Vårlig bursdagskake med pynt i vakre pastellfarger

vårlig bursdagskake med pynt i vakre pastellfarger IMG_7544
Velkommen! I dag kommer et bildedryss av kaka jeg laget til bursdagsfeiringen av mannen min! Det ble en litt vårlig variant, jeg synes det passer så fnt med duse vakre pastellfarger nå på denne årstiden. Jeg skal prøve å forklare litt hva jeg har gjort/hva jeg har brukt for å lage denne kaken, i tilfelle du har lyst til å lage lik! Klikk deg videre for å se flere bilder/leser mer…

IMG_7552
Designet er forholdsvis enkelt, og ble som vanlig litt til underveis! Men selv om jeg ville lage en forholdsvis enkel/”ren” kake måtte jeg såklart snike inn litt detaljer allikevel – som feks miniminiperler! hihi. Glad i detaljer? Neida, fortsatt ikke!
IMG_7561
Jeg bakte en banankake denne gangen, med valnøtter og sjokoladekrem. Mmmmmm… Alltid gøy å teste ut noe nytt, og denne falt absolutt i smak! Søt og tung/mektig, men deilig! Kaka trakk jeg med hvit fondant, og skal si det var noe annet å jobbe med enn marsipan ja!! LITT lettere kan du si! Det føltes som å jobbe med playdough! hihi. Jeg synes selv at marsipan smaker best, men fondanten var uten tvil enklere å jobb med. Så til feks pynt kommer jeg nok til å bruke fondant en del fremover! Fondant kan du kjøpe feks her, om du handler hos kaketoppen får du 5%rabatt om du oppgir rabattkode tonerosedesign.
IMG_7563
Når jeg jobber med fondant eller marsipan bruker jeg forresten alltid melis som jeg drysser med, slik at deigen blir lettere å arbeide med! Jeg vet det ikke er alle som gjør det, men det gjør altså jeg – om du lurte! hihi.
IMG_7535
Kaka er dekt med et lag sjokoladekrem før jeg trakk den med fondanten. Nederst langst kanten har jeg laget en liten perlerand, ved å bruke denne first impression formen. Da presser man enkelt marsipanen, fondanten el ned i formen – og trykker den forsiktig ut etterpå. Ferdig på en-to-tre! Om du synes det er vanskelig å få figurene (her – perlene) ut av formen kan du smette hele forma med marsipan el ned i fryser’n noen minutter – da er det enklere å få pynten ut av formen helt perfekt!
IMG_7536
Jeg har brukt et kakefat av papp, og trukket dette også med samme fondanten som jeg trakk kaka med. Jeg gjør det så og si alltid på denne måten – liker det! ♥ Nå husker jeg ikke størrelsen jeg brukte på denne kaka, men det er samme type brett som disse her.
IMG_7542
Kakepynten laget jeg på forhånd, av marsipan som jeg farget i ulike duse lyse pastellfarger. Fordelen med å lage pynten på forhånd er at man blir ferdig med kaka i forholdsvis grei tid (umulig å skulle lage både pynt og kake samme dagen,det tar tiiiid. hihi) – samt pynt slik som dette trenger litt tid på seg for å tørke/stivne i riktig fasong. Jeg synes selv det er søtt når det blir litt høyde på pynten/at blomstene er litt buet oppover/vingene til sommerfuglene står oppover etc. Til å tørke pynten i bruker jeg alt fra spesialkakepyntformer til sølvpapir!
IMG_7544
For å feste somerfuglene og blomstene til kaka har jeg brukt royal icing (melis og pisket eggehvitte). De bittesmå perlene har jeg festet med pensel og spiselig lim.
IMG_7551
Rundt brettet har jeg festet et hvitt silkebånd med dobbeltsidig teip – jeg synes dette er en søt detalj! Det var alt for i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! Om det er noe du lurer på, så er det bare å spørre!
IMG_7752
Kaka bakte jeg forresten i wilton sin hjerteform, da blir det et hjerte midt inni hvert kakestykke. Jeg synes det er en herlig  liten overraskelse! ♥
IMG_7757
 Tusen takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag! ♥
IMG_7443
Jeg håper du får en HIMMELSK dag!! ♥ Stor klem fra meg!

48 Comments

 • anette on May 2, 2012

  Hei:)) tuusen takk :o) kan jeg da bruke royal icing som lim også tro til perlerad eller til rad ellers (jeg har en utstikker hvor raden blir litt høy på kaka, den trenger litt god hold tenker jeg:))ha en kjempefin dag!!:O)

  Anette:)

 • Tonerose on April 27, 2012

  Hei Ronja,

  Når jeg legger tekst på bildene bruker jeg photoshop – omd et er det du tenker på? Denne skrift-typen heter scriptina, om det var det du lurte på! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on April 27, 2012

  Hei Annette,

  HJERTELIG takk!! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on April 27, 2012

  Hei Anette,

  Er ikke den perleraden helt gull? Jeg bruker gjerne litt vann på en liten pensel til å feste slikt, evt kan du bruke spiselig vann. Til større ting/om det skal festet høyere oppe på siden etc bruker jeg også royal icing – det fungerer flott! :o)

