Velkommen til barnedåp! Daniels dåp – del 1 Pynt og Bordekking

barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2509 barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2519
Velkommen til barnedåp!
Lille Daniel er allerede blitt et halv år, men vi ventet helt til nå med dåpen hans slik at flest mulig familiemedlemmer kunne være til stede. Det ble en herlig dag sammen med familie, og et godt avbrekk fra den ellers så surealistiske hverdagen vi har hatt her i Norge de siste dagene.

 barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2572
Jeg/vi fikk herlig hjelp av familien dagen(e) før dåpen, vi er så heldige å ha en helt topp familie!!
Jeg lette etter inspirasjon på nettet i forkant av dåpen, og håper bloggen min kan være til inspirasjon for andre som ønsker å ordne istand til barnedåp og evt andre selskap! For at innlegget ikke skulle bli aaaaaltfor langt bestemte jeg meg for å dele det litt opp, tror dette innlegg blir langt nok uansett!
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2564
Om du har tittet innom hos meg før, husker du kanskje invitasjonene jeg laget? Da bestemte jeg meg for å ha Tatty Teddy som et slags “tema” – den helskjønne supersøte grå rufsete lille bamsen. Dermed ble det såklart pynting med han! På peishylla hadde jeg små lyseblå bokstavklosser, og en liten grå bamse. Om du ikke har vært inne her hos meg  før, kan du klikke HER om du vil lese invitsasjons-innlegget, der kan du se hvordan du selv kan lage slike kort.
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_1721[5]  barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_1705
På speilen i stua laget jeg et lite banner, lyseblå sirkler med grå bokstaver inni – teksten ♥ GRATULERER ♥ Jeg laget disse i Word, printet ut på fotopapir, klippet ut, og festet på et smalt hvitt silkebånd med små sølvmalte klyper.
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2501
Ja, som du sikkert har skjønt av deg selv siden jeg ikke har prestert å få sagt det (!) så hadde vi selskapet hjemme hos oss selv! Vi har ikke voldsomt stor plass, men vi skjøv litt på sofaene og fikk plass til stort langbord. Det var kjempekoselig!
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2528
Denne Tatty Teddy’n her har jeg kjøpt til mamma’n min for noen år siden, og den var noe av et første mamma spurte om jeg ville låne da jeg fortalte henne om temaet for dåpen. Snille mamma’n min! Jeg hadde “innsamling” av disse grå bamsene i forkant av dåpen, og jammen ble det mange da jeg, mamma, og storesøstra mi fant det vi hadde. Hihi. Helt topp!!
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2541 barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2538
Ballongen som bamsen holder har jeg bestilt på Ebay, syntes disse var så skjønne! En annen ble plassert i stolen i gangen etc. Lysestaken med det store kubbelyset er fra Ikea. Lyset dekorerte jeg med bilde av Daniel som jeg tok da han var bare 7dager gammel! Bildet printet jeg ut på vanlig tynt papir, holdt motivet mot kubbelyset, fant frem strykejernet og smeltet bildet inn i stearinen på lyset. Jeg brukte et bakepapir mellom strykejernet og kubbelyset, for å unngå å få stearin på strykejernet.
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2543
Jeg hadde også laget et banner med DANIEL på, (samme måte som beskrevet over) dette festet jeg på det høye speilet i stua.
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2522  barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2517
Bordekkingen! Jeg brukte nye herlige duker som jeg fikk av svigermor til jul, mon tro om hun har lagt merke til at jeg har brukt laken ved andre anledninger..? hihi! Det var iallefall veldig deilig å kunne stryke og legge på fine hvite, og ikke minst like, duker til de to store bordene!! Lysestaker i glass og sølvfarge fra Nille, med hvite kronelys. Der har jeg også kjøpt disse helt klare glasslysestakene som jeg brukte til blomsteroppsatsene. Syntes det ble nusselig! Rundt kronelysene festet jeg forresten en enkel prisme på hver, og hadde dermed ingen lysmansjett.
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2506  barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2525
Inntil hver av lysestakene satt jeg en grå bamse, og midt på bordet la jeg utover små klare smokker, og lyseblå bokstavklosser. De lyseblå serviettene er fra Ikea, og de hvite er det perlemorshine i (neida, jeg er jo som kjent OVERHODET ikke glad i shine, glitter og bling.. hihi!) De hvite er det mønster i – ikke i fargen, men med struktur. De er kjøpt på Nille (!).
