Charcuteriebrett // Valentinsdag // Matfat

Deilig mat-brett til Valentinsdagen!

Dette brettet laget jeg til familien forrige Valentinsdag – det var definitivt populært =) Her i familien er det stor stas med slike brett, skikkelig kos å sitte lenge ved bordet, og småspise lenge – herlig!

Minstemann hadde pratet en stund om at han hadde så lyst på ost og kjeks, dermed inkluderte jeg litt favoritt kjeks & ost på brettet, men hadde også kjøtt, egg, frukt og grønt samtidig. Deilig! På slike brett er det i grunnen bare fantasien som setter grenser – jeg fyller de gjerne med innhold som jeg vet familien elsker =)

Siden dette brettet var til valentinsdagen tenkte jeg det var koselig å hente inn noen få hjerter – dermed startet jeg med en hjerte-bolle som jeg har hatt i mange år. Lurer på om jeg kan ha fått denne av mannen min fylt med roser for lenge siden?? Hmmm, uansett – den passet perfekt i størrelse på brettet. Bollen fylte jeg med små kjøttboller som jeg stekte i panna rett før servering, det var vel det eneste varme på brettet (veldig praktisk med egen bolle, slik at alt det andre kunne gjøres klart på forhånd.

Etter å ha plassert hjerte-bollen på fatet plasserte jeg utover et par skåler til grønnsaker. Skålene fylte jeg med små buketter av blomkål og brokkoli, og den andre med stenger av gulrot og stangselleri. Deilig med litt grønnsaker på brettet, og disse er ekstra deilige å dyppe i litt dip (jepp, skikkelig kose-brett!) Dip laget jeg av lettrømme og krydder, og plasserte i et par små skåler på brettet. Disse pyntet jeg også med et par hjerter av paprika (kuttet til med en liten hjerteformet pepperkakeutstikker.

Deretter plasserte jeg utover ostene; greddost, blå castello, gulost og krydderost. Ellers på brettet plasserte jeg utover egg som jeg hadde kokt og delt i to, forskjellige typer kjeks, mandariner, druer, oppkuttet vannmelon, gulost-stenger, jordbær og nøtter. Ja, og som litt ekstra pynt presset jeg ut noen flere paprika – hjerter, samt et par oste-hjerter.

Du kan tro vi koste oss lenge med dette mat-brettet! Superkos med slike charcuterie-brett!! =) Limer også inn bilde av et lite brett med søtsaker til Valentinsdagen, kommer snart et eget innlegg om dette. Men, favoritten min er definitivt matbrett!

Ønsker deg en DEILIG dag videre!

Stor klem =)

// alle innlegg i kategorien VALENTINDAG finner du HER

No Comments

Leave a Reply