  Kos deg videre med kakepynting! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on April 27, 2012

  Hei Elise,

  Anytime! ♥ Hjertelig takk!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 27, 2012

  Hei Jane,

  Hjertelig takk søta!! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on April 27, 2012

  Hei Anette,

  Hjertelig tusen takk!! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on April 27, 2012

  Oj, her var det visst flere kommentarer jeg ikke har fått svart på!! Det hender kommentarer på eldre innlegg forsvinner litt – er det noe dere ikke får svar på så skriv spørsmålet i siste innlegg, der får jeg alltid svart! :o)

  Skal få svart nå! :o)

  Stor klem!

 • Ronja on April 26, 2012

  Hei…
  Lurer fælt på hvilket program du bruker på bildene for å få den skrifttypen?

  mvh. R

 • Anonymous on April 24, 2012

  Hei! du er jo bare så utrulig flink,at jeg har ikke ord for det 🙂 blir så inspirert av og se bloggen din :)Mvh Annette Svalebjørg

 • anette on April 22, 2012

  hei!:) kan jeg spørre deg… hvordan får du perleraden til å sitte.. ?:) jeg prøvde meg på ei kake her i helga med utstikker dekorasjon på siden ..var ikke helt enkelt å få den til å sitte hihi..så jeg tok royal icing det gikk …bruker du det?:o)icingen ble litt tykk.. kan vann brukes da tro….?:O)

  klem anette:)

 • Elise on April 19, 2012

  Tusen takk for svar! 🙂 og gratulerer så masse m dagen som var 🙂 håper du hadde en strålene dag 🙂 kosogklem

 • Jane on April 19, 2012

  Gratulerer så mye med dagen som var 🙂 Virkelig ei nydelig kake du har bakt. 🙂

  Ha en flott dag.
  klem Jane

 • Anonymous on April 19, 2012

  hei:)) skal kose meg jeg, gleder meg :o))
  GRATULERER SÅÅÅ MASSE MED DAGEN DIN IDAG!!! 😀 ønsker deg en nyyydelig skjønn dag!!:))

  klem anette:)

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Prinsessegrorud,

  Hjertelig takk søta!! jepp, slik sommerfugler og blomster er så herlig – passer like godt nå som utover sommeren! Toppen!! :o)

  De er herlige til cupcakes også, samme med blomstene!

  Bokstavklossformen er ifra first impression molds, vil tro feks cacas har den?

  Jeg håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Reidun,

  Søte snille deg!! HJERTELIG takk!!

  jeg blir altlid så glad hver gang jeg oppdager en hilsen ifra deg, du vet virkelig hvordan man sprer glede rundt seg!! Tusen takk søta!

  Håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hihi, så søt du er Susi!

  hjertelig takk for det!

  Håper du har en nydelig dag!! :O)

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Vibecke,

  Jepp – det stemmer! Den er supersøt synes jeg! Man bae steker to bunner, som det er “hull” i – smetter i kremen, snurrer den ene rundt – og svish – kaken er klar! hihi.

  Ja, pastellfarger er herlig! :o) Tusen takk for det søta!

  Håper du har enherlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Nina-Jeanette,

  hjertelig takk søta! Svarte deg på mailen jeg, det så du sikkert!! :o)

  Håper du har en herlig dag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Elise – jeg brukte altså hvitfargen sammen med de andre fargene da jeg blandet hver farge for seg, men det skjønte du sikekrt! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Elise,

  Hjertelig takk for det!

  Hmmm… Denne gangen brukte jeg noen små farger som jeg har i et sett ifra americolor – mener det var hot pink (bare bittelitt) og electric blue?

  Og grønnfargen fra wilton som jeg brukte lurer jeg på om var kelly green? hehe, det var denna hukommelsen da!! hmm, tror det var slik! ja, også hvitfarge da!!

  Håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei A-H,

  Hihi, tusen takk søta!

  Ja, pastellfarger er nydelig! Mhmm, har selv velidg sansen for slike små perler – en søt detalj!

  Håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Anette,

  Hjertelig takk for det! Ja, ikke sant – pastellfarger er så herlig!! :o) Kjempegøy at du har lyst til å lage slik!! Kos deg masse med baking!

  Jeg håper du har en herlig dag søta!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Cecilie,

  Hjertelig takk!

  Oki, det skal bli!! Blir litt opptatt med dåpsforberedelser denne helga, men skal prøve å huske på det til uka! Gi meg et lite pip om jeg glemmer det bort – det hender det er litt mye å holde styr på, hihi!

  Håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Små øyeblikk med cams,

  Hjertelig takk!! :o)

  Håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hjertelig takk Vigdis!

  Håper du har en nydelig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Camilla

  Hihi, så søt du er!! :o) ville gjerne hatt deg til nabo jeg!!

  HJERTELIG takk for så gode ord, snille snille deg!!

