ToyStory kake 4 etg, med Buzz Lightyear, mr&mrs Potatohead etc! {Bildedryss}

4 etg toystory kake buzz IMG_8515

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av ToyStory etasjekaken jeg nylig laget. All pynt har jeg laget av marsipan! Klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder…

IMG_8501

Her om dagen viste jeg bilder ifra ToyStory kaken jeg laget hvor jeg laget selve kaken som sengen til Andy ifra ToyStory (han som eier alle leikene) Bildedryss av denne kaka finner du HER. Dagens bildedryss er av ei etasjekake jeg laget – med samme tema!

IMG_8505

Kaker til barnebursdager er knallgøy å lage, man kan virkelig gå “all out”. Sterke farger og masse detaljer!

IMG_8502

Jeg modelerte Buzz Ligthyear ifra ToyStory, som jeg plasserte på toppen av kaka. Buzz laget jeg av marsipan, og brukte bilder ifra internett som referanser for utseende hans. Til mesteparten av kroppen hans har jeg brukt ekstra hvit marsipan, ellers har jeg farget marsipan med pastafarge i ønsket farge for å få grønt, lilla, grått etc. Handler du hos kaketoppen så husk å oppgi kode tonerosedesign, da får du 5% rabatt på hele kjøpet. Inni armr+bein på Buzz har jeg brukt ukokt spaghetti, slik at han holder fasong – men allikevel er spiselig.

IMG_8506

Jeg modelerte også flere av figurene ifra filmen, det ble ifra ToyStory 3 – da det var denne filmen jeg så på sammen med smågutta mine for å hente inspirasjon! Men de samme figurene er kanskje med i alle? Iallefall Buzz og Woody (som sitter på sengekaka) Her er blekkspruten! Alle disse figurene har jeg modelert på frihånd, dvs sett på bilder på nettet. Det finnes massevis av modeleringsverktøy å få kjøpt, jeg har litt ulike varianter og varierer på hva jeg bruker. Fåes kjøpt feks her.

IMG_8518

Nederste etasjen laget jeg “planker” rundt, disse har jeg laget av marsipan farget brun. Deretter har jeg kjevelet marsipanen flat og preget tre-mønster med en pregematte. Så har jeg kuttet til passe plankebiter. Disse laget jeg aller først, slik at de rakk å tørke nok til å kunne stå oppreist. Synes det er litt stilig!

IMG_8516

Jeg preget litt linjer i plankene også, og brukte en tannpirker til å stikke små hull i plankene – tenkte dette kunne minne om spiker! hihi. Hvorfor ikke?

IMG_8511

Midt på den nederste kaken laget jeg “ToyStory-logoen” med bursdagsbanets navn – tenkte det kunne være en søt detalj!

IMG_8507

Et kult lite romvesen modelert etter bilder ifra filmen. hihi! Tøff type?

IMG_8515

2 etasje på kaka trakk jeg med ekstra hvit marsipan, og skjærte til biter av svart marsipan som jeg festet til kaka med bittelitt vann. Dette for å hente opp Sheriff-stilen til Woody og jenta!

IMG_8508

På en slik barnebursdagskake synes jeg alltid det passer med litt stjerner og glitter – dissehar jeg festet med ståltråd for å få de til å stå ut av kaken. Ståltråden er det eneste som ikke er spiselig av all pynten!

IMG_8510

En sheriffstjerne modelert av marsipan, deretter malt med sølv lustre dust (iblandet bittelitt vodka) Såklart med bursdagsbarnets navn – det er da han (og ikke Woody, hihi) som må være sheriffen nå må vite!

IMG_8512

Sparebøssegrisen ifra filmen fikk også lov til å være md. Modelert av marsipan farget rosa/hudfarget. Detaljer malt på med svart matfarge.

IMG_8513

Jeg sneik også på littegrann andre leker – som feks disse legomennene! Disse har jeg brukt en silikonform til å lage, slike isbitformer kan du kjøpe på feks ebay – eller i legoland!

IMG_8514

Mr og mrs Potatohead modelerte jeg også – hihi! Slik modelering tar tiiiid, men jeg synes det har så mye å si for helheten på kaka!

IMG_8519

Jeg tenkte ikke på å mål hvor høy kaka var – men her ser du den sammen med iphonen min – så får du iallefall et lite inntrykk! ♥

IMG_8520

Tredje etasje trakk jeg med blå marsipan,og festet stjerner til sidene med bittelitt vann. (i stil med senga til andy!)

IMG_8517

“Bak” planken på nederste etasje strødde jeg litt knust kjeks, tenkte dette ble stilig sand som ville kune passe inn i stilen! Et “tau” har jeg plassert rundt kaka for å hente inn litt sheriff-look’n på denne etasjen. hihi!

IMG_8522

Jeg malte også litt detaljer på Buzz, som feks stripene på vingene hans. Og ikke minst litt rundtomkring der hvor det var prikker/skruer etc på tegningene av han!

IMG_8524

Kakefatet har jeg også trukket med marsipan – jeg synes det gir en fin avslutning/helhet på kaka.

IMG_8526

Øverste etasje formet jeg som en “planet”/stein – jeg tenkte det kunne være litt gøy med tanke på at Buzz flyr. Og da måtte jeg såklart lage litt “krater” etc i planeten – hvorfor ikke? hihi.

IMG_8563

Det er ikke så lett å se, men jeg plasserte noen små lys/lyskastere på kaka. Har forsøkt å ta noen bilder av dette så dere kan få se! ♥

IMG_8564

De på selve kaka lyste jevnt, og hadde hvitt lys.

IMG_8572

Bak på vingene til Buzz derimot, festet jeg to blinkende lys – og slo de på i ulik takt. Dvs de blinket/lyste nedover i hvitt, blått, rødt, grønt etc. Synes det ble superkult! hihi. Og forhåpentligvis likte unga det! (litt ala slik Buzz er i filmen når han flyr må vite. hihi!)

IMG_8500

Det var det hele for i dag! Spør om du lurer på noe ♥ Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom her hos meg – jeg håper det var til inspirasjon!

Stor klem,

tonerose underskrift

4 Comments

 • anette on October 26, 2012

  nyyyydelig tone!!:D blir alltid stum av beundring skjønne flinke deg:))))!!! hva er det i denne kaken…du, til denne herlige vaniljekake oppskriften din, ser såå go ut:)) hadde du hatt forslag til meg hvilket fyll jeg kan ha i..skal være til en barnebursdag.. kan sjokolade, bringebærkrem, vaniljekrem gå?:) ha en herlig helg!!

  klemmer Anette:)

  • Tonerose on November 13, 2012

   Hei Anette,

   Hjertelig takk for det søte du!! =) Denne kaken er det vanilje og sjokolade – den mest populære =) Mhmm, det hørtes ut som deilig fyll søta!! Til vanilje føler jeg det meste passer!!

   Ønsker deg en deilig dag!

   Stor klem!

 • Solveig Ingersdatter Eriksen on October 26, 2012

  Fantastisk!! 😀

  • Tonerose on November 13, 2012

   Hjertleig takk solveig!

   Stor klem!

Leave a Reply