Dåpskake – Bok med bilder, blomster og dåpsbarnet sovende i en calla

IMG_4911
På søndag leverte jeg dåpskake til skjønne lille Hein. Her kommer et lite bilderas, håper det kan være til inspirasjon ♥
Er det noe du lurer på med fregangsmåte el så er det bare å spørre!
IMG_4892
De hadde lyst på bok-kake i fargene mosegrønn og babyblå, litt blomster, en baby (dåpsbarnet) i marsipan og storesøster på snart to år også i marsipan. Hun ville de gjerne ha i rosa pysj, med bare tær liggende på hennes grønne hjemmestrikkede pledd. Heldigvis fikk jeg vite om alt i god tid, for skal si det gikk med noen timer! Storesøster Tuva holder også rundt favorittbamsen sin, Voff.
IMG_4894
De ville helst ha mest mulig av pynten laget av marsipan, så absolutt all pynt på kaka er spiselig, og laget av marsipan. Det eneste som ikke er marsipan er de små sølvkulene inni blomstene, de er sukkerperler fra matbutikken.
IMG_4837
På forhånd dekket jeg et kakefat med marsipan farget lyseblå, jeg preget litt mønster rundt kanten, og i hjørene, for å etterligne et bokomslag/coveret på boka. Hadde på en del melis, for å få litt “stoff-effekt” på overflaten på marsipanen.
IMG_4839
Kaka var sukkerbrød, fylt med bringebærkrem, banan, valnøtter og vaniljekrem.
IMG_4843
Jeg har bokforma til Wilton, men den er veldig flat/lav.. Dermed stekte jeg først en runde med sukkerbrød i en liten langpanne, kuttet til og stablet to lag. Deretter stekte jeg et sukkerbrød til i bokforma, delte den i to lag, og hadde oppå den firkantede kaka. Syntes det fungerte supert, ble seende mer ut som en skikkelig bok! (jammen var det bra at den var så stor også, for det hadde visst gått med masse av kaka! superkoselig ♥)
IMG_4852
Da kaka var ferdig fylt og stablet fikk den et tynt lag med smørkrem over det hele. Deretter trakk jeg den med marsipan som jeg hadde farget hvit.
IMG_4857
På toppen av kaka la jeg et tynt lag med marsipan, som jeg “bølget” litt i kanten for å minne om en side i ei bok. Jeg festet noen spiselige bilder av dåpsbarnet og storesøsteren hans på marsipanen, og i midten laget jeg en snor/bokmerke av lyseblå mardipan.
IMG_4861 IMG_4860
De hadde hvite calla på dåpsinvitasjoenen, det var derfra vi kom på idèen om å ha dåpsbarnet inni en slik blomst. Jeg laget også noen flere calla i marsipan, med gult senter.
IMG_4872
Et par orkidèer, flere fantasiblomster, noen georginer etc…
IMG_4879
De ville også gjerne ha med litt “babystash”, så jeg laget lyseblå bokstavklosser med navnet til dåpsbarnet.
IMG_4882
Måtte jo feste en liten sommerfugl på såklart!
IMG_4889
Litt annet babystash ble det også, en liten rangle, tåteflaske, små sko, et par bamser etc.. Jeg laget alt i lyseblått, så det ikke skulle bli så rotete med masse farger.
IMG_4895 IMG_4891
Når jeg lager blomster etc i marsipan lar jeg de tørke i en fasong, og bruker alt fra spesial-kakepynt-blomsterholdere til aluminiumsfolie. Jeg synes selv det blir så mye mer liv over ei kake når ikke alt er helt flatt,  samme med sommerfuglene – supernusselig når vingene står oppover! ♥
IMG_4885
Inni callaene laget jeg støvbærer (?) av marsipan, deretter rullet jeg den i sukker som jeg hadde farget gult.
IMG_4890 IMG_4910
På kaka ble det et bilde av hovedpersonen i dåpskjolen, et av han sammen med storesøster på snart 2år, samt et nyfødt-bilde av han.
IMG_4905
Litt fødselstall – vekt, lengde, dato etc, og såklart dåpsdatoen og “gratulerer med dagen”.
IMG_4908 IMG_4915
På forhånd laget jeg forresten kakefatet, trakk det med mosegrønn marsipan og preget mønster i marsipanen (striper)
IMG_4914
Det var det hele!
IMG_4893
Jeg laget forresten en del annet til denne dåpen også, cupcakes, minicupcakes, sjokoladepinner, wrappere, popcornbegre etc. Alt såklart i hvitt, mosegrønt og lyseblått  ♥
…og et banner som jeg synes ble SUPERSØTT, gleder meg til å vise dere!
IMG_4911
Jeg kan gjerne legge ut malen jeg laget til banneret også, om noen har lyst til å lage det selv. Men det får bli neste innlegg, dette begynner  bli rimelig langt allerede… ♥ Så neste gang blir det et lite bilderas av det jeg ordnet til denne dåpen – heng på om du ønsker inspirasjon til mosegrønt og lyseblått babyselskap!
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min, jeg ønsker DEG en strålende dag!!

