ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

Hjemmelaget Marsipan {Oppskrift}

oppskrift hjemmlaget marsipan IMG_2002
Velkommen! Jeg har fått flere henvendelser om jeg vil dele oppskriften jeg bruker når jeg lager hjemmelaget marsipan, og det er klart jeg vil ♥ Oppskriften har jeg funnet HER, og jeg synes den er helt super. Klikk deg videre for å lese mer…

IMG_1968
1/2 kg mandler
1/2 kg melis
1/2 – 1 eggehvite
1 ts sitronsaft
Skåld mandlene. La de helst tørke noen dager. Mandlene males 2 ganger – siste gang med melis. Bland inn eggehvite/sitonsaft til en fast masse.
Jeg pleier ikke alltid å skolde mandlene, som du kan se på bildene her er det bare vanlig malte mandler jeg har brukt. Det smaker kjempegodt allikevel!
IMG_1969
I forberedelsene til bursdagsfeiringen av Daniel laget jeg og gutta marsipan, og Lukas syntes det var kjempegøy. Han hjalp til å lage flotte snøballer! Jeg hadde egentlig planer om å dyppe disse i smelta hvit sjokolade, men så langt kom jeg aldri… Siktet litt melis over de da, så passet de iallefall litt inn i vinterland-temaet på bursdagsfeiringen. Det smakte uansett kjempegodt!
IMG_2000
Litt av marsipanen kjevlet jeg flat, og presset ut små snøkrystaller ved å bruke en pepperkakeustikker. Deretter dekorerte jeg  de litt med melismasse, drysset litt spiselig glitter over, og avsluttet med noen sukkerperler i sølv i hvert hjørne.
oppskrift marsipan IMG_2002
Det var det hele for i dag, jeg håper det var til inspirasjon! ♥
IMG_1967
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min i dag!
Måtte du få en VIDUNDERLIG dag!! ♥  Stor klem fra meg!

6 Comments
 • Tonerose on January 29, 2012

  Hei igjen snuppa!

  Åhh… Lyserosa peoner er SÅ lekkert!! men roser er jo også helt herlig – finnes jo så mange skjønne blomster! Blir helt nydelig med dus rosa, enten det blir gammelrosa eller babyrosa! :o)

  Så moro at du får hjelp av forloveren med scrapping – det er jo kjempegøy å lage litt selv!! Har du noe idè på hva du har lyst til å lage? Spesielt bordkort kan jo være SÅ mye forskjellig! :o) trenger ikke nødvendigvis være et lite kort! :o)

  mhmmmm, og med et grendehus eller tilsvarende har man gjerne mer frie tøyler – og har lokalet for seg selv dagen(e) før, og da kan ordne istand massevis!! :o) Kunne ikke vært mer enig, SÅ mye man kan ordne istand og gjøre det mer unikt/personlig! Moro!

  Jeg jobber egentlig som optiker, men koser meg med livlige dager hjemme med gutta mine nå – mammapermisjon! :o)

  Stas med romanisk bryllup da…!! En idè kan være å lage seg en perm hvor du limer inn bilder av ting du liker når du titter gjennom bryllupsmagasin, eller opprett en mappe på pc hvor du lagrer alle bilder du kommer over når du googler etter inspirasjon – da er det så mye enklere å huske ting du kunne ha lyst til å ha med, samt forklare evt brudesalong, hår/makeup, blomsterforretningen etc etc hva du ønsker! …også er det kos å sitte og kose seg med googling/planlegging såklart! :o)

  meget mulig du allerde er igang med dette! :o)

  Stor klem!

 • Nina-Jeanette on January 29, 2012

  Svarer her jeg 😉

  Jeg har ikke tenkt på hvordan de wrappene skal se ut, men går jo an å tenke på det….når det kommer til rosafarge, så er jeg enig med deg….dus rosa er kjempefin…har lyst på gammelrosafarget roser eller lyse rosa roser/peoner e.l….Har ikke bestemt….men jeg tenker litt romantisk stil kanskje?? Ikke mørk rosa!! Jeg skal få hjelp av forloveren min til å lage invitasjoner, bordkort o.l….for jeg kan null om sånn scrapping, men vil gjerne ha noen ideer til hvordan det kan gjøres, om du skal ha litt bryllupsinspirasjon her 🙂
  Jeg mener det er mye man kan gjøre for å få pynta et lokale/grendehus koselig, selv om det ikke blir helt american style hvor ALT matcher. Jeg har jo nesten nettopp begynt å planlegge…

  Ellers bor jeg og min kjære i Vestfossen, men bare til 1.juni. Da flytter vi til Vikersund. Jeg jobber på Vikersund skole, så da får jeg kort vei til jobb.
  Skal ha seremonien i Åmot kirke, men ikke helt sikker på festlokale ennå…Har holdt av Varlo grendehus som backup ihvertfall.

  Men dere da?? Hva driver dere med?? Jobb?? Midt i Drammen eller litt utenfor?? To barn og greier…her går det unna….du har mange jern i ilden skjønner jeg 🙂

 • Tonerose on January 28, 2012

  Hjertelig takk snuppa!! ♥ Jepp, hjemmelaget marsipan er faaarlig godt!! hihi.

  håper du har en herlig helg!

  stor klem!

 • Tonerose on January 28, 2012

  Hei Nina-Jeanette!

  Så koselig å høre ifra deg!! ♥ Tusen takk, det står bra til med oss! Vi bor i Drammen – dere da? Hjertelig takk for det, snille deg!! Det er klart jeg har idèer til bryllup! Hihi, alltid massevis av idèer til selskap! :o) jeg kan gjerne lage wrappere! Har du tenkt noe på hvordan du vil at de skal være?

  SÅ moro med bryllup, gratulerer snuppa!! Åhh.. Så lekkert med rosa! Selv er jeg en SMULE svak for dus lys rosa, det er bare helt skjønt! :o) ja – ikke for det da, alle andre rosafarger er jo heller ikke å forakte.. hihi. Helt herlig å bestemme farger tidlig, da er det så mye enklere å få en helhet på bryllupet! Det finnes jo SÅ mange muligheter!!

  Moro!

  Jeg kan se om jeg ikke etterhvert kunne laget noe innlegg om bryllupsinspirasjon/bryllupsplanlegging her på bloggen, om det kunne vært av interesse? Har du tenkt noe annet enn at du har lyst på rosa? hva slags rosafarge? Tenkt noe på blomster? stil? moderne/gammeldags/enkelt/detaljrikt.. ♥

  Skal sette meg ned og fundere litt på bryllupsinnlegg jeg…! :o)

  Ønsker deg en HERLIG søndag i morgen!! Stor klem!

 • Nina-Jeanette on January 28, 2012

  Hei Tone 🙂
  Så fin blogg du har 🙂
  Lenge siden jeg har sett deg/dere nå….Hvor bor dere?? Håper alt står bra til??
  Jeg ser jo du er utrolig flink til å få til ting og har fantasien og kreativiteten i orden og lurte på om du ikke hadde noen ideer til pynting i bryllup…Hva med disse cupcake-wrappene…lager du de på bestilling f.eks?? Jeg skal gifte meg i apil 2013, og lurer på om ikke tema må bli rosa, siden jrg ønsker rosa i buketten min ;)Innbydelser også…Du har jo inspirasjonsbilder til barnedåp o.l. så hvorfor ikke bryllup…he he 😉
  Klem Nina-Jeanette

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger