også preget mønster i marsipanen for å minne om mur etc, dette er pregematte som kjøpes på kakeutstyrsbutikker og pressen ned i marsipanen før den kuttes til.

IMG_4657[1]

Et sjøuhyre, hihi! Laget av marsipan såklart. Lag gjerne pynten en ukes tid i forveien, da er du sikker på at den rekker å tørke slik at den kan stå av seg selv (oppbevares mørkt tørt og i romtemperatur)

IMG_4620[1]

En liten bro, små steiner osv er søte detaljer. Laget av marsipan. Hvor mye tid du legger i kaka er opp til deg, men lager du tårn er MYE gjort! Om du da i tillegg feks pynter kaka med prinsessefigur i plast fra leketøysbutikken blir garantert prinsessa di knallfornøyd!! (eller lage av marsipan slik jeg har gjort her, men det tar litt mer tid)

IMG_3402-copy-komp

Mer tips til prinsessekakebord/dessertbord finner du HER

IMG_3246-copy

Tryllestaver lager du på 1-2-3 av papirsugerør og merkelapper, stash kommer fra FestFabrikken. Populært! ♥

IMG_3332-copy-copy

Mine to små prinser med kroner og kapper, kronene har jeg laget av blonde med stivelse (sukker og vann smeltes, og blonde dyppes i laken. Deretter former du kronen i ønsket fasong, overlapper, og lar tørke et døgn. Så er den klar! Jo mer sukker, jo stivere blir den) Kappene har jeg sydd med stoff fra Stoff og Stil, de vakre blondene er gamle – disse har jeg fått fra min herlige svigermor.

IMG_3301-copy

Tips til bordekking prinsessebursdag HER

IMG_3284-copy

Gratis trylledrikk-etiketter HER

Enjoy!

Stor klem ♥

No Comments

Leave a Reply