17. Mai // Enkelt dessertbord // Bildedryss

Lage istand et enkelt dessertbord til 17. Mai?

Jeg har tidligere delt flere dessertbord til 17.Mai her på bloggen, og for hver gang blir det flere og flere enklere elementer, hihi =)

Limer inn bilder av et par andre dessertbord også, så får du enda mer inspirasjon om du har lyst på =) Flere av elementene går gjerne igjen; spesielt flagg og fargene rødt, hvitt og blått =)

Dessertbordet over finner du HER

Dessertbordet over finner du HER

Men, tilbake til dette dessertbordet!

Som midtpunkt på dette dessertbordet plasserte jeg en stor champagnekjøler med masse forskjellig is. Hva er vel mer typisk for 17.Mai enn masse is??

Limer også inn et bilde av en bolle istedenfor champagnekjøler – ta det du har som passer! Fordelen med champagnekjøleren er at denne er større, og det blir da plass til flere kjøleelementer og isbiter.

Dette er absolutt en fordel om du plasserer is på bordet, da kan det stå fremme litt lengre før alt smelter =)

Som jeg så ofte gjør på mine dessertbord, har jeg plassert søtsakene i striper bakover. Dette gir et ryddig og luftig utseende. Denne gangen har jeg også brukt brede 17.Mai-sløyfebånd under hver stripe – en super måte å hente inn flagget på! Ingen tvil om at dette er et dessertbord til 17. Mai =)

Som tidligere nevnt har det gjerne blitt flere og flere enklere elementer på dessertbordene mine gjennom årene – dvs mindre og mindre som er hjemmelaget, håndlaget pynt osv. Dermed blir det raskt og enkelt å lage istand et dessertbord!

Ofte kjøper jeg godteri som jeg pynter for å matche anledningen, feks mini Pringles-bokser, små sjokolader osv.

Wrapperne/pynten har jeg designet i Photoshop, og du finner masse av dette liggende her på bloggen – GRATIS! Dermed kan du enkelt lage akkurat likt selv om du vil =)

Både mini Pringles-boksene, og Kit-Kat-sjokoladene har jeg kjøpt på Europris.

De store vanndispenserne har jeg kjøpt på ClasOhlson for mange år siden, til dette bordet ble de fylt med rød saft for å matche i fargene =)

Brownies er alltid populært! Oppskrift finner du HER. Her har jeg pyntet de med et tynt lag hvit marsipan, og plassert små papirsugerør (vanlig papirsugerør som er kuttet i 3) og pyntet med søte små blå sløyfer. I oppskrift-innlegget finner du også en liten videosnutt hvor jeg viser hvordan jeg lager disse marsipan”lokkene” med preget mønster, videklippet er fra et God morgen Norge – besøk.

Ja, og gjærbakst! Det er alltid veldig populært her i huset =) Disse kanelknutene har jeg bakt på forhånd og fryst, dermed blir det enkelt å gjøre klart dessertbordet når dagen kommer – bare å finne frem alle elementene =) Ja, browniene hadde jeg også bakt på forhånd og fryst.

Oppskrift på kanelknutene finner du HER

I et par vaser/kubbelysestaker har jeg plassert små cellofanposer fylt med popcorn – alltid deilig med noe salt på bordet!

…og pyntet med flagg! Dette passer perfekt til 17. Mai, og gir en flott høyde til bordet =)

Søte små popcornbokser!

Alle trykksakene på dette dessertbordet vil komme på bloggen, og det ligger allerede mye ute =)

Ja, også har jeg pyntet en liten marsipankake!

Denne har jeg trukket med et lag marsipan farget hvit, og pyntet med marsipanblomster i rødt, hvitt og blått.

Har du lyst til å se hvordan jeg lager marsipanroser ser du en raskt og enkel liten video av akkurat denne kaka HER, ellers finner du lengre video av både småblomster og marsipanroser samlet HER

Rice Krispie treats!

Ja, jeg synes ikke det er ikke like enkelt å finne Rice Krispies lengre, men da er det fullt mulig å bruke annen frokostblanding – bare knus den til passe størrelse. Oppskrift HER

Her har jeg plassert Oreo-kjeks i små cellofanposer, og pyntet med søte merkelapper som passet til 17. Mai =)

Phui, da tror jeg at jeg har vært innom det meste?

Alle innlegg i kategorien 17.MAI finner du samlet HER

Der finner du også masse gratis print, ellers er alle innlegg i kategorien GRATIS PRINT samlet HER

Kos deg med forberedelser til 17. Mai!

Stor klem =)

No Comments

Leave a Reply