Vinterlig Dåpskake {Bildedryss} Søte lille babyen inni hvite englevinger

IMG_2986

Velkommen til ToneroseDesign ♥ Så herlig at du titter innom bloggen min i dag – jeg håper du vil kose deg her inne! Dagens innlegg er et bildedryss av ei dåpskake jeg laget til helga som var – med massevis av detaljer! Jeg forsøker i kjent stil å forklare hva jeg har gjort, slik at du kan lage lik om du har lyst. Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

IMG_2988

På toppen av kaka plasserte jeg en liten marsipanbaby liggende inni hvite englevinger – alt har jeg laget i marsipan. Til å lage den lille babyen har jeg brukt denne formen (kode ToneroseDesign gir 5% rabatt hos FestFabrikken)

IMG_2993

Kaken har jeg trukket med ekstra hvit marsipan, og på siden av kaka har jeg laget diamantmønster. Jeg synes dette er så vakkert på kaker, det blir så elegant med en gang! ♥ I hvert hjørne har jeg festet en hvit sukkerperle, disse fester jeg med bittelitt vann. Bokstavklosser og små babystash har jeg laget av marsipan, ved å bruke first impression silikonformer.

IMG_2994

Bilderammen har jeg laget av ekstra hvit marsipan, og “limt” fast et spiselig bilde med bittelitt vann. Jeg har egen printer+sukkerark+matfarge til å lage slike bilder, har du ikke det finnes det mange steder på nett man kan bestille spiselige bilder – feks HER. (kode ToneroseDesign gir 5% rabatt) Ønsker du å lage bilderamme er det lurt å lage dette flere dager i forveien, slik at marsipanen får tid til å stivne og etterhvert kunne stå oppreist.

IMG_2990

På toppen av kaka plasserte jeg en sirkel av lys tåkeblå marsipan, mønsteret har jeg fått ved å bruke en mønstermatte med et vakkert design. Rundt sirkelen har jeg festet (bittelitt vann) små sølv sukkerperler, kjøpt på matbutikken.

IMG_3002

Romantiske blomster har jeg laget av marsipan, både i hvitt og i blått.

IMG_3001

TIl å lage blomster har jeg mange ulike utstikkere og silikonformer/veiners, og liker å mixe&matche disse. Jeg er igang med å planlegge litt kurs i drammensområdet denne våren – og da kommer det til  å bli kurs i blomsterlaging hvor vi går igjennom hvordan lage ulike blomster. Både de enkle og raske variantene, og noen litt mer tidkrevende. Mer info kommer om kurs+innhold vil du ettehvert finne HER ♥ (passer ALLE, både de som er helt ferske, og de litt mer erfarne. Mer info på kurs-siden)

IMG_3019

Innimellom alle blomstene som “ramla” nedover denne kaka, plasserte jeg vakre snøfnugg, dekorert med hvitt spiselig glitter. Synes desverre så og si ikke på bildene, men det er veldig vakkert “live”! ♥

IMG_3005

Jeg er glad i å trekke kakefatet med marsipan, jeg synes dette gir en herlig helhet på kaka. Og da blir det mer plass til pynt også! hihi. I marsipanen preger jeg gjerne litt mønster el, her har jeg brukt et stempel med teksten “little star” og laget litt prikker i marsipanen.

IMG_3000

Herlige Dina som bestilte denne kaka, har en skjønn liten hund – og de ville gjerne ha med denne i marsipan, på kaka. Alltid gøy  med søte personlige detaljer!

IMG_3006

Kakefatet har jeg såklart også pyntet med litt marsipanpynt.. hihi.

IMG_3010

Marsipanpynten fester jeg til kaka med litt royal icing, dvs pisket eggehvitte og melis.

IMG_3011

Skjønne små babysko! Jeg har brukt en silikonform ifra First Impression Molds. Press marsipanen nedi forma, smett den gjerne i fryser’n i feks 10min – og vipp skoen ut ♥

IMG_3015

Litt babystash, og en søt bamse har også fått plass på kaken. Jeg liker å holde pynten i samme/få farger – da kan man ha på en del (mye på denne!) pynt uten at det blir så rotete ♥

IMG_3016

Bamseforma kommer forresten inn hos FestFabrikken snart ♥

IMG_3026

Det var det hele for i dag – jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon ♥  Spør om du lurer på noe, på kommentar, mail, facebook eller instagram!

