{ Vakker kake til 17.Mai – lag den selv! // DIY }

Har du lyst til å lage en søt kake til 17.Mai, men litt usikker på hvordan? Her er en søt og enkel kake jeg laget istand til GMN nå på fredag – håper den kan være til inspirasjon! =)
Her har jeg laget skjønne små blomster i flaggets farger, av marsipan – disse er enkle og raske å lage – men ser samtidig detaljerte og kjempefine ut.
Perfekt!

For å lage disse blomstene har jeg først farget marsipanen i rødt, i hvitt, og i blått – jeg bruker matfarger som jeg kjøper på kakeutstyrsbutikker eller butikker som fører slike varer, som feks Jernia osv. Disse fargene er mye kraftigere på farge, og du får lett den sterke fargen som rødt og blått. For å få den hvite fargen har jeg brukt titandioksid-pulver, dette bleker marsipanen og gir en hvit fin farge. Ønsker du en enklere variant kan du selvsagt kjøpe ferdig farget marsipan =) Jeg har kjøpt marsipanen til Rema 1000, jeg liker godt å jobbe med denne marsipanen da jeg synes de vanligvis har en fin konsistens på marsipanen sin =)

Kjevl marsipanen tynn, type 1mm tykkelse. Deretter bruker du en blomsterutstikker for å presse ut fasongen til blomsten, deretter legger du dette i en silikonpreger og preger mønster i blomsten din. Legg den ferdige blomsten til tørk i noe som kan gi den riktig fasong – type en tom toffeefeboks el =)

Om du har SUMO (TV2) var jeg et tur på besøk hos God morgen Norge nå på fredag, 11. Mai – da viste jeg frem hvordan du kan lage akkurat disse søte små marsipanblomstene under sending, så da kan du bare søke opp GMN fredag 11.Mai så finner du meg der også =)

Ferdige søte små blomster oppbevares tørt, mørkt og i romtemperatur før du skal bruke de =) Her har jeg pyntet kaka mi med disse små blomstene, for å “lime” de fast til kaka har jeg brukt litt melismasse. For å gjøre det helt enkelt har jeg på denne kaka pyntet med et sløyfebånd i flaggets farger nederst rundt kaka!

Jeg håper kaka var til inspirasjon – ønsker deg en DEILIG dag videre!

Stor klem =)

 

// DIY kakedekoreringstips finner du samlet HER
// oppskrifter samlet HER
// inspirasjon til 17.Mai samlet HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...