Verdens beste tvillingsøster lanserer ROMANSERIE!

Wooop woooop!

I dag slippes første bok i romanserien til tvillingsøsteren min ♥

Utrolig gøy!!

Det føles helt uvirkelig – og UTROLIG stas!! Superstolt av verdens beste tvillingsøster =)

Gruvearbeiderens datter

Serien heter GRUVEARBEIDERENS DATTER, og historien har hun lagt til Blaafarveværket. Kjempegøy, siden vi har vokst opp nettopp her på Modum. Det er nesten litt sprøtt at ingen har skrevet serie herfra tidligere – det er virkelig et supert utgangspunkt for serien hennes. Serien utgis på Bladkompaniet, og kommer i dag for salg i dagligvarebutikker. Serien kan også abonneres på, da kommer bøkene rett hjem i postkassa (og litt tidligere enn i butikkene) – abonnement finnes HER =) Superlettvint! Her i huset var minstemann rimelig fornøyd da det var han som hentet posten og oppdaget at tante sin første bok var kommet!

Lyst til å vite litt om serien? =)

BLAAFARVEVÆRKET, 1827
For Siri Jonsdatter går livet sin vante gang på husmannsplassen Ihlen ved Blaafarveværket, men da hun plutselig får ansvaret for å drive den nye gruvestua, blir livet hennes snudd på hodet. Det er nemlig ikke bare nye arbeidsoppgaver og arrogante direktører hun må forholde seg til, men også den sjarmerende direktørsønnen, Erich Beyer …
«Så du er overbevist om det?» Unge herr Beyer sendte henne et ertende blikk.
«Ja!» Siri kjente at hun ble varm i kinnene. Han kunne vel aldri kurtisere henne? Hun slo bort tanken så fort den kom.
Hun måtte ikke glemme at han var sønn av en direktør og hun datter av en gruvearbeider!

Det er bare å glede seg!! Jeg gleder meg STORT til å kunne lese videre bøker =) Jeg synes det er så imponerende at Elisabeth skriver så godt, det blir jo til at man går og tenker på Siri og hva som kommer til å skje videre – vil mye heller ha en ny bok enn å se på Netflix liksom. Hihi, helt herlig!!

Jeg har vært så heldig å få være med Elisabeth når hun har gjort litt av sin research på Værket, og det har vært kjempegøy! Selv trodde jeg at jeg visste litt om Blaafarveværket fra tidligere – men det viste deg seg jo at jeg egentlig ikke gjorde i forhold til nå, hihi! Jammen blir det noe ganske annet når man virkelig setter seg inn i hvordan det ville vært å leve da det ble jobbet i gruvene, og suge til seg all informasjon om alt det praktiske rundt. SÅ spennende!

«Det er spennende at det etter mer enn 50 års arbeid med Blaafarveværket og Koboltgruvene er kommet noen som har skrevet en hel romanserie om våre helter, basert på all den informasjon vi har kunnet løfte frem fra historien, både på Gruvene og resten av Værket. Leserne av serien vil møte igjen alle detaljene fra bøkene når de besøker området». Blaa.no

Det er fascinerende hvor mye av historien som har blitt dokumentert, og ikke minst tatt vare på av bygninger og detaljer – slik at vi som besøker Værket kan få se. Imponerende! Blaafarveværket er virkelig verdt et besøk =) Ekstra gøy har det vært å gå på oppdagelsesferd sammen med Elisabeth, og tatt del i gleden hennes over hver minste detalj fra dagliglivet hun har kommet over. Nå skal det jo sies at jeg alltid har det skikkelig gøy sammen med tvillingsøsteren min, men dette har virkelig vært en spennende reise – og jeg er utrolig takknemlig for å ha fått lov til å være med på bittelitt av den. Jeg har vært så heldig å fungere som fotograf, enten det har vært for å hjelpe henne å huske alle mulige detaljer – eller til å ta litt bilder nå før lansering. Kjempegøy!!

Og jeg må jo si det er ekstra gøy å ha vært så mye rundt på Værket når jeg leser det hun skriver, og kan se for meg hvordan det er akkurat der hvor Siri begynner å arbeide, eller veien fra gruvene og opp til Ihlen – eller feks den store trappen inne på vakre Nyfossum hvor Erich bor osv. Eller den bittelille trappen hvor tjenestejentene måtte gå! Gøy!!

Det ble visst mye – men måtte bare dele! Superstolt av deg Elisabeth!! ♥

Fyr i peisen, hent deg et varmt pledd og en deilig kopp te – og kos deg med Elisabeth sin rykende ferske romanserie! Bare husk å ta på deg et headset med støydemping og avslappende musikk så du kan koble alle andre helt ute – for du kommer til å ha lyst til å sitte lenge uten å bli forstyrret, hihi =)

Stor klem!

No Comments

Leave a Reply