ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Salt sjokoladekonfekt // Oppskrift }

Namnamnamnammmm!

Jeg har prøvd meg litt frem på enda en annen type konfekt, SÅ deilig!! Denne er litt salt, og har både peanøtt og sjokolade i seg – namnamnamm!

Denne konfekten er raskt og enkel å lage, og trenger ikke innom ovnen – i ekte JukseSuperMamma-stil. Lettvint!

Salt sjokoladekonfekt
BUNN:
– 175g smør
– 250 g peanøttsmør
– 200g knuste saltstenger
– 175g melis
ØVERSTE LAGET:
– 300g melkesjokolade
– 75g peanøttsmør

Bruk en tykkbunnet stor kjele og smelt smør og peanøttsmør. Rør inn melis og de knuste saltstengene. Finn frem et brett du dekker med bakepapir, og ha røra over på bakepapiret. Fordel massen utover, og press den ned/sammen til en fast, jevn bunn på konfekten. Deretter lager du det øverste laget på konfekten ved å smelte sammen sjokoladen og det resterende peanøttsmøret. Smelt dette sammen i korte økter i mikroen hvor du rører godt mellom hver gang, i vannbad eller veldig forsiktig i kjele på lav varme. Hell sjokolade/peanøtt-blandingen over konfektkaken, fordel til et jevnt lag. Sett kjølig i et par timer, eller natten over. Kuttes i små biter med en skarp kniv. Nyt! =)

Vi syntes dette ble knallgodt, og oppskriften ble altfor liten, hihi!! Jeg testet ut noen få biter i fryser´n for å sjekke at dette fungerte fint – og det gjorde det for de som evt lurer på dette! =) Denne kommer vi definitivt til å lage igjen =)

Fortsatt herlig dag til deg!

Stor klem =)

// flere oppskrifter HER
// Inspirasjon til 17.mai HER

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger