FløyelsKake Oppskrift // Daniels Dåp del 2 – Dåpskake; putekake med kors, baby, bilde og stash ♥

IMG_2599_rød_fløyelskake_oppskrift_blå_marsipankake
Her kommer noen bilder av dåpskaka til lille Daniel. Jeg bestemte meg for å lage blå fløyelskake, fylt med sjokolademousse-ostekrem. Den falt godt i smak hos gjestene, så det var superkoselig! Det er mer vanlig å lage denne kaka rød, og jeg har ikke laget den blå selv før, men syntes det passa nå i dåpen!

IMG_2695_rød_fløyelskake_oppskrift_blå_marsipankake
Litt i forveien laget jeg mesteparten av pynten, det er så greit å ha den klar på forhånd – slikt tar tiiiiid… Korset laget jeg i hjemmelaget sukkerpasta, slik at det skulle bli forholdsvis hardt – mens nesten all annen pynt er laget i marsipan. Babyen, teppet og blomsten er i marsipan.
IMG_2295 IMG_2289
Korset festet jeg masse små perler på, ulike størrelser sukkerperler som man kan kjøpe på matbutikken og i spesialbutikker. Jeg bestiller oftest på nett selv. Da jeg var ferdig med korset sprayet jeg over med perlemorshimmer-spray – jeg er jo en SMULE glad i litt glitter og bling! hihi.

IMG_2595_rød_fløyelskake_oppskrift_blå_marsipankake

Beklager kvaliteten på bildene – det ble, som alltid, litt hurra-meg-rundt med bildetaking…! Jeg tenkte egentlig ta bilder da jeg var ferdig med kaka, men da var det såklart tusen andre ting jeg skulle ordne – så jeg fortet meg bare å knipse noen bilder av dessertbordet før vi begynte å spise.
IMG_2600
Marsipanen farget jeg på forhånd hvit slik at den skulle være klar, og en del farget jeg lyseblå til bla hjerteborden rundt puta. På puta preget jeg marsipanen med skinn-mønster, slik at det skulle være litt spennende struktur i den. Jeg trekte også fatet med hvit marsipan – som dere ser preget jeg også litt mønster i den. Synes det gjør seg litt! Små babyting laget jeg også i marsipan, lyseblå blomster også i marsipan Med små sølvperler av sukker inni. (perler kjøpt på matbutikken)
IMG_2598
Bildet av Daniel printet jeg ut på spiselig “papir” (frosting-sheet), og jeg brukte såklart spiselig blekk (konditorfarge). Ramma til bildet laget jeg av sukkerpasta og monterte sammen med royal icing (melismasse) slik at det ville bli hardt nok til å kunne stå oppreist. Det fungerte supert! Mønsteret på ramma har jeg laget ved å bruke et lite kjevle som det er stuktur i. De små sommerfuglene på ramma laget jeg i marsipan, og festet på ramma med royal icing.
IMG_2597_rød_fløyelskake_oppskrift_blå_marsipankake
Banneret laget jeg litt i forveien slik at det rakk å hardne litt, det laget jeg også av marsipan. Samme med bokstavklossene!
 IMG_2596 IMG_2606
Ulike fantasiblomster, alle i lyseblå! Og litt sommerfugler såklart…! Lurte først på å lage blomstene mer realistiske, men så ville jeg gjerne holde kaka “enkel” med fargevalget iallefall, dermed endte jeg opp med å kun lage i lyseblått og droppe blader. Tenkte det ble nok pynt uansett! hihi.
IMG_2602_rød_fløyelskake_oppskrift_blå_marsipankake
Ser først nå at jeg jo hadde lysegrønt blad på blomsten på babyen.. hehe, sånn kan det gå! Var så mye ulikt jeg ordnet i dagene før dåpen, at det tenkte jeg ikke over engang da jeg laget blomstene…! (laget babyen m/blomsten noen dager før) hihi.
IMG_2609 IMG_2694_rød_fløyelskake_oppskrift_blå_marsipankake
Jeg hadde små merkelapper på alt på dessertbordet, slik at alle visste hva som var hva – og spesielt greit med en del allergier. Fikk visst ikke tatt noe ålreit bilde, men kaka er rimelig blå!
IMG_2690_rød_fløyelskake_oppskrift_blå_marsipankake
Legger ut oppskriften ifra flotte Manuela om noen kunne tenke seg å lage slik kake!
blue velvet cake_rød_fløyelskake_oppskrift_blå_marsipankake
Tenkte jeg skulle ha noen “lommer” i takkekorta fra dåpen, og der tenkte jeg putte litt oppskrifter inni – derfor jeg har laget oppskrifta med litt Tatty Teddy! (gossine lille grå bamsen som var tema i dåpen)
blue velvet cake sjokolademousseostekrem _rød_fløyelskake_oppskrift_blå_marsipankake
Neste innlegg blir antagelig mange bilder fra dessertbordet, jeg laget ulik snacks som fudge, nougatcrisp, sjokoladepinner, macaroons etc – og såklart masse cupcakes!

IMG_2599_rød_fløyelskake_oppskrift_blå_marsipankake

Tusen takk for at du tittet innom bloggen min! ♥
IMG_2616_rød_fløyelskake_oppskrift_blå_marsipankake IMG_2550_rød_fløyelskake_oppskrift_blå_marsipankake

34 Comments

 • Cindy :) on July 16, 2012

  WooooW!

  Dette er bare heeelt fantastisk. En skikkelig inspirasjon!! 🙂

  De sommerfuglene og blomstene, har du laget de for hånd eller brukt molds? 🙂

  Tusen takk for at du delte dette med oss!

  *Klem*

 • Connie Iren on July 13, 2012

  Helt utrolig! Hvis det var meg, hadde jeg ikke turt å skjære i du lager en gang, for det ser jo så aldeles nydelig ut!

 • Tonerose on February 18, 2012

  Hei Elisabeth Borgund,

  Hjertelig takk for det, snille deg! ♥ Kjempekoselig at du likte kaka! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on February 18, 2012

  Hei Anonym,

  Hersheysjokoladene bestilte jeg på ebay!

  Stor klem!

 • Tonerose on February 18, 2012

  Hjertelig takk Elisabeth! ♥

  Stor klem!

 • Elisabeth Borgund on February 17, 2012

  Så fantastisk flott. Jeg er mektig imponert

 • Anonymous on February 12, 2012

  Hei! De hershey sjokoladene, hvor får du tak i dem? 🙂

 • Elisabeth on February 2, 2012

  Fantastisk nydelig!

 • Tonerose on January 15, 2012

  Hei Anonym,

  Tusen takk for det!

  Så moro med barnedåp for gutt!! :o) Sjokoladene har jeg laget ved å bruke former i hard plast, som jeg har smeltet sjokolade og helt oppi. Hvilke var det du tenkte på? :o)

  Ønsker deg en herlig uke!

  Stor klem!

 • Anonymous on January 14, 2012

  Heisann:)
  For en nydelig blogg du har:)
  Jeg skal ogå ha barnedåp snart,for en liten gutt!
  Hvordan laget du disse sjokoladene?

 • Tonerose on October 9, 2011

  Hei igjen,

  Jepp, det kan du! :o) sender deg en email jeg!

 • Anonymous on October 9, 2011

  Hei tonerose e-mail adressen min er : M_F_M_ucarli@hotmail.com

  ja nå er det ikke lenge igjen masse som skal fikses

  men hvis jeg lager marsipan pyntene allerede nå kan dem stå til slutten av mnd?? skal jeg oppbevare dem i en boks??

 • Tonerose on October 8, 2011

  Hei igjen Anonym,

  Eventuelt kan du bare skrive inn emailadressen din her, så kan jeg sende deg en mail – så kan du bare svare på den! :o)

  Merkelig! :o)

  Håper du har en flott helg, og at alt ligger i rute til barnedåpen!

  Stor klem!