IMG_3022

Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag! Jeg håper dagen din blir PERFEKT ♥

Stor klem,

tonerose underskrift

16 Comments

 • kirsti on February 3, 2013

  Hei så utrolig flotte kaker du lager=)
  lurer på om det går an å bestille en baby i englevinger?
  sender du? pris? mvh Kirsti:)

  • Tonerose on February 10, 2013

   Hei Kirsti,

   Hjertelig takk for det! =)

   Jeg sender desverre ikke marsipanpynt i posten lenger, da jeg har opplevd for mange ganger at dette ikke går bra. Beklager. Men, om du vil bestille form hos feks festfabrikken har de en nydelig babyform (den rosa) til bare 169,- og med rabattkode ToneroseDesign blir den 5% rimeligere. Da kan du enkelt lage supersøt baby selv! Fyll den med marsipan farga hudfarga, smett den i frysern i 15 min – og ut vipper du en perfekt liten marsipanbaby! Så kan du “kle” på den det du ønsker etterpå, evt modelere et par englevinger =)

 • anette on January 19, 2013

  nyyyyyyydelig kake 😀 virkelig skjønn 😀

  Klemmer Anette:)

 • Ann-Helen on January 19, 2013

  Fantastisk vakker;)
  Ha en flotters helg!

  • Tonerose on January 22, 2013

   Hjertelig takk Ann-Helen!

   Tusen takk for det – ønsker deg en herlig uke!

   – Tone ♥

 • Dina on January 18, 2013

  Takk for helt perfekt kake! Den var helt nydelig og til stor begeistring for alle dåpsgjestene. 🙂

  Klem Dina

  • Tonerose on January 22, 2013

   Hei Dina,

   Kjempestas at den falt i smak! =) Hjertelig takk for bestillingen – det var en ære å få lage kaken! ♥

   – Tone ♥

 • Mia Mari on January 18, 2013

  Nydelig kake!!! Jeg skal selv ha barnedåp til en liten gutt om noen uker 🙂 Lurte på hvor du har fått tak i den blå fargen på marsipanen? Og så hvordan du lager dette fine “rute mønster” på siden av kaken?
  Fantastisk flott 🙂 🙂 🙂

  • Tonerose on January 22, 2013

   Hei Mia Mari,

   Hjertelig takk for det! =) Ah, så gøy! Blåfargen jeg har brukt her heter delphinium blue, uten tvil min favoritt! =) Rutemønsteret lager jeg ved å bruke et lite pregeverktøy (“minipizzahjul”) og “ruller” ove kaken i et rutemønster =)

   Kos deg med forberedelser til dåp!

   – Tone ♥

 • Linn Marie Hansen on January 18, 2013

  Helt fabelaktig nydelig! Hilsen Linn, Sarpsborg

 • Cathrine on January 18, 2013

  Herregud så utrolig fin 🙂 Den blåfargen var helt nydelig.
  Har du link til den first impression- forma til skoene (som ser strikka ut)? De var supersøte… 🙂
  Aldeles nydelig kake med imponerende detaljer, som vanlig 😉

  • Tonerose on January 22, 2013

   Hei Cathrine,

   Hjertelig tusen takk!! =) mhmm, den blåfargen er favoritten min, uten tvil! Den forma her jeg kjøpt på globalsugarart.com – men tror de har den på feks kakeboksen (rabattkode ToneroseDesign gir 5% rabatt)

   Hihi, så søt du er – tusen takk!! =)

   – Tone ♥

 • Har en drøm... on January 18, 2013

  Fantastisk!!
  Ikke mer og si – jeg er nesten litt stum, hehe:)

  Ha en fin helg ♥

  • Tonerose on January 22, 2013

   Hei Har en drøm,

   Hihi, søta! Hjertelig takk for det!!

   Takk i like måte!

   – Tone ♥

Leave a Reply