Vinterlig dåpskake i lyserosa, hvitt og brunt – inspirert av vakre invitasjonene! {Bildedryss}

IMG_1406

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av denne vinterlige dåpskaken jeg nylig laget til skjønne lille Ines Leonora – inspirert av vakre invitasjonene! Klikk deg videre for å se flere bilder/lese hvordan jeg laget den…

clip_image002

Jeg fikk tilsendt dette bilde av de vakre dåpsinvitasjonene – her var det masse inspirasjon å hente! ♥ De skjønne nyfødtbildene av lille prinsessa måtte såklart også hentes inn på kaka! På bildene har hun forresten bryllupstiaraen til mamma’n sin rundt hodet – SÅ søt liten detalj!

IMG_1397

Etter litt mailing frem og tilbake med herlige mamma’n til dåpsbarnet landet vi på et vakkert design – en to etg dåpskake trukket med marsipan farget til å matche invitasjonene. Pynt og detaljer i lys kjølig rosa!

IMG_1395

Et av de nydelige nyfødtbildene måtte vi såklart også ha med på kaka, dette har jeg printet ut med matfarge på sukkerark. Spiselige bilder kan kjøpes mange steder på nett, feks her. Husk å oppgi rabattkode ToneroseDesign om du handler hos Kaketoppen – da får du 5% rabatt! Bilderammen har jeg laget av marsipan farget lyserosa, jeg har her brukt ekstra hvit marsipan ifra Pals til fargingen. Mønsteret i bilderammen har jeg fått ved å bruke et damask mønsterkjevle kjøpt på www.thecakedecoratingcompany.co.uk

IMG_1400

På toppen av kaka måtte jeg jo nesten forsøke å lage lille prinsessa lik slik som hun ligger på nyfødtbildet – alltid gøy å kunne gjøre kaka så personlig som mulig! ♥ Alt er laget av marsipan. Skinnfellen hun ligger på har jeg laget av ufarga marsipan, som jeg etterpå har kostet med brun pulverfarge – og litt kakao! hihi. Syntes det fungerte fint!

IMG_1398

Midt foran på kaka, på øverste etasjen malte jeg snøkrystall-hjertemotivet ifra invitasjonenen – tenkte det var gøy å hente opp denne på kaka!

IMG_1394

Rundt omkring ellers på kaka malte jeg ulike snøkrystaller, og også littegrann “snø”. Tenkte det var en søt måte å få den litt mer vinterlig på!

IMG_1408

Nydelige mamma’n ville gjerne ha litt romantiske blomster på kaka – og det syntes såklart jeg at passet perfekt inn! Innimellom alle blomstene plasserte jeg også litt snøkrystaller – disse har jeg laget med snøkrystallustikkerne som jeg loddet ut som giveaway på adventskalenderen her på bloggen for noen dager siden. ♥ Jeg har laget snøkrystallene av ekstra hvit marsipan, deretter har jeg drysset masse spiselig glitter over de – slik at de glitrer som ekte snø! Neida, IKKE glad i glitter.. hihi!

IMG_1413

De romantiske blomstene lot jeg falle nedover kaka, synes dette er en fin måte å få litt helehet på kaka på.

IMG_1414

Blomstene laget jeg av ekstra hvit marsipan, og av lys kjølig rosa marsipan. Alle blomstene jeg har kostet med hvitt lustredust, da blir de ekstra kjølige og det skinner så vakkert i de! Ja, jeg brukte vel hvit lustre dust, og lyserosa lustredust om jeg ikke husker feil! ♥

IMG_1420

Blomstene og snøkrystallene fester jeg til kaka ved å bruke royal icing (pisket eggehvitte og melis)

IMG_1422

Snøkrystallene er rimelig skjøre, så her gjelder det å være lett på hånda! ♥

IMG_1426

Kakefatet har jeg også trukket med marsipan, og synes dette ofte gir en vakker helhet på kaka. Også har jeg litt mer jeg kan pynte! hihi. Kakefatet har jeg pyntet ved å prege litt mønster ned i marsipanen, ulike dåpstempler, små stjerner, litt prikker etc. Rundt kakefatet pleier jeg alltid å avslutte med å feste et silkebånd. Søte dåpskaker får også en sløyfe såklart! hihi.

IMG_1429

Lyserosa bokstavklosser brukte jeg til både navn og “gratulerer med dagen”, slike klosser kan du lage ved å bruke en form som denne.