 • Anonymous on October 7, 2011

  ja jeg kopierte e-mail adressen din og limte den inn,så det var rart at den ikke har kommet..skal prøve å sende på nytt

 • Tonerose on October 6, 2011

  Hei igjen,

  Jeg har ikke mottatt noen email foreløpig, er du sikker på at du sendte den til rett emailadresse? :o)

  itoneroseshage@gmail.com

 • Anonymous on October 6, 2011

  Heisann Tonerose jeg har sendt deg mail om du kunne se på den hadde det vært kjempe fint =)

 • Tonerose on October 4, 2011

  Hei igjen,

  Åh-det glemte jeg helt. Ferdig pynt kan fint oppbevares en stund i romtemperatur, tørt og helst mørkt (ellers forandrer fargene seg)

  itoneroseshage@gmail.com

  Lykke til med forberedelsene!

 • Anonymous on October 3, 2011

  jeg bor i oslo.. vil ha vanlig bilde størrelse…du hadde skrevet at du lagde pyntene litt før åssen oppbevarte du dem og hvor?? har du en mail adresse hvor jeg kan sende deg adressen evt tlf nr

 • Tonerose on October 3, 2011

  Hei igjen,

  Hvor i landet bor du? Burde antagelig fungere fint å sende bilde – selv har jeg pleid å printe det og feste det på marsipan eller sukkerpasta rimelig raskt. Hm. Hvor stort tenkte du evt?

  Ramma laget jeg av sukkerpasta fordi den er såpass stor (sukkerpasta blir hardere enn marsipan, men personlig synes jeg marsipan smaker mye bedre – så til mindre rammer slik som den jeg har på siste konfirmasjonskaka jeg la ut bilder av brukte jeg marsipan)

  Jeg har ikke funnet noe fremgangsmåte for dette på nett, da jeg kun har funnet flate bilder; dvs at konditorene har festet bildet på toppen av kaka etc. Men jeg laget ramma ved å først kjevle ut sukkerpasta og så skjære til firkant i samme str som bildet. Festet det spiselige bildet på sukkerpastaplaten – og laget deretter ramma rundt. Ramma preget jeg mønster i ved å bruke et mønsterkjevle, og skjærte deretter ut smale rektangler som jeg festet rundt bildet – og kuttet de skrå i hjørnene slik at det skulle se ut som en “vanlig” fotoramme. For å få bildet til å stå oppreist laget jeg en mindre trekant av utkjevlet sukkerpasta som støtte. Jeg lot alt tørke lenge nok til at det var blitt hardt før jeg monterte det sammen. Jeg brukte royal icing som “lim”. Ramma pensla jeg med “super pearl dust” for å få nydelig shine.

  Til den lyseblå fargen har jeg brukt en wilton paste farge, jeg har flere lyseblå farger og husker desverre ikke hvilken av de det var jeg brukte. Men det er flere søte!! Jeg kjøper matfargene mine på nett vanligvis, de som er å få i matbutikken er det så lite farge i synes jeg. Feks thecakedecoratingcompany.co.uk etc.

  Håper dette var til hjelp, jeg gleder meg til å se bilder etterhvert! :o) hvordan er ellers planene for barnedåpen?

  spennende!

  klem!

 • Anonymous on October 3, 2011

  jeg har kjøpt silikon figurene.. jeg vil gjerne se eller vite åssen du lager rammen?? jeg har ikke så mange farger bare de helt vanlige fargene fra mat butikken,hvor kjøper du lyseblå fargen fra? kan du printe ut bilde av babyen min som jeg kan kjøpe av deg hvis det er mulig??..så lurer jeg på hvordan du oppbevarer marsipan figurene du lager,tenkte å lage dem på forhånd

 • Tonerose on October 3, 2011

  Heisann anonym!

