Vår i hagen ♥ …og Frøken-konkurranse!

IMG_5888

  Nå er Moseplassen igang men en ny frøken-konkurranse, Frøken Vårfryd.  Like gøy hver gang med disse konkurransene, man får masse inspirasjon, lærer litt om ulike blomster, og blir kjent med nye flotte blogger/bloggere. Og alle er velkomne til å delta!

IMG_5901 IMG_5893

Mitt bidrag blir å år søte små krokus. Synes de er så vakre (ja, har forøvrig ingen sammenheng med at disse er de eneste blomstene som så langt har sprunget ut i hagen min.. hihi) – jeg synes lilla passer til enhver årstid! Da jeg gikk ut for å ta bilder i stad, var blomsterbedet hvor krokusene står fremdeles i skygge og blomstene dermed lukket. Grmfgh. Men; tror du ikke jeg oppdaget lilla små herligheter på andre siden av hagen, som lyste mot meg? :o)  Jeg hadde jo helt glemt at jeg planta littegranne flere krokus i høst! Snakker om, ammetåke! :o) Dere kan tro jeg blei glad!

IMG_5905

Innimellom kvister og tørt løv tittet de frem, herlig!  Jeg velger å sende inn frøkna på det øverste bildet, og døper henne Frøken Flørt. Hun er en skjønn liten frøken, og lever opp til navnet sitt der hun springer ut innimellom kraftige flotte tulipanspirer.  Hun er en yndig liten sak, og stråler alltid i solskinn.  :o) I regnvær er det en litt annen sak, da holder hun seg tilbaketrukket og venter på anledningen til å flørte med sitt flotte utseende. Det er en stor glede når de aller første blomstene springer ut i hagen, og her hos meg er det altså krokus. Jeg har ikke så mange enda, men planlegger å plante mange flere til høsten! (ja, ikke bare krokus da…hihi)

IMG_5795

Jeg har noen få helt lyselilla krokus også (de står i bedet som fremdeles er i skygge nå) og de er bare helt himmelske!! (dette bildet tok jeg her om dagen,men måtte avbryte fotograferinga da Lukas våknet) Eller legger jeg ved noen bilder av hagen i dag, det er deilig å se alle tulipanspirene som titter frem. Jeg håper det blir stor blomstring! Gleder meg som en liten unge! :o)

IMG_5914 IMG_5917

I dammen er det fremdeles masse is, og det er ikke bare jeg som gleder meg til den tiner. Men det er allerede tint masse, og det koser kattepusen vår seg med.

IMG_5945

Her om dagen fikk vi besøk av denna lille tassen i hagen. Jammen er våren her!  Han storkoste seg med blomstene i inngangspartiet, og jeg rakk å forevige øyeblikket.  :o)

IMG_5804

  Hos meg er det fremdeles gule påskeliljer i kassene ved inngangspartiet – men jeg klarer ikke sette de bort før de er avblomstret, selv om de er gule. Sånn er det på våren! :o) Regner med at det blir stemor her etterpå, før jeg kan plante ut sommersblomster.

IMG_5799 IMG_5798

På min tusletur i hagen i dag, oppdaget jeg at lavendelen har klart seg kjempeflott gjennom vinteren. Men så hadde den en deilig dyne av snø også! Dermed kunne jeg ikke dy meg, men brøt av noen stilker jeg tok med inn – kanskje klarer jeg å ta stikling av de? hmmm, det er iallefall verdt et forsøk!

 IMG_5942

Det blei ikke så mange, men noen er da bedre enn ingen? Da krysser jeg fingra for at de klarer å sette røtter! (jeg har en lei tendens til å vanne stiklingene mine i hjel.. *sukk*)

IMG_5957

Til slutt må jeg bare slenge med et bilde fra badet – der inne er det nå blitt vårfarger, med helt  duse lysegrønne (mint) fargede håndklar, og kubbelys i samme farge. Håndkle sees i bakgrunnen, men på bildet ble det seende veldig gult ut. Det er det ikke! :o) Julerosen jeg kjøpte på plantasjen tidligere i vår har nå fått store fargeforskjeller i blomstene, alle disse blomstene er fra samme planta! Jeg kunne jo ikke dy meg, og måtte plukke med meg en liten bukett inn til badet. Synes de passet så perfekt i farge til håndklærne etc. Fascinerende plante! :o)

IMG_5879

Takk for at du tittet innom! ♥

10 Comments

 • Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk on April 18, 2010

  Åh, så kjempe flotte bilder 🙂 Ser ut som du har ein nydelig uteplass! 🙂 Likte kjempegodt dammen din og pynten 🙂 Lekkert!!