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2523 barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2513
Til bordkort endte jeg opp med å kjøpe søte små bokstavkloss-esker, båndet som fulgte med hadde teksten “It’s a boy” trykt med hvitt. Kjempesøte! Jeg fylte bordkortene med Hershey Kisses Hugs, de er SÅ gode! Jeg synes de minner om kindersjokolade…! m-m-mmm!
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2912
Under hver sjokolade festet jeg små lyseblå sirkler, noen med navnet til Daniel og dåpsdatoen, og noen med ulike bilder/tegninger av Tatty Teddy. Jeg trykket ut sirklene med en 3/4inch (18mm) puncher, og festet de med litt dobbeltsidig teip. …det gikk overraskende raskt! For de med allergier laget jeg hjemmelaget sjokolade, og for de aller minste fylte jeg bordkortene med en liten leke.
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2493 barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2494
Til blomsterdekorasjoner kjøpte jeg hvit hortensia i potte, og laget små “blomsterkuler” som jeg satt på toppen av lysestaker i glass. Lysestakene var i to ulike høyder, jeg satt de annenhver bortover, med en lysestake med stearinlys mellom hver. Jeg laget først hvite blomsterballer, med litt lyseblå hortensia i – men så syntes jeg det ble så ulik blåfarge mot bokstavkloss-bordkortene som desverre var litt mer turkisfargede enn det jeg hadde håpet, og dermed valgte jeg å kun ha blomstene helt hvite. Isteden laget jeg små sløyfer av båndet jeg hadde igjen fra bordkortene, og festet disse på blomstene med en liten ståltråd. På silkebåndet festet jeg også en liten charm, to små føtter i sølv.
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2510  barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2508
For å lage blomsterkulene, skjærte jeg til små baller (med en liten spiss) av oasis. Ca et døgn i forveien kuttet jeg av blomstergrenene på Hortensiaen og satte de i vann, slik at de fikk trukket til seg godt med vann og ville klare seg i den våte oasisen. Så festet jeg forsiktig de små blomstene i oasisen, helt til de dannet en liten blomsterball. Frem til søndag morgen oppbevarte jeg blomsterballene i kjøleskapet, så de skulle holde seg friske.
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2504 barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2526
Storesøstra mi var så snill og kjøpte ballonger med helium for meg, og disse hang vi opp både ute og inne. Til og med på badet ble det noen ballonger! hihi.
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2874 IMG_2879
Pyntet også med et kubbelys med bilde av Daniel på badet, denne lysestaken er også fra Ikea. Og såklart en liten grå bamse!
barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2877 barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster IMG_2876
Hvite kunstige rosehoder fra Bohus, og lyseblå håndklær som mamma har kjøpt til meg! Helskjønn dus blåfarge.  Jeg pyntet også med lysblå hortensia, med det klarte jeg vist ikke få tatt bilde av..!
 IMG_2892  IMG_2888
Og lyseblå såpe! Såklart! hihi. Fra Søstrene Grene forresten.
IMG_2887
Ballonger både ute og inne! Jeg festet ballonger til toppen av den spanske postkassa vår også – men det har jeg heller ikke fått tatt bilde av.. Jaja, ikke alt man rekker/husker med en liten en på armen! Flesteparten av bildene er iallefall klare, det er iallefall noe! Lyset er desverre ikke akkurat topp. Jaja.  Jeg fikk litt for god hjelp av Daniel til å ta disse bildene her..
IMG_2544 IMG_2566
Mannen min flyttet flagget vårt, og monterte opp et til – så nå har vi flagg på hver side av det gamle inngangspartiet. Ble kjempefornøyd med det!
IMG_2568 IMG_2574
Jeg plantet lyseblå hortensia på hver side av porten, og hadde også en hortensia i potta i paviljongen ved leikeplassen til Lukas.
IMG_2570
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min, jeg håper dette kan være til inspirasjon for noen! ♥
IMG_2575

 

 barnedåp inspirasjon baby gutt blå borddekking blomster
Neste innlegg satser jeg på at blir med bilder av hovedkaka, all snacks’n, og/eller forberedelsene. Kanskje litt oppskrifter/fremgangsmåter om noen er interesert! Hjertelig tusen takk for de nydelige kommentarene her inne, jeg setter STOR pris på de!!  ♥
Stor klem fra meg!

