ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ PEPPERKAKEHUS // tips montering // oppskrift }

KL5A6229_rosa_pepperkakehus

Jeg håper du har en FANTASTISK dag i dag – tenk at det er fredag allerede! HERLIG ♥

Her hos meg går det i ett med jobbing og juleforberedelser – tipper dagene dine også forsvinner totalt ♥ …og nettene, ik! I helgen håper jeg å få tid til julekos sammen med småtassene. Vi har ikke rukket å bake pepperkaker enda, så i helga håper jeg på tid til det! I morgen skal jeg først til BuskerudStorsenter 12-15, der vil jeg vise frem hvordan du kan dekorere cupcakes osv til jul – samt mange andre ideer og tips selvsagt! ♥ SÅ stas om du vil titte innom! Jeg står i 2.etg på torget ♥ Gleder meg!

I dag vil jeg tipse om hvordan lage perfekt melismasse til dekorering av pepperkaker – denne er superfin å bruke! Selv er jeg vokst opp med å bruke “bare” melis blandet med vann da vi pyntet pepperkaker da jeg var liten. Det regner jeg med de fleste gjorde ♥ Men, etter at jeg startet med kakedekorering begynte jeg å bruke royal icing isteden – og den er SÅ mye bedre/enklere å jobbe med, anbefales! Pisk sammen 2 eggehvitter og ei pakke med melis (500g) , ha oppi litt sitronsaft. Pisk dette sammen i en kjøkkenmaskin – gjerne leeeenge – feks 5minutter. Har du små egg kan du gjerne holde litt melis tilbake som du heller tilsetter etterhvert slik at den ikke blir for tykk, bruker du store egg kan du evt tilsette litt ekstra melis om røra di blir tynn.

Ta-taaaa! Blank hvit fin melismasse, kjempefin å skrive og dekoere med. Jeg liker å ha melismassen/RI over i en engangs-sprøytepose, har du liten rund tipp er denne perfekt å bruke. Har du ikke dette klipper du bare et lite hull i enden. Husk å fekste sammen andre enden med en strikk. Jeg bruker RI til å montere sammen pepperkakehus også, så slipper man det vaaaarme knekket – RI har bra hold, så det sitter godt sammen.

Have fun!

Stor klem ♥

// flere oppskrifter finner du HER

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0