Vårlig bursdagskake i lysegrønt {Bildedryss}

IMG_7770 vårlig bursdagskake
Velkommen til ToneroseDesign ! Jeg har helt glemt bort å blogge den andre kaka jeg laget til mannen min på bursdagen – i dag kommer det omsider et bildedryss av den! ♥  På jobben hans er det tradisjon at man har med seg kake når man har bursdag, denne gangen ble det en vårlig variant! Klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder…

IMG_7803
Han hadde selv ingen formening om hvordan han ville at kaka skulle se ut, dermed endte jeg opp med å lage en vårlig lysegrønn kake med massevis av blomster i herlige pastellfarger. Og litt sommerfugler såklart! Hihi. Bursdagskaka jeg laget til feiring her hjemme kan du se HER.
IMG_7783
Jeg har laget pynten av hvit fondant, mens kaka er trukket med marsipan da jeg selv synes det smaker aller best. Men fondant er BETYDELIG enklere å jobbe med!!
IMG_7789
I midten av blomstene har jeg plassert en liten sukkerperle, disse får du kjøpt på spesialkakeutstyrsbutikker i alle farger, eller så har de en del varianter også på matbutikken. Jeg fester gjerne perlene med spiselig lim, fåes kjøpt på panduro, cacas etc.
IMG_7798
Jeg valgte å farge marsipanen jeg brukte her lysegrønn, og fargen jeg brukte var Kelly Green ifra Wilton (husk rabattkode tonerosedesign) Alltid når jeg farger marsipan bruker jeg pastafarger, de er MYE sterkere på farge og helt noe annet enn konditorfargen man kjøper på matbutikken. Du trenger bare bittelitt farge om du skal farge så lys farge som dette jeg har her. Om du ikke får fargen så lys som du ønsker, eller vil farge den hvit, finnes det også hvit konditorfarge – men det må man gjerne ha en del mer av oppi enn de små pastafargene. Jeg bruker gjerne bare vanlig marsipan ifra matbutikken, feks Landlord sin ifra Rema.
IMG_7779
Blomstene og sommerfuglene har jeg laget av hvit fondant, og deretter penslet på ulike pastellfarger etter at de har tøket/stivnet. Jeg har malt de tørt, dvs jeg har brukt pulverfarge og tørr kost! Da blir det bare forsiktig farge, sålenge man ikke har på veldig masse, hihi! Pulverfarge har jeg sett de har fått inn på feks Panduro nå, ellers har de det på spesialkakeustyrsbutikker! Kakepynten er festet med royal icing (pisket eggehvitte og melis), mens de bittesmå perlene er festet med spiselig lim.
IMG_7806
Kaka trakk jeg først med lysegrønn marsipan, deretter skjærte jeg til striper av den samme marsipanen ved å bruke et pizzahjul. Disse festet jeg rundt på kaka, ved å pensle på bittelitt vann på baksiden av hver stripe. Tenkte det kunne være en søt liten detalj med litt struktur i marsipanen istedenfor ensfarga lysegrønn.
IMG_7770
Hele kaka har selvfølgelig blitt sprayet med pearl shine spray ifra PME, det nærmest glitrer overalt på den. Jeg synes den sprayen er LEKKER! Desverre har jeg ikke fått tatt noe bilde hvor det er så enkelt å se, men men. Inni callaene har jeg forresten rullet støvbærerene i sukker som jeg farget gult, om du lurer!

Det var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! Jeg har jo såklart forresten også her brukt hjerteforma mi ifra wilton.. Hihi. Dermed var det et hjerte med krem midt inni kakestykket da de skjærte opp kaka! ♥ Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min i dag, det synes jeg er kjempekoselig! Jeg håper dagen din blir den beste på LENGE! ♥

Stor klem!

14 Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...