Brun og blå bursdagskake!

dåpskake
Velkommen til itoneroseshage!
April er bursdagstid i familien vår, og først ute er mannen min ♥  På jobben hans har de med seg kake når de har bursdag, her kommer noen bilder av kaken jeg lagde til ham!

konfirmasjonskake bursdagskake pappa
Jeg laget en sjokoladekake og en vaniljekake, så skjærte jeg de i ringer og la lagvis, annenhver inni hverandre og over hverandre. Slik at når man skjærer seg et kaketykke blir det rutete! Jeg har ønsket meg kakeform til å lage dette, men ikke kjøpt meg det enda. Så, utålmodig og ivrig som jeg er, prøvde jeg altså å skjære til kake! Sjokoladekaken er brun, og vaniljekakebunnen hadde jeg litt blå konditorfarge i – slik at innsiden av kaken skulle matche utsiden.
sukkerpasta gavebånd pastamaskin til sukkerpasta
På forhånd laget jeg sukkerpasta, og kuttet strimler til sløyfene jeg ville bruke til å pynte kaken med. Fordelen med å lage dette et par dager i forveien er at pynten får tid til å stivne, noe som er bra når man vil lage sløyfer/pakkebånd. Til bursdagene våre er vi så heldige å få/fikk (jeg har ikke hatt bursdag enda, fyller 19 april) pasta-sett til å montere på kjøkkenmaskina! Snille mamma og stefaren min ♥ Og tror dere ikke jeg måtte teste å kjøre sukkerpastaen gjennom den?? hihi. Det fungerte SÅ bra!! Blir nok masse vanlig pasta etterhvert også altså, både mannen min og Lukas elsker det!
sukkerpasta sløyfer
De store sløyfene klemte jeg sammen i kanten, og snittet til en trekant i enden – slik at det ville bli lettere å montere de på kaka. Satt de deretter på høykant for å tørke. De smale båndene snurret jeg rundt sugerør, slik at de ville ligne litt på pakkebånd.
sommerfugler i sukkerpasta
På forhånd laget jeg også noen sommerfugler i ulike størrelser, i hvit sukkerpasta. Legger de i brettet aluminiumsfolie formet som en M til tørking. Ja, man kan bruke papp eller det man har for hånden, prinsippet er å tørke de slik at de får vingene opp! Da de var blitt harde penslet jeg på litt blå pulverfarge, og avsluttet med sølv-shimmer-pulver langs ytterkantene. Om du holder sommerfuglene et øyeblikk i litt damp (over vannkokeren, en kjele m kokende vann el) fester fargen seg skikkelig, og kommer bedre frem.
bursdagskake brun og blå kake
Desverre har jeg ingen bilder underveis, det ble såklart langt på natt innen jeg var ferdig.. Det tar alltid  masse tid! Men, jeg har iallefall noen bilder av det ferdige resultatet.
kake pappa
Langs kanten av alle sløyfene har jeg brukt royal icing (eggehvitte og melis) som jeg farget mørkebrun, og sprøytet den på med liten rund tupp. Til å feste sukkerpasta-pynten har jeg også brukt icingen som lim. Kaken er forresten trukket med marsipan jeg farget brun – er så glade i marsipan! (dekket først kaken med et tynt lag sjokoladesmørkrem, brukte samme krem inni kaken+vaniljekrem som fyll)
sukkerpasta sjokoladekake
Gave-lappen laget jeg også i sukkerpasta forresten, og teksten skrev jeg på med tusj med spiselig farge.
bursdagskake far
På sidene av kaken kuttet/preget jeg et rutemønster, og i kryssene festet jeg blå sukkerperler med spiselig lim.
farsdagskake bursdagskake mann
Etter jeg hadde dekket kaken med marsipan (før jeg pyntet den) sprayet jeg over med spiselig shimmer-spray, jeg synes det gir en så nydelig effekt!! Neida. jeg er overhodet ikke glad i alt som glitrer… hihi!
bursdagskake gutt
Jeg fikk et bilde av de, av hvordan kaken ble seende ut inni – legger også med det. Det var visst ingen som turte å skjære inn til midten.. Men den er rutete videre helt inn! Nå har jeg akkurat bestilt meg skikkelig rute-kake-form, gleder meg masse til den kommer og jeg kan prøve den ut!! I dag baker vi også, i morgen blir det familiebesøk!
rutete kake
Riktig god helg til DEG! ♥

33 Comments

 • Benthe Lill on April 15, 2012

  For en fantastisk kake:)

 • Tonerose on February 23, 2012

  Hei igjen Anonym,

  Du kan såklart fint bruke mønsterkjevle etterpå – men om du lager sukkerbrød er ikke kaka så “hard”, og dermed er det ikke så enkelt å prege et mønster med kjevle i marsipanen rundt. Jeg har selv et pregemønster/platesak, (diamantmønster) og den fungerer til å prege mønster rundt. Men selv synes jeg det uansett er enklere å prege for hånd – da synes jeg det blir jevnere og et penere resultat! Men, alt er såklart mulig! Dette er måten jeg gjør det på, mulig andre gjør det på en helt annen måte! :o)

  Hjertelig takk for det! ♥

  Jeg synes marsipan smaker MYE bedre enn sukkerpasta, så det er klart jeg synes det passer mye bedre til både sjokoladekake og vaniljekake. Selv synes jeg sukkerpasta smaker RIMELIG søtt, men – hver sin smak! Sukkerpasta er jo veldig ålreit å jobbe med da! Men som sagt, det er sjeldent jeg bruker sukkerpasta egentlig. :o)

  Bra du fant oppskrifta forresten!

  Når jeg kjevler ut marsipan bruker jeg alltid melis – det fungerer supert!! Men, har du kraftig farge på marsipanen blir det litt annerledes, jeg pleier alltid å koste/pensle bort overflødig melis etterpå. Har du kraftig farge kan det være pent å spraye på litt mer farge etterpå, evt pensle eller spraye over med en tynt lag alkohol (fordamper raskt). Men til lyse farger synes jeg det går kjempefint med melis, og når jeg har brukt kraftige mørke farger har jeg bare “vasket” med litt feks vodka etterpå. Fungerer topp! :o)

  Mel har jeg ikke prøvd, melis er jo marsipan (og sukkerpasta) laget av – så det passer perfekt.

  Tusen takk for det – koser meg massevis! :o) Håper du har hatt en herlig dag!

  Stor klem!

 • Anonymous on February 23, 2012

  Hihi, en ting til ang marsipan eller sukkerpasta, det er vel uansett: når man kjevler den ut – hva bruker du, melis, mel?!??! det er jo så forskjellig.. prøvde meg på sukkerpasta her for en stund siden og brukte mel, og jeg kjevla den som en gjærdeig, snudde den fra side til side for at den ikke skulle sette seg fast, dryssa over mel osv.. men på den farga delen (blå farge) blir jo melet “sittende fast” og visende veldig godt, og det blir jo ikke fint! hva er “oppskriften” for utkjevling? :p

  Kos deg videre på farten du – og svar når du en gang får tid, hihi 😉

 • Anonymous on February 23, 2012

  Men kan man bruke en slik mønsterkjevle etter at kaka er trekt? er jo vanskalig å bruke den før, for da vet man jo ikke hvor man skal ta det – så lenge mønsteret bare skal være på siden. Har du lagd deg en mal for det? kanskje jeg også må gjøre det =) Jeg er ikke akkurat noe baker, men blir skikkelig imponert og inspirert av alt du lager!! Så jeg må vel så smått begynne å prøve etter hvert på noe =)

  Jeg fant oppskrift på vaniljekake her i går – til slutt! Hehe, satt vel her i flere timer og leste om diverse kakeprosjekt, som sagt, du er utrolig flink!!

  Du bruker mest marsipan når du trekker kaker? Hvordan passer det til f.eks vaniljekake eller sjokolade, i forhold til sukkerpasta.. ?! Rema sin marsipan Landlord er jo ganske så billig (i alle fall før), og vil jo da være lettere å bruke enn å lage sukkerpasta selv..

 • Tonerose on February 23, 2012

  Hei igjen anonym,

  Jepp, det finnes slike mønsterkjevle – jeg har ett lite et selv – men selv foretrekker jeg uten tvil å prege mønster etter at kaka er trekt. men du kan såklart prege først også – men jeg liker best å trekke kaka slik at jeg kan jevne ut den – det blir litt annerledes om man preger mønster i den først.

  Jepp, vaniljekake er toppen! Jeg skal se om jeg får laget et eget innlegg med vaniljekaka etterhvert (oppskrift) jeg er ikke hjemme nå så jeg får ikke sendt deg oppskrifta nå desverre. Vi er så heldige å ha besøk, og er da litt rundt på farten – og jeg har ikke med min egen pc. Men jeg tror jeg har lagt ut oppskrifta her tidligere – men som sagt, jeg kan lage et eget innlegg eller sende deg mail når jeg er hjemme igjen.

  Så gøy at du har testet den – jepp, farlig god!! hihi.

  Håper du får en herlig dag!!

  Stor klem!

 • Anonymous on February 22, 2012

  Åååh, du er så avansert at du lager det på egenhånd det mønsteret, hihi, veit ikke om det der blir noe for meg da :p ser på mange andre kaker også at det er sånn.. så det fins jo kanskje noe som en sånn mønsterkjevle som gjør det.. de fins jo i mange forskjellige mønster har jeg sett. Hadde vært lettest i hvertfall =)
  Men da gjør du jo selvfølgelig det der etter kaka er trekt med marsipan?!

  Åå, vaniljekake hørtes interessant ut 😀 må leite etter oppskrift på den da =) om du ikke selv vet hvor du har den og kan legge ut?! =) Så du har brukt vaniljekake og farget en del med blå farge, og den andre delen har du hatt noe kakao eller nesquick i ?!

  Har prøvd den nesquick glasuren til cupcakes – aldeles nydelig =)

 • Tonerose on February 21, 2012

  Hei Anonym,

  Hjertelig takk for gode ord!! ♥

  Nei, jeg har ikke brukt et mønsterkjevle rundt kaka. Jeg har brukt et lite redskap som ligner på et lite pizzahjul – bare ikke så skarpt! Så har jeg preget/skært (ikke gjennom marsipanen! :o) ) streker i begge retning rundt hele veien.. Bruk gjerne noe som mal for å holde linjene rimelig jevne – klipp til et triangel av kartong el som du kan hvile/prege mot. Deretter har jeg brukt spiselig lim og festet en liten sukkerperle i hvert kryss.

  Hang du med? spør igjen om det var uklart! :o)

  VANILJEKAKE! :o) Jeg bruker det veldig mye, det er jo SÅ godt! Kan gjerne fylle med feks sjokoladekrem. Vaniljekake kan du farge nesten akkurat som du vil! Perfekt, ikke sant? :o) MYE mer mektig enn sukkerbrød, men selv er jeg ikke SÅ begeistra for sukkerbrød – så jeg ender veldig ofte opp med å bake vaniljekake. Feks oreokjeks oppi så blir det oreokake med en gang. Tror jeg har lagt ut oppskrift her inne på både vaniljekake (uten vaniljesaus,det er en annen kake) og feks nesquick-kremen. Det er favorittene her i huset! :o)

  Stor klem!

 • Anonymous on February 21, 2012

  For en nyyyydelig kake 😉 Du er altså bare så flink!! =)

  Hva bruker du for å få den strukturen rundt kaka? er det en sånn rolling pin ?!? uansett – hvor har du kjøpt det og hva heter det eventulet.. har prøvd å lete etter noe sånn på ebay, men ikke funnet det enda.. for det er virkelig stor forskjell på ebaypriser og norskepriser!!!

  Og inni kaka – har du bare hatt litt blå farge i sjokoladekakerøra (som var brun fra før?) utrolig stilig, men begynte å tenke på hvilke kaker man egentlig kan lage i det der.. er ikke så glad i sukkerbrød – som gjerne blir bløtkaker og marsipankaker å sånn.. så da vet jeg ikke hvordan man skal lage forskjellige farger :p (hvis ikke det går an å hive farge i sjokoladekake røre da – har ikke prøvd) Hm, eller om man tilsetter farge i stedet for kakao.. ?! Har du noen erfaringer med dette.. ? =)

 • Tonerose on January 28, 2012

  Bare koselig Anette! :o)

  Stor klem!

 • Anonymous on January 28, 2012

  ok :o)Tuuusen takk for kjempegod hjelp:o)))

  klem Anette:)

 • Anonymous on January 28, 2012

  Hei:) tusen takk for mail !:o)første gangen jeg prøver meg på ei slik vakker festkake(hvis jeg tørr hihi:)) ..bare en ting til, hvis det er ok:)er det mulig å lage pynten, sommerfuglene, sløyfene osv av royal icing også ha litt fargepulver og farge spray på for å få fin blå farge, (ice blue eks)..?:) hørt at icing kan brukes til pynt også.. (i tillegg som “lim”)…
  .. eller eventuelt kjøpe ferdig sukkerpasta..(for å gjøre det litt enklere første gang 😉
  ja kan sende over et bilde til deg , koselig det :o)))
  God helg!!:o)

  klem fra Anette

 • Tonerose on January 28, 2012

  Hei igjen Anette,

  Du kan bruke royal icing til massevis – men den er flytende, du bestemmer såklart hvor flytende du vil ha den selv, men den er ikke så enkel å lage så hard at man kan kjevle den. (og jepp, jeg har prøvd! hihi) Du kan fint “tegne” sommerfugler i icing, og deretter la de stivne helt, men til sløyfene vil det være litt vanskeligere å få slike brede bånd. Da tror jeg heller jeg ville kjøpt ferdig sukkerpasta, det blir nok mye enklere! Den er jo også kritt hvit, så om du har i littegranne farge i den vil den bli helt perfekt! Du kan enten kna i litt blåfarge i den, eller du kan spraye den med fargespray som du sier. Vær da obs på at de ikke sprayer for masse – blir det for mye fuktighet på sukkerpastaen oppfører den seg litt merkelig..! :o)

  Dette fikser du fint, men husk å sette av god tid til å lage pynten! …og lag den noen dager i forveien slik at den rekker å stivne og holde fasongen! :o) når du jobber med sukkerpasta er det fint å ha plastpose/plast i nærheten, slik at du dekker til massen når du ikke bruker den /resten av massen, sukkerpasta tørker ganske raskt ut. :o)

  gleder meg til bilde!

  Stor klem!

 • Anonymous on January 27, 2012

  Hei:) tusen takk for mail !:o)første gangen jeg prøver meg på ei slik vakker festkake(hvis jeg tørr hihi:)) ..bare en ting til, hvis det er ok:)er det mulig å lage pynten, sommerfuglene, sløyfene osv av royal icing også ha litt fargepulver og farge spray på for å få fin blå farge, (ice blue eks)..?:) hørt at icing kan brukes til pynt også.. (i tillegg som “lim”)…
  .. eller eventuelt kjøpe ferdig sukkerpasta..(for å gjøre det litt enklere første gang 😉
  ja kan sende over et bilde til deg , koselig det :o)))
  God helg!!:o)

  klem fra Anette

 • Tonerose on January 26, 2012

  Hei Anette,

  Hjertelig takk, så koselig at du likte kaka!! Moro at du vil prøve deg på den selv! :o) Jeg brukte royal icing (melismasse) fordi da kan man enkelt sprøyte på en del, men du kan sikkert fint bruke spiselig lim også. Da ville jeg evt tatt litt på sidene – der hvor marsipanen/sukkerpastaen er inntil hverandre.

  Pakkelappen laget jeg av sukkerpasta som jeg kjevlet ut, skjærte til i passe størrelse og skrev tekst på. Deretter lot jeg den tørke liggende over litt papir for å få litt fall i den. Sløyfene er sukkerpasta kuttet i bånd i passe bredde, deretter festet sammen i enden med spiselig lim, og satt til tørking – mange små rundinger. Når det har stivnet er det bare å montere/bygge de sammen!

  Gjerne spør igjen om du lurer på noe annet/noe var uklart. Hadde vært kjempegøy å se bilde om du lager slik kake, om du vil dele! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on January 26, 2012

  Hei Hildur,

  Jeg har ikke oppdaget kommentaren ifra deg før nå, snakker om! HJERTELIG takk for så gode ord!! Snille deg! ♥

  Stor klem fra meg!

 • Anonymous on January 25, 2012

  heisann:)) såå flink du er!!:)) blir sååå inspirert :o)har såå lyst å prøve meg på denne nyyydelige kaka :))hvordan har du laget pakkelappen og sløyfene..?:) går det bra å feste med spiselig lim tro ?:)

  klem anette

 • Hildur on May 1, 2011

  Jeg må bare si at jeg er mektig imponert over hvor dyktig du er til å lage vakkert bakverk. Har aldri sett maken til de kakene, cupcakes, osv, som du baker. Må si du virker som en multikunstner, for hagen din er også fantastisk vakker! Moro å se pynten du har støpt i betong og alt det andre kreative du finner på her på bloggen 🙂 Ønsker deg en flott 1. mai! 🙂

 • Tonerose on April 17, 2011

  Hjertelig tusen takk Line!! takk, jeg tror han var fornøyd-herlige mannen min!

