ToyStory Kake – formet som senga til Andy, med masse leiker!

toystory kake andy sin seng IMG_8463

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av denne barnebursdagskaka jeg nylig laget – med ToyStorytema! Jeg synes alltid det er gøy å lage litt annerledes kaker, dermed foreslo jeg å lage kaka som senga til Andy  (gutten som har alle leikene i filmen) Hvorfor ikke? hihi. Alt er spiselig, pynten har jeg laget av marsipan. Klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder…

IMG_8457

Denne kaka fikk jeg vite om kort tid i forveien – og jeg hadde minimalt med tid. Dermed ble det INTENS jobbing, og desverre begrenset tid til modelering. Jeg rakk desverre ikke å få brukt nok tid på Woody sitt ansikt til å få han til å ligne figuren syns jeg, men jeg hadde rett og slett ikke mulighet til å lage det på ny. (på samme bestilling var det to kaker til, hvor den ene var på fire etasjer.. phui!) Men, jeg rakk iallefall å lage Woody! Og hesten hans, som jeg heldigvis fikk til å ligne litt mer! Flere av figurene modelerte jeg også, som Buzz, mr &mrs potatohead etc – men disse plasserte jeg på den andre kaken.

IMG_8471

Kaken var til en barnebursdag, dermed tenkte jeg det var på sin plass med masse kraftige farger – og mest mulig detaljer! ♥

IMG_8461

For å hente litt inspirasjon før jeg gikk igang så jeg littegrann på Toystory sammen med smågutta, og det syntes det var knallstas! hihi. Og jeg lærte om figurene, og fikk idèer til hvordan jeg kunne lage kakene. Perfekt!

IMG_8458

Det første jeg startet med var å lage sengeveggene (ehm, sengegavl?) og ikke minst stolpene i hjørnene. Dermed fikk de lengst mulig tid til å tørke – jeg hadde nemlig lyst til å kunne lage dette av marsipan. Jeg har brukt en pregematte for å prege tremønster i marsipanen. Fargen til senga har jeg blandet ved å bruke denne pastafargen. Handler du hos kaketoppen.no så husk å oppgi kode tonerosedesign – da får du 5% rabatt på kjøpet.

IMG_8465

Mens marsipanen var myk presset jeg ut noen små stjerner, tenkte dette kunne bli litt søt dekor!

IMG_8464

Senga trakk jeg med ekstra hvit marsipan, dette ble lakenet. En hvit pute modelerte jeg av ekstra hvit marsipan, og et teppe/dyne laget jeg av marsipan som jeg farget blå. Fargen på sengeteppet til Andy, såklart! Jeg dekorerte dette med stjerner av marsipan farget gul. Stjernene har jeg festet med bittelitt vann.

IMG_8459

Navnet til bursdagsbarnet, i marsipan i sterke farger. Til å lage slike bokstavklosser kan du bruke denne formen.

IMG_8460

Små legomenn har jeg laget av marsipan, til å lage disse har jeg brukt en silikonform/isbitform som kan kjøpes feks på ebay – eller i legoland.

IMG_8469

Kakefatet har jeg laget som et tregulv, jeg tenkte dette kunne passe! Jeg har skjært til “plank” med et pizzahjul, og spikerhull har jeg laget ved å bruke en liten tannpirker.

IMG_8474

…og rundtomkring har jeg såklart plassert massevis av leiker! hihi.

IMG_8467

Foran på senga har jeg skrevet “gratulerer med dagen” – jeg forsøkte å lage det litt alà Toystory-logoen. Såklart!

IMG_8477

Marsipanfiguren her har jeg laget med spaghetti i midten – dermed får jeg støtte når jeg “bygger den oppover” – og samtidig er alt spiselig!

IMG_8473

Hihi, alltid gøy å kunne lage litt nusselige detaljer!

IMG_8475

Hmmm, mon tro hva jeg har glemt å si noe om nå… Pynt fester jeg med royal icing (pisket eggehvitte og melis) – evt mindre pynt fester jeg med litt vann eller spiselig lim. Ja, på de større stjernene har jeg forresten festet litt spiselig glitter. På slike barnekaker synes jeg “jo mer jo bedre” passer perfekt! hihi.

IMG_8476

Det var det hele for i dag – jeg håper du synes dagens innlegg var gøy! …og at du har lyst til å titte tilbake når jeg etterhvert får laget bildedryss av den andre ToyStorykaka – den ble STOR!

IMG_8463

Jeg håper du får en HERLIG søndag, jeg skal kose meg massevis med smågutta mine i dag!! ♥

Stor klem,

tonerose underskrift

14 Comments

 • Solveig Ingersdatter Eriksen on October 21, 2012

  Du er bare rå!! Fy for en flott kake!! 😀

  • Tonerose on October 22, 2012

   Hei Solveig,

   Hjertelig takk!! Så snill du er!!

   Stor klem!

 • Famma on October 21, 2012

  TENK å få til noe så fint med minimalt med tid til rådighet!!! Herlig kake med morsomme detaljer! Tipper bursdagsbarnet ble imponert jeg.

  • Tonerose on October 22, 2012

   Hei Signe,

   hihi, så snill du er! Hjertelig takk for det!! =)

   Håper og tror de ble fornøyde!

   Stor klem!

 • Malene on October 21, 2012

  Du er som vanlig kjempe flink! Helt utrolig at det går an! Syns detaljene er kjempe fine og ligner mer enn nok, utrolig at du klarer å lage slike ting av marsipan 😉

  Veldig greit å vite at det fins en form til legomenn, hehe, om man skal begi seg ut på noe slikt en gang, ebay har visst det meste virker det som 😉

  • Tonerose on October 22, 2012

   Hei Malene,

   Hjertelig tusen takk for det søta! =) Tusen takk for så gode ord!!

   Hihi, jepp – det finnes former for det meste – det er helt gull! Det går LITT raskere enn å modelere kan du si!! =) Mhmm, på ebay har de ALT! =)

   Stor klem!

 • Lill-Therese on October 21, 2012

  wooooow…
  Du imponerer bare mer og mer =) Kakene dine er fantastiske, og denne Toy Story kaka er jo rååkul.
  Jeg skal lage et prinsesseslott snart, og har sett masse på den du lagde for å få inspirasjon, min blir nok ikke like bra, men gleder meg til å prøve meg på en =)

  Takk for en super inspirerende blogg =)

  • Tonerose on October 22, 2012

   Hei Lill-Therese,

   hihi, tusen tusen takk for det!! =)

   Oj, skal du lage prinsesseslott? Så gøy!! Slottet ditt blir sikkert minst like bra som mitt – vile vært supergøy md en liten heads up etterpå og se bilder! =) Og det som er så gull med en slik kake er at man kan jo lage hva som helst! Alle mulige detaljer man bare kan tenke seg! alt er på en måte lov på en slik kake! =)

   så koselig at du synes bloggen er inspirerende – det gjør meg glad! =) Bare koselig! =)

   Håper dagen din er herlig!!

   Stor klem!

 • Camilla on October 21, 2012

  Superflott kake! Du er rådyktig altså! Hvilken type kake er det under marsipanen?

  • Tonerose on October 22, 2012

   Hei Camilla,

   Hjertelig takk!! =) hmm.. Det var denna hukommelsen.. hihi! Hmm, jeg lurer på om det er en type vaniljekake som er ganske søt og mektig! Med sjokoladekrem!

   Stor klem!

 • Linn Marie on October 21, 2012

  Så utrolig flott… gutten min på 6 sa bare “wow”…. 🙂 Fortsatt god helg.

  Hilsen Sarpsborg

  • Tonerose on October 22, 2012

   Hei Linn,

   HIhi – så gøy! =) Hjertelig takk søta!!

   Håper du har en herlig dag!!

   Stor klem!

Leave a Reply