ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Juledekket bord // Borddekking }

Dagene forsvinner til mye familiekos nå i romjula, og etterlater liten tid til pc´n – men i dag kommer det et bildedryss av hvordan jeg dekket middagsbordet til julematen!

I år var vi så heldige å skulle feire julaften hjemme, og få familiebesøk hit – utrolig koselig! Vi hadde besøk både på formiddagen til nissegrøt, og deretter nytt besøk til kvelden – superkoselig!!

Jeg gjorde det så enkelt som mulig for meg selv og gjorde klart det meste i forkant, superdeilig!! Anbefales definitivt, det var utrolig deilig å stå opp på morgenen på julaften og så og si alt var klart – kun selve middagslagingen osv som gjensto.

Ved å dekke bordet i forkant kunne jeg dermed kose meg med pyntingen, istedenfor at det skulle bli stress – herlig! Jeg dekket julebordet dagen før, vi har andre steder vi kan sitte og spise og trengte dermed ikke bordet denne dagen =)

Jeg hadde ikke planlagt hvordan bordet skulle være, og siden jeg da hadde god tid kunne jeg kose meg med dette mens jeg rullet en julefilm på ipad´n samtidig =)

Siden jeg har en del rødt i julepynten ellers i år hadde jeg lyst til å hente inn dette i julebordet også, og startet dermed bordet ved å kjøpe inn friske blomster i dyp rød farge. Disse kjøpte jeg på fredag, og laget dekorasjonen samme dag. Først tenkte jeg å lage en blomsterdekorasjon m friskt eviggrønt osv, men bestemte meg for å gjør det helt enkelt ved å sette roser tett i tett i denne vakre sølv- beholderen jeg har fått fra TM Design =) Jeg la våt oasis i bunnen, og satt rød roser tett i tett ♥

Jeg ønsket å hente inn eviggrønt på bordet siden jeg har det så mange andre steder i/på huset, valget falt på litt kunstig girlander siden jeg hadde litt mer igjen etter å ha dekorert trappa, peishylla osv. (kjøpt på IKEA)

Fra tidligere har jeg to kandelabre i sølv, disse plasserte jeg hvite stearinlys i – og pyntet med store dyprøde sløyfer (samme båndet jeg har brukt i trappa osv).

For å få litt mer lys i dekoren plasserte jeg en lys-slynge nedimellom den grønne girlanderen på bordet, elsker slike små lys overalt til jul! (IKEA)

Dekkebrikkene er i en dyp rød farge, disse har jeg kjøpt for lenge siden – type 10 år siden? Regner med det finnes tilsvarende å få tak i fremdeles =)

Minstemann laget bordkort, han skrev navn på rustikke etiketter/navnlapper fra FestFabrikken. Vi festet disse til stetteglasset ved hver kuvert, dette var veldig kjekt da man kunne beholde glasset sitt etter at man gikk fra bordet om man ville – og det ble ikke forvirring om hvilket glass som tilhørte hvem =)

Da tror jeg at jeg har vært innom det meste?

På enden av bordet plasserte vi et brett m/stativ (perfect home, 15 år gammelt) som jeg fylte med champagnekjøler, drikkedispenser m vann m isbiter, saft osv. Champagnekjøleren fylte vi med isbiter og masse ulik drikke.

Det var SÅ lettvint og praktisk under middagen å ha alt samlet her!!Julemiddagen laget vi som en buffé, dermed kunne man gå og forsyne seg så mange ganger man ønsket – og vi slapp alle fatene på bordet som skulle sendes rundt. Utrolig praktisk og greit!! Jeg hadde ulike beholdere m varme og lokk, kjempekjekt! Kommer definitivt gjerne til å gjøre det på den måten ved en senere anledning også, kan evt skrive et innlegg/dele bilder av dette om det er ønske om det =)


Jeg prøvde å knipse bilde da vi skulle sette oss også, men det var lettere sagt enn gjort, haha!

Serviettene har jeg forresten kjøpt på Skeidar, det glemte jeg visst å nevne =)

Håper du nyter deilige romjulsdager!!

Stor klem! ♥

// mer juleinspirasjon finner du samlet HER

// Julegavetips? Kjøp boka vår JukseSuperMamma!

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0