IMG_1434

Liten tåteflaske etc kan du lage ved å bruke en form slik som denne. Husk å evt oppgi rabattkoden ♥

IMG_1391

Det var det hele for i dag – jeg håper du likte dagens kake! Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag – jeg håper du får en strålende dag!!

Stor klem,

tonerose underskrift

15 Comments

 • Kristin Linnèa on February 4, 2013

  wow, så flink du er!
  Blir helt satt ut og tom for ord.. UENDELIG FLINK ER DU!! Skulle gjerne ha lært det der altså 🙂
  Du virker såå snill og god! Er så gøy og kommentere når de man kommenterer til blir så takknemmlig. Du er garantert verdens beste venn, verdens beste mamma og verdens beste kakebaker, hihi.
  Du skal ikke se bort ifra at mine barn har dåpskakene sine her ifra om noen år (om du fortsatt holder på da)
  Kaken til Tobias var NYDELIG, du er helt RÅ Tone!!!
  Klem til deg og dine :))

  • Tonerose on February 10, 2013

   Hei Kristin,

   Hjertelig takk for så gode ord, snille deg! =) Ah, så skjønn du er! =) hihi, tusen tusen takk for det! =) Det ville vært en ÆRE – jeg lager veldig gjerne dåpskaker til deg etterhvert! Kjempestas at du likte kaken til Tobias, tusen takk for det =) Jeg storkoste meg med å lage kaken, og ikke minst komme frem til et vakkert design sammen med herlige Rebekka =)

   Ønsker deg en magisk søndag!

   Stor klem!

 • anette on December 12, 2012

  sååååå nyyyyyydelig Tone!!!! rørende vakker kake !!:D klemmer Anette:)

  • Tonerose on December 17, 2012

   Åh, så snill du er! =) Hjertelig tusen takk for det!!

   Stor klem!

 • Barnelykke on December 11, 2012

  Fantastisk nydelig!
  Er så spennende å følge deg, du har din stil slik at man kjenner igjen kakene dine samtidig som du hele tiden fornyer og tilpasser deg. Å utrolig dyktig!!! 🙂

  Klem
  Birte

  • Tonerose on December 17, 2012

   Hei Birte,

   Hjertelig tusen takk for så utrolig gode ord!! UTROLIG snill du er!! =)

   Kjempekoselig at du synes jeg fornyer og tilpasser meg, det synes jeg er kjempestas!!

   Jeg håper du nyter herlige juledager!

   Stor klem! =)

 • Ludmila on December 11, 2012

  Denne kaka var nydelig 🙂

  • Tonerose on December 17, 2012

   Hei Ludmila,

   Hjertelig takk!! Det var kjempegøy å få lov til å lage denne! =)

   Stor klem!

 • Malene on December 11, 2012

  Nydelig kake! hvilken babyform er det du bruker når babyen ligger på ryggen? =)

  • Tonerose on December 17, 2012

   Hei Malene,

   Tusen takk for det! =) Det er en first impression mold, hvor babyen egentlig ligger på et teppe/dyne, med en liten hund under den ene armen =)

   Stor klem!

 • Har en drøm... on December 11, 2012

  AMAZING!!
  Helt nydelig:)
  Og bare den lille babnyen du har fått til på toppen – smeeeelt ♥

  • Tonerose on December 17, 2012

   Hihi, hjertelig tusen takk for det!!

   hihi!!

   Riktig god jul til deg og dine!! =)

 • Linn Marie Hansen on December 11, 2012

  For en fantastisk nydlig kake. hærlige farger og detaljer… skal lage kake og trekke den med mmf i januar, kun gjort d engang før, men får så lyst å prøve når jeg ser dette. Allerede bestemt at d blir rødt og litt rosa prikkete med minni mus. Bare resta av planleggingen igjen ;). Hilsen Linn

  • Tonerose on December 17, 2012

   Hei Linn,

   Hjertelig tusen takk for det!! =) Jeg koste meg masse med denne kaken! =)

   Oj, så gøy!! Det kommer garantert til å bli knallbra! =) Supergøy med rødt, rosa, prikker og minni! Her i huset blir det mye mikke (og sikkert litt minni) i januar også, Daniel blir jo 2 år også – og det skal feires med mus-bursdag som daniel sier! hihi. Gleder oss!!

   Kos deg med planleggingen! (hva annet er planen forresten? moro!!)

   Stor klem!

Leave a Reply