Deilige Franske Makroner

franske makroner
I dag vil jeg friste med deilige makroner! Jeg har fått litt “dilla” på makroner, de er så søte å sette frem – og samtidig smaker de himmelsk!!
IMG_6401  IMG_6387
Ordner man istand til et selskap passer det perfekt med makroner, da de kan lages klare god tid i forveien. Det er gjerne tusen ting som skal ordnes, og da synes iallefall jeg det er herlig med alt som kan gjøres klart litt før. Da slipper man stress! ♥

IMG_6414
Makroner kan være litt knotete å få til, men husker man på noen enkle trinn går det gjerne greit! (neida, jeg bakte IKKE flere runder..) hihi. (eggene jeg brukte var nok litt små, så jeg endret litt på oppskrifta og forsøkte igjen)
IMG_6166
Jeg er jo ikke aleine hjemme, så jeg får såklart god hjelp på kjøkkenet…! ♥
IMG_6168
Lukas på 2år er ivrig medhjelper, og lille Daniel forsøker å klatre opp på stolen etter storebror. (han sitter strengt tatt mest på armen…) Vi koser oss masse sammen når vi baker! ♥
IMG_6109
Det man trenger til makroner, er eggehvitter, sukker, melis og mandelmel. Og evt konditorfarge. Du kan fint male mandler til mel selv, eller du kan gjøre som jeg har gjort i dag og kjøpe ferdig mandelmel på feks helsekost’n.
IMG_6112
Oppskriften jeg brukte har jeg fått på link fra snille søsteren min, hun hadde funnet den på denne flotte bloggen.
Franske makroner: (ca 20stk)
 • 2 eggehviter (gjerne romstemp et døgn)
 • 60 g sukker
 • 60 g mandelmel
 • 90 g melis
 • Evt. kakao/konditorfarge/vaniljepulver el (2ts kakao)
IMG_6124
Start med å piske eggehvittene. Det er supert om du har tålmodighet til å la de ligge i romstemperatur et døgn, iallefall lenge nok til at de blir romtempererte. Når det begynner å skumme tilsettes sukkeret, en spiseskje av gangen.
IMG_6125
Så pisker du en stund, lenge nok til at marengsen blir fluffy og tykk. Det er greit å ikke overpiske, men konsistensen her kan du tilpasse litt etter at du har hatt i mandelmel og melis.
IMG_6131
Mange skriver at skal piske til den ikke renner lenger, men sitter igjen i vispen – min erfaring er at det er helt greit å piske så lenge – men da er det en fordel å røre litt mer når man har blandet i det tørre etterpå, ellers blir kakene høye og ujevne.
IMG_6178
Bland sammen det tørre i en egen bolle.  Jeg brukte litt pulverfarge, men du kan fint bruke pastefarge fra wilton eller americolor.
IMG_6182
Sikt deretter melblandingen inn i marengsen.
IMG_6184
Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Om du pisket marengsen lenge er det greit å røre litt lengre nå – konsistensen du vil ha minner om en forholdsvis tynn grøt, slik at kakene etterpå vil sige litt utover og få en jevn fin overflate.
IMG_6187
Når røra er klar heller jeg den over i en engangs-sprøytepose, jeg setter den gjerne fast over et glass eller vase før jeg heller. Da har jeg begge hender fri!
IMG_6189
Når posen er ferdig fylt og du er klar, klipper du hull i enden av plastposen. (engangsposer får du kjøpt på spesialkakebutikker, men også feks Meny har et par varianter!)
IMG_6193
Så presser du ut små kaker på bakepapirkledd plate. Bildet tok jeg umiddelbart etterpå, men kakene vil sige litt mer utover og “toppen” vil jevne seg ut og bli flat. La brettet stå på kjøkkenbenken i minst en halvtime, slik at de får tid til å “stivne” litt på toppen/få en hinne – da er det mye større sjangse for at kakene ikke vil sprekke når de stekes.
IMG_6202
Stekes i ca 11 minutter midt i ovnen på 150 grader. Husk å sette en ekstra stekeplate på nivået under, da er det mindre sjangse for at kakene sprekker opp!
IMG_6196
Til å fylle kakene brukte jeg samme oppskrift som den supre linken jeg fikk, men byttet ut med hvit sjokolade.
 • 2 ss smeltet smør
 • 40 g smeltet hvit sjokolade
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ss melis
IMG_6144
Deilig!
IMG_6401
Har du ikke smakt makroner før vil jeg absolutt anbefale deg å bake en porsjon – det er FARLIG godt! ♥ Oppbevar de i kjøleskapet i en tett boks, der kan de fint være en ukes tid. Her i huset har vi ikke testet ut noe lengre – det har jeg ikke selbeherskelse til…! hihi.
IMG_6301
Jeg har forøvrig akkurat puttet noen i fryser’n, det har jeg ikke prøvd før – tenk så kjekt om det går greit!
IMG_6358
Superstas at du tittet innom bloggen min, det setter jeg stor pris på! ♥
IMG_6375
Jeg håper du har en FANTASTISK dag!! Stor klem fra meg!

22 Comments

 • Anonymous on August 15, 2012

  Hei! kan man lage makroner uten mandler? Er allergisk<3

 • Anonymous on August 15, 2012

  Hei! kan man lage makroner uten mandler? Er allergisk<3

 • Wenches Lille systue on June 10, 2012

  Mine makroner ble ikke perfekte før etter 4.gang. Da hadde jeg lest at man ikke skulle bruke fettredusert mandelmel. Når jeg hadde lest det og laget med vanlig mandelmel ble de perfekte. Man må nok prøve seg fram med hensyn til steketid, da mine nok kunne ha stått inne 1-2 min til.

