{ Tips til prinsessekake // DIY }

IMG_4602[1]_prinsessekake_kake_barnebursdag

I dag vil jeg dele et tips til prinsesseslott-kake om DU planlegger å lage en! Visste du at du kan lage tårn av kun marsipan?? Jepp, den tørker og stivner!

Start med å farge marsipanen i ønsket farge. Deretter kjevler du den flat, og kutter til et rektangel med et pizzahjul (høyde og lengde avhengig av hva du bruker å tørke marsipanen rundt, prøv deg frem ved å klippe til et ark som du kan måle med og deretter bruke som mal). Her har jeg i tillegg også brukt en pregematte med mønster av murstein på marsipanen før jeg kuttet den til, men dette trinnet trenger du selvsagt ikke å ha med. Deretter brukte jeg en boks (sprayboks, type matfett-boks el) alternativt kan du bruke papir-rullen inni tørkerull osv. Pass på at marsipanen ikke er fuktig slik at den ikke setter seg fast i det du ruller rundt, alternativt kan du pakke sprayboksen el inn i litt plastfolie. (vær obs på at plasten gjør at marsipanen tørker litt saktere)  “Rull” marsipanrektangelet rundt boksen/rullen din, og lim sammen marsipanen der den overlapper med littegrann vann. Gjenta prosessen etter av hvor mange tårn du ønsker. La de deretter tørke mørkt og tørt (feks inni et kjøkkenskap) i flere dager – da stivner de! Avhengig av fuktigheten i rommet og tykkelse på marsipanen kan dette ta noen dager – start gjerne tidlig på denne pynten slik at du er helt sikker på at de stivner! Du kan fint lage kakepynt opptil et par uker i forveien.

Toppen av tårnene har jeg laget ved å rulle flatkjevlet marsipan rundt partyhatter dekket med plastfolie, samme prinsipp som ved laging av resten av tårnene. Dvs disse er også “hule”. Skjøten på toppen pyntet jeg ved å feste en ball av marsipan – enkelt og pent! Husk å lage toppene på tårnene samtidig med resten, og la alt stå og tørke i flere dager etterpå. Når mange nok dager har gått har all marsipanen stivnet og du kan montere sammen tårnene. Fest de sammen med litt melismasse.

Ta-taaaa!

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...