Verdens herligste tantebarn, – og lag egen urtehage :o)

IMG_7350

HJERTELIG takk for alle gratulasjonene om at jeg har blitt tante!! Dere er kjempeskjønne! :o) (jeg avsluttet mitt forrige innlegg med å fortelle at storesøstra mi var på vei til føden, for de som titter innom for første gang) Snille dere! I går var jeg på besøk hos de stolte nybakte foreldrene, og fikk se nydelige lille skatten for første gang. Han er helt PERFEKT!! Såklart! :o)

IMG_7330 IMG_7331

Sammen med gaver til mor og barn (og delvis far også, da) måtte det på barselbesøket såklart være med litt blomster (noe annet ville vel vært rart når man er hagegal… hihi) Og de måtte såklart være blå! Nå er ikke utvalget av blå blomster i hagen vår det beste, selv om jeg vurderte å lage noe med herlige små lyseblå forglemmegei.. Det ble litt seint på natt innen jeg fikk laget denne, da lillegutt her i huset antagelig har tann på gang og er ikke i sitt helt vanlige humør.. Men men, det ble iallefall noen blomster :o) Å lage blomsterdekorasjoner selv er noe alle kan få til – jeg lover deg! :o) Man trenger oasis (den som er grønn, til våte blomster) – så lar man oasisen ligge og trekke i vann i iallefall et kvarters tid – ikke press oaisen ned i vannet, da blir det luftbobler inni. La den heller synke ned i bollen/oppvaskummen etterhvert som den blir fylt med vann. Deretter legger man beholderen i en potteskjuler – eller hva man måtte ønske å bruke! (bruker du feks en kurv er det smart å kle den innvendig med plast – så det ikke lekker vann ut..) Det er bare å være kreativ – det meste kan bli veldig stilig!!

 IMG_7355IMG_7335

Så snitter du blomstene og stikker de inni oasisen! Bruker du blomster med mykere stilker, eller blomster som lett henger med hodet – som feks gerbra, er det en god idè å tvinne en tynn ståltråd rundt stilken og inn i blomsterhodet – da står de mye lengre. Dette får du tak i på blomsterbutikken. Bruk gjerne en tapetkniv til snittingen, så har du alltid skarp kniv. Fjern bladene på blomstene, roseblader etc tørker veeldig raskt ut og ser dermed ikke pent ut. Bruk heller egnet bladverk (tykkere blader) i bunnen om du ønsker mer grønt i dekorasjonen. Her laget jeg en enkel oppsats med blå hortensia og hvite nelliker, rundt potten knøt jeg et lyseblått silkebånd, og oppi dekorasjonen har jeg satt to små sko i glass – med lyseblå sløyfe på.

DSC_0048

Her er lille skatten – er han ikke superskjønn?? ♥ HJERTELIGSTE gratulasjoner til de stolte foreldrene! Jammen har dere vært flinke! :o)

IMG_7292

Så over til litt haging… Urtehage!

IMG_7294IMG_7293

I år blir det litt så-som-så med haging, men urtene er snille og ordner seg selv! Ja, med en del selskap av ugress da, men men.. For et par-tre år siden laget jeg et stort urtebed, eller rettere sagt et gammeldags urte-hjul i stor størrelse. Dvs at bedet er formet som et stort kjerrehjul, og ulike urter er plantet/sådd i hvert rom. Over ser dere timian til venstre og oregano til høyre. Disse er stauder som ordner seg selv helt, og kommer kraftig tilbake år etter år. Her i huset bruker vi spesielt masse oregano – hver gang vi lager tomatsaus/spaghetti&kjøttdeig etc. Det er DEILIG med masse fersk oregano oppi!!

IMG_7295 IMG_7296

Lavendel til venstre, og – kan det være rosemarin? Mente denne egentlig ikke var hardfør her hos oss –  at vinteren er for kald? Eller er det jeg som surrer og dette egentlig er salvie? Du og du… Jeg luktet på den, men nå begynner jeg å tvile på meg selv her! hehe, en urt som ikke brukes så masse foreløpig ja!! Lavendelen er også mest til pynt, den får jo så skjønne små blomster.

IMG_7297 IMG_7299

Løpstikke/kjærlighetsurt til venstre, denne planten blir ganske høy, og passer fint i supper etc. God å bruke istedenfor buljong, men den er sterk på smak så det er greit å ikke ha oppi altfor masse! :o) Til høyre er det kruspersille – den plantet jeg i fjor og året før, men i år har den sådd seg selv! Av og til lønner det seg og ikke luke for masse.. hihi. (den overvintrer ikke på friland i norge) Deilig i salater etc.

 IMG_7300 IMG_7301

Peppermynte er avbildet til venstre – ønsker du en form for mynte i hagen din så bør du plante den ned OPPI en potte (du kan evt grave ned hele potta) – den sprer seg nemlig noe INNMARI!! …og er svært vanskelig å bli kvitt.. Jepp, man lærer så lenge man lever.. Et lite tips! :o) Til høyre vises gressløk, som er deilig i eggehakk etc.

urtehagen

Jeg fant et bilde av da jeg anla bedet, det er litt lite og trist, men da får dere iallefall et innblikk i hvordan det var! Når jeg planter urter kjøper jeg bare vanlige urter i potte på matbutikken – også deler jeg  potten opp i massevis av småplanter og fordeler utover i bedet.  Vanner godt, og venter. :o) I starten (som på bildet) ser de ganske stusslige ut, men etter bare et par uker er det virkelig skjedd masse og det blir raskt grønt og frodig over det hele.