  Moro med dåp om en måned – også så gøy med gutt!! :o)

  Håret malte jeg på ved å bruke konditorfarge, usikker på hvilken brunfarge jeg brukte – jeg har noen å velge mellom… hihi. Men det spiller igrunnen ikke så stor rolle hva du har, det kommer jo an på hvor sterk du maler den på også. Hva slags farger har du? Hvordan ser sønnen din ut? mye, lite, tykt, tynt hår? kan bruke litt annen teknikk om det er en gutt som faktisk har en del håper – gutta mine har hatt tynt hår :o) Da ville jeg heller “malt ” med royal icing. :o) Men jeg har altså bare brukt pensel og malt..

  Det spiselige bildet har jeg printet ut selv, er så heldig å ha mulighet til det! (printer til det, spiselig blekk og spiselig papir)

  Tenkte du steg for steg fremgangsmåte av hvordan lage marsipanbaby?

  klem!

 • Anonymous on October 3, 2011

  Det hadde vært kjempe supert med steg for steg av frem gangs måten =)

 • Anonymous on October 3, 2011

  Hei igjen barne dåpen er om en mnd… det er en gutt =) ble rett og slett forelsket i kaken din og jeg vil gjerne prøve å lage en selv.. jeg er funnet noen av utstyrene på nette blant annet bokstav kolossene,ranglen,flasken og babyen.. men åssen klarte du å farge håret til babyen hvilken farger bruker du… hvor printet du spiselige bildet ??? masse spørsmål ble det =)

 • Tonerose on September 17, 2011

  Hei Anonym,

  Jepp, jeg lager mesteparten av pynten i marsipan. Noe lager jeg også i sukkerpasta eller modeleringsjokolade, avhengig av hva jeg skal lage. Og jepp, jeg har litt forskjellig utstyr ja..! :o) Men det er jo ikke alt man trenger like mye utstyr for å lage! Hva tenkte du på? Jeg kan godt se om jeg evt kan lage noe innlegg med steg-for-steg av noe spesiell pynt?

  Når er barnedåpen? Er det jente eller gutt? Hva har du lyst på? :o)

  Stor klem!

 • Anonymous on September 16, 2011

  Hei jeg lurer på hvor du lager de fine pyntene til kaken?? du hadde skrevet at de var laget av marsipan… har du noen utstyr for å lage dem??? skal snart ha barne dåp selv vil gjerne lage kaken og pyntene selv trenger litt tips !!

 • Tonerose on August 14, 2011

  Åh, LINDA! Så herlig å høre ifra deg igjen!! Hjertelig takk for det, skjønne deg!! Ja, det hadde vært noe…!:o)

  Søte snille deg!

  hihi, men et sandslott fisker du fint – det er jeg overbevist om!!

  MÅ få tatt meg en tur innom bloggen din snart, gleder meg!! Håper du har hatt en herlig helg!

  Stor klem til deg!!

 • Tonerose on August 14, 2011

  Velkommen til min verden Torill! Så hyggelig at du fant veien inn hit! Håper du kommer over noe som kan være til inspirasjon! :o)

  Stor klem til deg!

 • Tonerose on August 14, 2011

  Hjertelig takk Kari Anna! Åh, så koselig at du synes det!! Toppen! :o)

  Håper du har hatt en herlig helg!

 • Tonerose on August 14, 2011

  Hihi, så søt du er Vivian!!

  thi-hi!

 • Linda on August 7, 2011

  Kjempelenge siden jeg har vært i bloggeland, men nå er jeg på vei tilbake:) Og har nå reist litt i din verden og jeg er helt satt ut over dine kreative evner:) Sandslott… ungene krevde straks at jeg laget et slikt… det må bli med drømmen… du burde virkelig starte et lite foretak med dette:) selge dine små kunstverk på bestilling:)Rett og slett helt fantastisk:)

 • Torill on August 6, 2011

  For en nydelig blogg! Legg igjen livsteikn frå meg før eg fortsett å kikke på bloggen din 🙂

 • Kari Anna Sandvik on August 5, 2011

  FANTASTISK! Intet mindre enn fantastisk altså! Så utrolig moro å få se – takk for at du deler 🙂 og gratulerer med Daniel!

 • Viv on August 3, 2011

  Jippi!!! Nå gleder jeg meg enda mer til takkekortet blir ferdig, hihi 🙂

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...