11 Comments

 • Anonymous on May 26, 2012

  Å jeg lurte på hvor du har de eskene fra, om du har lagd dem sjøl eller bestilt dem? (de med sjokolade). Syns de var så søte! Og alt annet er jo også så utrolig lekkert!!

 • Hege on May 25, 2012

  Hei

  Du har en veldig inspirerende blogg :)har fått masse inspirasjon til dåpen vi skal ha for gutten vår som ikke vil ut av magen til mammaen sin;)

  Men jeg lurte på hvor du har kjøpt hershey kisses hugs jeg?
  Bestilte du fra USA kanskje?å i såfall hvordan?

  Håper på svar:)

 • Lise on May 8, 2012

  Heisann.

  Jeg planlegger dåp for min lille gutt og kom over bloggen din, masse gode tips og ideer her! Du er jo bare utrolig flink.
  Lurte på om du hadde bordkord i dåpen? Og har du noen gode tips til hva jeg kan bruke?

  Ha en flott dag!

 • Tonerose on January 5, 2012

  Hei Tonje Sofie,

  Så gøy med barnedåp!! :o) Hmm, det er desverre ganske lenge siden jeg kjøpte mine lysestaker – så jeg er usikker på hvorvidt de har noe igjen. Jeg kjøpte et par ekstra til dåpen, og da var det salg på de – og det var jo i juni. Men det kan godt være at de har fått inn noe tilsvarende? Desverre er jeg ikke interessert i å selge de vi har, jeg bruker de neste alltid når jeg dekker bord til selskap. Om du ser julebordpynting-innlegget mitt ser du at jeg brukte de der også.

  Men jeg vil absolutt tro at du kan finne noe i samme stilen, problemet er at man gjerne må leite litt.. Og det er ikke sikkert er like lett med en bitteliten baby.

  Lykke til, jeg håper du finner noen lysestaker som du liker! …og kos deg masse med forberedelsene!! :o)

  Stor klem!

 • Tonje Sofie Holm on January 4, 2012

  så utrolig flott 🙂 Er det lenge siden du kjøpe lysestakene på Nille? Kanskje du kunne tenkt deg å selge dine?`Skal nemlig ha barnedåp i slutten av januar. Svar meg gjerne på mail t_holm90@hotmail.com.

 • Tonerose on September 22, 2011

  Hjertelig tusen takk!!! ♥

 • Tuppen og Lillemor on September 12, 2011

  Er fortsatt veldig imponert over ferdighetene dine! Vakkert rett og slett 😀

 • Tonerose on August 14, 2011

  Hei Marita!

  Tusen takk for det! ♥ Kjempekoselig!!

  Bokstavklossene har jeg kjøpt på ebay – her er linken til de jeg kjøpte om du vil bestille:

  http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260740454669&var=560023747186&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

  Så moro at det nærmer seg dåp for dere, når er den store dagen? Hvordan er planene? :o)

  Stor klem fra meg!

 • Marita on August 11, 2011

  Dette var kjempe stilig, elegant og søtt på samme tid 🙂 Det nærmer seg barnedåp her også. Kan jeg få spørre hvor du har kjøpt bokstavkloss-eskene?

 • Tonerose on August 3, 2011

  HJERTELIG tusen takk Merethe!! Snille deg! ♥

  Håper du har en HERLIG dag!

  Stor klem tilbake!

 • merethe on July 28, 2011

  Lekkert!! 🙂 Som jeg har sagt tidligere har du sansen for detaljer og det blir så gjennomført og flott.
  Klem Merethe

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...