IMG_7413

Var ute i dag og tok nytt bilde, dette er tatt fra andre siden/annen vinkel, men dere ser urtehagen til høyre/midten av bildet.

   IMG_7247IMG_7407

Disse skjønne liljetulipanene under har akkurat sprunget ut. Synes de var så stilige! Perfekt farge til hagen vår.

IMG_7409IMG_7411

Lillegutt sniker seg også med – han har nemlig vært så heldig å få brio-vogn av mormor, og synes det er SÅ stas å klatre oppi den, og gjerne balansere på kanten etc.. Storkoser seg ja! Allerede første kvelden prøvde han å gå med den, flinke lille gutten vår.

IMG_7429IMG_7428

Tusen takk for at du tittet innom hos meg, jeg håper du får en deilig kveld! ♥

13 Comments

 • Karna on May 31, 2010

  Åhhh gratulerer så mye, så koselig!!

 • Monica fra Koseleg on May 30, 2010

  Urtehagen din er kjempeflott- så fint både med skiltet som ønsker velkommen inn og selve hjulet! Kjekt å få se det hele litt i perspektiv- nå kan jeg se litt for meg hvordan hagen er inndelt. Har savnet deg noen dager her i blogglandia så nå ble jeg glad for å høre fra deg igjen!
  Gratulerer som tante! Ønsker deg en flott uke!
  For en sjarmerende liten gutt!

 • Anita on May 30, 2010

  Herlig liten guttebaby, som tante kan være stolt av. Fin oppsats du o har laga da, flinke du er!

  Det var en artig måte du har plantet de forskjellige urtene på. Kjempeflott. Jeg har mine urter forsatt i forskjellige potter…da vet jeg ihvertfall hvor jeg har dem.
  Skjønn liten glad gutt du har! Nydelig:)
  Klem Anita

 • josimo on May 30, 2010

  For et lekkert innlegg med MYE søtt,vakkert og innbydende.

  Sov godt og drøm behagelig tante Tornerose

 • Bare Mio on May 30, 2010

  Nydelig oppsats du laget.
  Så skjønne guttene er, både den nyfødte og gutten din.
  For en flott hage du har.
  Virker fristende å lage urtehage så greit som du forklarte.
  Ønsker deg en flott uke.

  Klem fra Mio

 • Anita on May 30, 2010

  Gratulerer til deg som tante!
  Jeg har selv “bare” 1 tantebarn, men ønsker meg flere 🙂

  Det er noe til deg på bloggen min 🙂
  Jeg la igjen en kommentar på forige innlegg også 😉
  Du må nok bla deg litt nedover hos meg for å finne det 🙂

  Klem Anita

 • Nooria on May 30, 2010

  Gratulerer med tantebarn og takk for et inspirerende hageinnlegg!

 • Line fra huset på landet on May 30, 2010

  Hei min venn! 🙂
  Gratulerer med første tantebarn!! :)) Sååå gøy! Det er utrolig stas. Jeg husker det selv, hvordan det var.
  Hmm..dette med peppermynte skal jeg ha i bakhodet. Takk for tips. Også det du sier med urter da. Det høres så lettvint ut liksom. Jeg skal jammen i meg prøve metoden din. Matbutikken neste:o)

  Ønsker deg en god start på uken imorgen.
  Klemmer i fleng fra Line

 • Linda on May 30, 2010

  He, he, nå ler jeg:) Søte deg:) I morgen kommer det bilder,må organsisere litt kan du si:) Og så må jeg på jobb, trøtt som en dupp allerede nå, så de tkan jo bli interessant:)

  Nyyydelig innlegg, med flotte bilder. Gratulerer igjen med tantebarn.Klem

 • Ninni on May 30, 2010

  Gratulerer!! SÅ skjønn liten pjokk :)) Dekorasjonen du laget var jo en blomsterbutikk verdig, du er så flink!

  Kjempesmart måte å lage urtebed på! Jeg har også sett at noen bruker gamle kjerrehjul og fyller med jord. Det er moro å hente fra egen have når man lager mat. Jeg er rent stolt av min aller første avling; reddikene er faktisk blitt reddiker!! Og salaten tror jeg også det blir noe av 🙂

  Håper formen din er for oppadgående nå?

 • Ellea on May 30, 2010

  Ordentlig lekker oppsats var det! Synes også det er gøy å lage oppsatser. Koser meg med å lage til bordet til jul og når vi skal ha gjester.

  Nydelig litte bukett av små søte gutter du hadde med i dag også, og urtebedet ditt var kjempesmart. Har sette på TV at de anlegger utebed i hjulform.

 • TurboLotte on May 30, 2010

  Så flott bukett!! Lekker.
  Herlig knatt også.
  Og så den urtehaven da.. fyttirakkern så lekkert!!

 • Blomsterguri on May 30, 2010

  Flott urtehage – det var nok Salvie og ikke… æææh – har massevis av den, men ikke så fint laget som hos deg de urtene. Gratulerer som tante til en søt liten gutt!!! Og jammen har du ikke en liten søt gutt selv også! 🙂

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...