  Har i helga vert i Bergen på shopping, så no gleder eg meg berre til å komme heim og sette ting på plass. Hehe 🙂

  Ha ein herlig søndag! Godklem

 • Linda on April 16, 2010

  Bare et lite tips. På side 36 i Lev landlig er det et hjemmebygd drivhus som står mot en vegg… Bare et lite bilde altså, men absolutt verdt en tyvtitt i butikken:)Klem

 • Anita on April 14, 2010

  Herlig bukett du har tatt i til badet…Helt nydelig!!!
  Det er noe ekstra med disse rosene.

  Stiklinger av lavendel har jeg enda ikke fått til…kanskje det er det at jeg også vanner dem for mye.
  Kanskje jeg skulle prøvd igjen?
  Klem

 • Line fra huset på landet on April 14, 2010

  Jeg vet..har lilla krokus jeg også. Så skjøre..og skjønne:)
  Men så fin damm du har! Hehe..også pus da..like interessert og nysjerrig;)

  Ha en super dag!
  Goood klem, Line

 • Ninni on April 14, 2010

  Så fin Frøken du har med Tonerose 🙂 Og mange nydelige vårbilder! Det er så koselig å se alle de søte blomstene dine, julerosebuketten var helt skjønn! Jeg tror vi kjøpte samme julerose, min i potte er også i alle fargevalører lekker!

  Håper du får til lavendelstiklingene, jeg tror man skal fjerne de nederste 2 bladparene før man stikker i jord/grus/sand-blanding.

  Det er veldig spennende å følge med på drivhusprosjektet ditt, håper du foinner et solid til en fornuftig pris. Det er mange som reklamerer med at de har ‘markedets’ mest solide… Men det er vel så som så. Jeg så at BoGrønt også har fått drivhus nå. Men mitt heteste tips er altså finn.no. Da kan du få et dobbelt så dyrt drivhus som du hadde tenkt i utgangspunktet. Ekstra spennende er det om du bygger et selv av gamle vinduer…DET hadde blitt lekkert i haven din det 🙂

 • TurboLotte on April 13, 2010

  Så utrolig skjønn dam, formet som et hjerte!!
  Lekkert.

 • Lokki on April 13, 2010

  Så nydelige bilder – alle sammen!
  Og lykke til i konkurransen, vakre krokus!!
  Deilig når hagen vekkes etter en laaaang vinter, ja du har fanget mye vakkert med kamera, takk for et vårlig innlegg!
  Ønsker deg en nydelig uke videre!
  Klem Lokki

 • Landcharm on April 13, 2010

  Så fine bilder du har tatt! Det oser av vår, og det er nydelig! Dagene nytes.

 • anne - moseplassen on April 13, 2010

  så deilig ett innlegg 🙂
  Finfin frøken, kjempehyggelig at du er med!

 • Linda on April 13, 2010

  Takk for hyggelig kommentar hos meg, du er jo så snill:)
  Og du… sååå spennende, hadde jeg vært deg hadde jeg nesten ikke sovet om nettene, både bursdag som nærmer seg og en mann med et lure sprøsmål, he, he:)

  Ja du får kose deg i tenkeboksen, du får det sikkert til. Fint med kant i mur også, den holder litt på varmen også vet du, samler opp om dagen og avgir om natten:)

  Så nydelig dam du har i hagen, gleder meg til å se den utover våren og sommeren:)
  Nydelig frøken du har:) Krokusen er vel den jeg venter mest på i hagen, og som gleder mest også. Du får takke ammetåken for at du fikk en hyggelig overraskelse, he, he:)

  Stiklinger av lavendel har jeg også satt, det skal visst være veldig enkelt. Som de sier “jeg stikkker den bare i jorden og så blir det en ny plante…” Jeg venter spent på om mine klarer seg jeg og, moro:)

  Jeg koser meg i tenkeboksen… og venter på at samboer skal teste jordfreseren etterpå:)…og det er nok litt igjen før hagen er som jeg vil, den er i utvikling, og mange områder som enda ikke er rørt, emn det. Skal fortelle lit tom prosjekter på de områdene også om litt. Foreløpig er det liksom miljøet rundt drivhuset som er på plass, så mye mer må gjøres men det er jo bare gøy:)
  Takk for hyggelig innlegg, alltid super kost å stikke innom deg:)
  Klem

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...