 • Penny on May 17, 2012

  Kom over bloggen din i dag! For en inspirerende blogg du har.

  Disse vil jeg prøve å lage en dag 😉

  Elsker makroner. Men de blir sjelden vellykket.

 • Marie / Legojenta on April 24, 2012

  Nå har jeg vært rundt omkring på nettet og lett etter enkel oppskrift på makroner, og din ser helt toppers ut! Jeg har aldri smakt makroner, men så dem laget på et kokkeprogram og lurer på hvordan de smaker, så må nok prøve dem ut =) Jeg lurer på om det går an å bruke vanlig mørk sjokolade til kremen til å ha inni makronene?

 • Tonerose on March 16, 2012

  Hei Elise,

  Oj, det var rart?? Jeg har ikke opplevd at den blir betong, jeg har heller opplevd at den blir altfor flytende – om jeg feks rører litt mye, har oppi litt mye konditorfarge el.. Hmm.. beklager, jeg aner ikke hva grunnen kan være!??

  Men har forresten fått beskjed om at det egentlig ikke er det aller beste å bruke slikt mel, fordi det er fettredusert (?), og at det er bedre å male sitt eget mandelmel om man har mulighet til det. Men det burde jo ikke ha noen sammenheng med tykkelsen på røra.. Beklager snuppa!

  jeg håper det plutselig går mye bedre neste gang!! Flinke deg som baker! :o) Beklager at jeg ikke får hjulpet deg…!

  Søta, hjertelig takk for så gode ord!!

  Håper du får en herlig dag!

  stor klem!

 • Elise on March 14, 2012

  Hjelp!

  Hva gjør jeg galt? Dette er andre gang jeg prøver oppskriften, og begge gangene har “røren” blitt til betong! Jeg bruker slikt mandelmel som du har på bildet.. Den ligner ikke “tynn grøt” i det hele tatt!

  Hehe, frustrert nå. Men tusen tusen takk for kjempefin og inspirerende blogg! 🙂

 • Tonerose on February 19, 2012

  Hei Malin,

  Så koselig at du vil bake! :o) det gikk SÅ fint å fryse de, også tok det bare en halvtimes tid å tine de også – kan det bli bedre? hihi.

  Ønsker deg en herlig dag! …og kos deg med deilige makroner! :o)

  Stor klem!

 • Malin on February 18, 2012

  Skal prøve ut oppskriften idag! De ser lekre ut!:)

  Hvordan gikk det forresten og fryse dem?:)

 • Tonerose on October 25, 2011

  Hihi, du kan så si KamillaK!!

  …kan ikke nekte for det gitt!! :o) Heldig ja!

  hihi. Ønsker deg en HERLIG uke!!

  Stor klem!

 • KamillaK on October 24, 2011

  Åh, så fine de ble! Jeg ble skikkelig sugen på makroner nå! 🙂
  Også har du rosa KitchenAid-maskin! Det óg franske makroner er vel egentlig alt man trenger. Og en nydelig unge. Med andre ord har du alt 😀 Ha en fin kveld!

 • Tonerose on October 13, 2011

  Hei Hildur,

  TUSEN TUSEN takk for så gode ord!! :o) Helt topp at du finner inspirasjon her inne, det gjør meg glad!! :o)

  Håper du har en HERLIG uke!!

  Stor klem!

 • Tonerose on October 13, 2011

  Hei Alven,

  Hjertelig takk for det!! Så koselig at du synes det! :o)

  Ønsker deg en HERLIG dag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on October 13, 2011

  Hei GryHege,

  Så koselig at du synes det!! Det vises bare et par bilder av innlegget på bloggen, klikk deretter “les mer…” så dukker hele innlegget opp. Der ligger oppskriften!

  Her er linken direkte til hele innlegget: http://itoneroseshage.blogspot.com/2011/10/deilige-franske-makroner.html

  Kos deg!! :o)

 • Tonerose on October 13, 2011

  hihi, så søt du er Vivian!! HJERTELIG takk!! :o)

 • Tonerose on October 13, 2011

  Hei Silje,

  Åh, de ANBEFALES!! Tok rimelig lang tid før jeg prøvde meg på makroner – men etter å ha laget de en gang tok det ikke lange tiden før jeg laget de igjen nei! De er GODE!! :o)

  Takk, håper du har en HERLIG dag!!

  Stor klem!

 • Hildur on October 13, 2011

  Du er så utrolig flink til å lage vakre bakverk! Og til alt annet som krever kreative og kunstneriske ferdigheter! Lærer så mye av å se på bloggen din, og får så mye inspirasjon. Stor takk til deg for at du deler med deg av all din kreativitet!

 • Alven on October 12, 2011

  Åh de så gode ut 🙂 Flotte bilder av dem også 😉

  Ønsker deg en fortsatt fin uke 🙂

  Klem

 • GryHege on October 11, 2011

  De ser kjempegode ut. Har du oppskrift?

 • Viv on October 11, 2011

  Perfekte rosa drømmer! Og lekre bilder! 🙂

 • silje-sin on October 11, 2011

  Nydelig! Har faktisk aldri smakt sånne, men de ser fantastiske ut! Ha en fin dag! klem fra Silje.

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...