Vinranka!

Nå har jeg endelig så smått begynt å få festa opp vinranka mi litt, den har vokst over all forventning! De lengste grenene er 3-4meter lange (!) Høsten 2006 kjøpte jeg den på salg på plantasjen, og da så den rimelig pjuskete ut. Den står nå plantet lunt inntil solveggen – og har foreløpig ikke fått noe videre stell. Dvs, den står ute om vinteren, jeg tror ikke jeg dekket den noe særlig til da høsten kom, har ikke beskjært den – og allikevel kommer den som bare det. Utrolig morsomt! Har hørt at man anbefaler å ha drueranker i drivhus her i landet, og de vokser helt sikkert bedre da, men min har iallefall vært steintøff, og klart seg flott ute! Jeg velger å tro at det kanskje er fordi den står så tett inntil huset? Både tørt og lunt? Er det noen som har erfaringer med drueplanter? Bør man beskjære de, eller gjør man det først når man vil begrense den litt, og kanskje få fler drueklaser på den? Jeg har hatt lyst til å plante et par ranker som kan få klatre seg over buen over porten – men har ikke gjort dette da de her vil stå mye mer utsatt til. Det blir kaldere og mer vindfullt, samt mye fuktigere.. Hm. Får se hva jeg kommer over på hagesenter-salg, og hvor mye overskudd jeg har igjen etter løk-setting på høsten!

2 Comments

  • ingrid9000 on August 17, 2008

    MASSE sol mente jeg selvsagt 🙂

  • ingrid9000 on August 17, 2008

    Du bør sommerbeskjære… da klipper du greinene etter to eller tre blader ETTER drueklasen. Altså, drueklase, tell to eller tre blader, og klippe greina av der.
    Er det store blader som skygger for druene bør du klippe vekk dem også, for å få druene modne.. Druene må få mase sol på seg 🙂
    Vinterbeskjæring er litt annerledes..

Leave a Reply