{ Willy Wonka glitrende flosshatt & stokk – DIY }

Daniel willy wonka bursdag diy glitrende flosshatt

Da Daniel ble seks år hadde han lyst på Willy Wonka – bursdag, og da insisterte han på at han selvsagt måtte ha flosshatt akkurat som Willy Wonka. Og aller helst godteri-stokk også! Haha, kravstor much?

Neida, det hadde selvsagt gått helt fint uten også – men det er jo klart mamma´n må prøve seg på å lage noe når man får en utfordring! =)

Hatten laget jeg av tynne glitrende skumgummimatter som jeg hadde liggende – jeg har kjøpt mine hos tvillingsøsteren min i Spania,men jeg tror de har noe tilsvarende på Panduro (uten glitter). Mattene jeg brukte hadde klister på baksiden, men du kan feks bruke limpistol for å feste. Jeg laget dermed en helt enkel hatt av et rektangel som ble største delen av hatten, deretter en sirkel til toppen (her tegnet jeg en sirkel på matten, og deretter klippet jeg ut en sirkel som var 2-3cm større hele veien rundt, dermed kunne jeg lage små hakk inn mot den minste sirkelen og dermed fikk jeg “flipper” som jeg kunne bøye nedover og lime fast til innsiden av toppen av hatten. Nederst på hatten gjorde jeg tilsvarende, men til bremmen isteden. Dvs jeg klippet en stor sirkel , deretter klippet jeg bort en liten sirkel i midten, og klippet til slutt små hakk fra den innerste sirkelen ut mot kanten på bremmen. Da satt jeg igjen med en brem som jeg hadde små “flipper” på – disse kunne jeg deretter vippe opp og lime til insiden av hatten. Som avslutning klippet jeg til en ring av den glitrende matten som jeg festet til undersiden av hatten, dermed ble bremmen litt stivere og mer solid. Som pynt klippet jeg til et stykke blå glitrende matte som jeg festet nederst på flosshatten.

Ta-taaaa!

Ikke den mest holdbare hatten, men perfekt til bursdagsfeiring! Daniel ble VELDIG fornøyd =)


willy-wonka-party-flosshatt-stokk

Daniel ønsket seg egentlig godteri-stokk, og jeg tenkte egentlig å prøve å lage det av tynt gjennomsiktig rør som jeg kunne fylle med små fargerike sukkerperler – men jeg fant ikke gjennomsiktige rør noe sted, dermed ble det en vanlig stokk i stedet! Her har jeg kjøpt rimelig (lurer på om jeg betalte 10,- for et rør på et par meter??) hvitt plastrør fra Biltema, dette skjærte jeg til i passe lengde utifra hva Daniel ønsket seg – og deretter sprayet jeg stokken svart med litt spraymaling jeg hadde liggende. Som pynt på toppen av stokken festet jeg en gullfarget juletrekule – denne limte jeg enkelt fast med limpistol.

Storfornøyd bursdagsbarn!

Enkelt og rimelig, også så mye moro!! I ekte JukseSuperMamma-stil =)

Ønsker deg en vidunderlig dag videre!

Stor klem ♥

// boka vår JukseSuperMamma finner du HER

// alle blogginnlegg fra Daniel sin 6-årsdag vil du finne samlet HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...