  Jeg håper du har en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Lene,

  Her snødde det også i går.. Jaja, bedre i dag da! :o)

  Hjertelig takk for det snille deg!

  Ja, ikke sant? MYE lettere å jobbe med!! STOR forskjell! :o)

  Jeg håper du får en HERLIG dag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Birte,

  Snille deg! Så koselig at du synes det! :o) Hjertelig takk søta!

  Ja, ikke sant? Jeg synes den er helt herlig, har litt dilla på den om dagen! hihi. Iallefall når man skal lage en “vanlig” kake, da er det en søt detalj!

  Hmm, vil tro feks cacas etc har den? Si ifra om du ikke finner den, så kan jeg google litt og se om jeg ser hvor de selger den. Det er wilton sin form. (det er leeeenge siden jeg kjøpte min, tror det var på ebay?)

  Håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Giraffens Kaos,

  Hjertelig takk snille deg!! :o)

  Håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 19, 2012

  Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

 • Tonerose on April 19, 2012

  Hei Sidsel,

  Takk for det! Sommerfuglene har jeg laget av marsipan – jeg har brukt en sommerfuglutstikker fra PME. Den får du kjøpt i mange kakeustyrsbutikker! :o)

  Stor klem!

 • ♥Prinsessegrorud♥ on April 18, 2012

  Åh så nydelig!! Det var fint å ha sommerfugler i forskjellige farger! dette vil jeg også lage en dag jeg skal lage kaker. Eller kanskje på cupcakes?? 🙂

  Lurte på en ting, hvor har du kjøpt bokstav-kloss formen du bruker til feks dåpskakene du lager? leter meg i hjel etter de!! 🙂 🙂

  Klem 🙂

 • reidun on April 18, 2012

  Denne kaken va jo kjempe fin og med de fine fargene,får jo helt dilla på å bake heele tiden jo..hehe
  Ble kjempe søtt med det hjerte i midten,du e så flink.Liker utrolig godt sommerfuglene og blomtene,kaken ble kjempe fin,nydelig,ha`kje ord som vanlig..hehe=0))
  Klemz

 • Wauhh.. hvor er den bare smuk.
  Man nænner jo slet ikke at spise den:-)

  Ha´en skøn dag

  Knus Susi

 • Vibecke on April 18, 2012

  Så nydelig kake 🙂 du e så flink!! Elsker pastell farger! Er formen sånn at det automatisk blir hjerte inni? Ønsker deg en strålende kveld 🙂

 • Nina-Jeanette on April 18, 2012

  Ja det må jeg si….du får det virkelig til 🙂 Tror kanskje jeg må få deg til å bake til 30-årsdagen min jeg 🙂 Hvor mye tar du for det eventuelt?? Samme kake som dette!!! 🙂 Denne var kjempefin og hørtes og så god ut 🙂
  Ha en fin dag 🙂

 • Elise on April 18, 2012

  Hei 🙂 utrolig fin kake 😀 men lurer på ka de fargene du bruker heter?
  Hilsen Elise 🙂

 • A-H on April 18, 2012

  Den var helt utrolig flott:) Pastellfarger er min favoritt, og så er det så lekkert med perlebåndet rundt kaken!!

  Flinka:)

 • Anonymous on April 18, 2012

  hei på deg :o))

  ååå så utrolig nyydelig tonerose :o)) og jeg som ELSKER pastell!! denne fikk jeg lyst til å prøve meg på en herlig vårdag :D!!

  klemmer anette:)

 • Cecilie G on April 18, 2012

  Kjempefin kake : )
  Hva med oppskrift på denne gode kaken ? Hørtes nemlig veldig god ut : )

 • små øyeblikk med cams on April 18, 2012

  Rett og slett vakker!!!

 • Vigdis on April 18, 2012

  Så nyyydelig kake!

 • Hjem og Glede on April 18, 2012

  Herliga London!….Jeg har ikke ord!
  Kunne ønske jeg var naboen din og måtte prøvesmake sånn avogtil (ofte…..!)He.he.
  Vel uansett,vil bare si at du er helt utrolig dyktig.
  Ha en bakeglad dag da!

  Klem Camilla

 • Lene on April 18, 2012

  Så nydelig kake, ser kjempegod ut 🙂 Og så artig med et hjerte midt i kaken 🙂 Jeg synes også at marsipanen smaker bedre, men fondanten er VELDIG mye lettere å jobbe med. Ønsker deg en fantastisk dag, her snør det 🙂

  Stor klem

 • Barnelykke on April 18, 2012

  Herlige bilder å starte dagen med 🙂 Nydelig kake!!

  Fantastisk herlig med hjerte inne i kaka – vet du har pratet om det før, men tror aldri jeg har sett det… Har du link/bilde av forma?

  Ha en fin dag!

  Klem Birte

 • Giraffens kaos on April 18, 2012

  Kjempefin kake, du e superdyktig!

 • Anonymous on April 18, 2012

  Hei:) Vskre sommerfugler:) hvor får jeg tak i disse??

  Mvh sidsel

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...