 • Tonerose on April 17, 2011

  Hihi,så søt du er Ellea!! :0) takk,jeg tror de ble fornøyde. :0) …mannen min fortalte at det var mye cupcakes det gikk i om dagen (Lukas synes jo det er så stas å være med å bake,og muffins er så lett og greit) Så nå mente de han måtte ha med det på jobb en dag! :0)

 • Tonerose on April 17, 2011

  Hjertelig tusen takk Linda!!! :0) du er så herlig!!

 • Tonerose on April 17, 2011

  Hei Lene!

  Tusen takk!! :0) jeg har brukt farger fra wilton (paste-farger) Desverre hadde jeg ikke noen søt blåfarge (det er bestilt nå,Hihi) så jeg brukte her hvit marsipan som jeg farget m royal blue og littegrann rødt,så fargen ble litt mer lilla)

  Jeg har kjøpt mye via ebay,ganske andre priser enn de norske butikkene.. Men det koster desverre litt,er jo gjerne så masse man har lyst på! Om du kjøper på utenlandske,spesielt amerikanske, nettsider kan det være lurt å samle opp litt da det er flere som har startpris på frakt på 30 dollar.

  Morsomt å handle litt nå som dollaren er så lav!! :0)

  Håper du har hatt en herlig helg Lene!!

 • Tonerose on April 17, 2011

  Hihi, søte Igi – hjertelig takk!!

 • Tonerose on April 17, 2011

  Den er god Grethe,du får evt gi meg et pip da. Ville vært koselig! :0) kos dere masse med konfirmasjonen!

 • Tonerose on April 17, 2011

  Hjertelig tusen takk Asbjørg!!!! :0) snille deg,slike kommentarer varmer virkelig! :0)

 • Tonerose on April 17, 2011

  Hjertelig takk Josimo!!! :0) så koselig at du liker pynten-hvor i landet bor du? Er redd sommerfuglene kan være litt skjøre å sende i posten…

  Tusen takk,virket absolutt som han satte pris på tiden jeg brukte på den,snille mannen min. :0)

 • Line`s MorsommeTing on April 14, 2011

  Stilig. Kan tenke meg mannen din var stolt da han hadde med seg DEN kaka!! 🙂
  Klem fra Line

 • Ellea on April 12, 2011

  Alt du lager blir bare så vakkert! Din kjære må jo ha fått stående ovasjoner da han kom med den kaken på jobb:)

 • Linda on April 9, 2011

  WOW!!! Jeg har ikke ord:)

 • Lene fra Lillehammer on April 8, 2011

  Fy søren så flink du er, er så gøy å se slike flotte kaker og dekorasjonen. Er også mye inne hos Manuela og dere er så flinke begge to. Kan jeg få spørre om du bruker americolor til å farge marsipanen med og den blåfargen er det sky blue du bruker? Og hvor kjøper du alt du trenger til å lage slike flotte kaker? Finnes jo så mange nettsider men ikke alt er så billig.
  Klems fra Lene

 • igi on April 8, 2011

  Jeg er stum av beundring!
  EN fantastisk kake!!
  Klem

 • Grethe 'gyldenlakk' on April 8, 2011

  Er det mulig! Nå går jeg for en kake fra nærmiljøet… men kanskje neste konfirmasjon 🙂

 • Asbjørg on April 8, 2011

  Har aldri sett vakrere og mer forseggjorte kaker enn hos deg,skikkelig imponert altså!Ha en fin helg!

 • josimo on April 8, 2011

  Det må være en av de flotteste kakene jeg npen gang har sett!!!
  Også med all det arbeidet som ligger bak så må han VIRKELIG føle seg elsket <3

  Flink du!!!!
  Må bare spørre,selgher du pynt som blomster og sommerfugler?
  Gi et lite pip om du så gjør

  Ønsker deg en flott helg
  Må igjen si at jeg evirkelig imponert over kunstverket ditt

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...