26 Comments

 • Line Lie on April 8, 2012

  Hei, Tone.
  Du er bare helt rå på baking. Hadde jeg bodd i nærheten av deg, hadde du nok fått deg en fast kunde:-)
  MEN det jeg lurer på er om du tar i mot bestilling på spiselige bilder og om det er noe som kan sendes i posten? Skal ha konfirmasjon om en mnd og skulle gjerne hatt et bilde eller to eller tre:-) på kaka hans. Blir nok ikke så detaljert som på din, men vil gjerne prøve å få til noe:-) På forhånd tusen takk.
  Mvh Line

 • Tonerose on March 24, 2012

  Hei Silje,

  Hjertelig takk for det!! ♥

  Det er ikke dette jeg egentlig driver med – men jeg har laget noen kaker! :o)

  Håper du har en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • Anonymous on March 22, 2012

  Så nydelige kaker du lager. Lager du dåpskaker på bestilling? Silje

 • Tonerose on February 25, 2012

  Hjertelig takk Bente! ♥

 • Bente on February 24, 2012

  den var helt nydelig :)gosh!

 • Tonerose on January 25, 2012

  Hei aneshobbyhjorne,

  HJERTELIG takk for så gode ord!! ♥ snille deg! :o)

  Jeg håper du har en fantastisk kveld!

  Stor klem!

 • aneshobbyhjorne on January 25, 2012

  Dette er da bare helt fantastisk. Tenk å kunne lage disse kakene ??? Du er jo bare rene tryllekunstneren . FANTASTISK

 • Tonerose on January 18, 2012

  Hei Lisemor,

  HJERTELIG takk!! snille deg!! kjempestas at kaka falt så i smak, og resten av søtsakene også!! :o)

  stooor klem!

 • Lisemor on January 18, 2012

  Er det ikke en flott kake:) Det var min sønns dåp denne kaken var til og jeg kan fortelle at gjestene var overveldet over den flott kaken. Og ikke minst resten av kakebordet som Tone hadde laget til. Det var veldig morro å ha noe så spesielt i dåpen. Det er jo ikke akkurat hva folk er vant til å komme til:) Under den flotte pynten var det en tradisjonell marsipankake, akkurat slik vi ønsket oss. NYDELIG smak. Det er ikke bare designet du er rå på, men baking også:) Gode referanser herfra.

 • Tonerose on December 8, 2011

  Hei Hanne,

  Tusen takk for det!! :o) Åh, så lekker side du har!! der var det mye fint!! Også så gøy med så mye trinn-for-trinn også! Helt toppen!! Må titte litt mer inne hos deg, men da tror jeg gutta må sove så jeg har litt tid!

  Ønsker deg en herlig dag!

  Stor klem!

 • Hanne`s kaker on December 8, 2011

  Heisann! For en flott blogg du har:-) Å den bok kaken var skikkelig lekker! Så enig at det er viktig med liv i pynten, kjedelig med pynt som ligger flatt… Ta gjerne en titt på min blogg også, har nettopp startet med blogging så har litt å lære…
  Legger deg til på bloggen min: http://hanneskaker.blogspot.com/ Hilsen Hanne:-)

 • Elise on September 22, 2011

  skal nok knipse noen bilder av det, så kan legge ut etter dåpen 🙂 men blir en stund til då 😉 den e 30 oktober 🙂

  Skal komme tilbake til det om d e noe eg lurer på og:) som det helt sikkert e når den tid kommer ;);)

  storklem 😀

 • Tonerose on September 22, 2011

  Hei igjen Eise,

  Åh, dette høres jo helt nydelig ut!! :o) Så stilig med smekker som bordkort!!

  Du fikser sikkert putekake supert!! Jeg håper du vil legge ut/sende bilder etterhvert, hadde vært stas å se! Lykke til, og bare spør om du lurer på noe! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on September 22, 2011

  Hei Maria,

  ahhh.. er det ikke typisk?? :o)

  håper du får tak i en lekker kake, eller lager nydelig en selv!

  Stor klem!

 • Elise on September 21, 2011

  Takk for masse gode tips 😀

  Ble for det meste shopping på nette i går 🙂 Fant masse kake- og figurformer der! 😀

  Har bestemt meg for ”baby”-tema i dåpen. Skal ha smukker, smekker, tåteflasker osv til bord pynt. ( sånne små leker) Til bordkort blir det smekker som henger over servietter som står oppreist 🙂 Skal prøve meg på en sånn ”Putekake” som skal ha en sovende baby oppå, og små babyting i marsipan.
  Gleder meg til formene kommer sånn at eg kan øve meg! 😀 Blir spennede! 😀 😀 Takk igjen for masse flotte tips! 😀

  Klem 😀

 • Maria on September 20, 2011

  åh, så dumt! Jeg bor i Bergen.. Har visst på en eller annen måte fått det for meg at du bodde i bergensområdet 🙂

 • Tonerose on September 19, 2011

  Hei igjen Elise,

  Så gøy med dåpsplanlegging til ei litta jente! :o) (er bare jeg som er jente her i huset, alt går i blått…) Hadde det vært meg hadde det GARANTERT blitt lyserosa – men så er jeg litt i overkant begeistra. hihi!

  Når det gjelder tema kan du igrunnen ha hva som helst!! Sommerfugler, babysko, prinsessetema, barnevogner (type vintage), bokstavklosser, bamser… Men ville såklart vært kult med converse såklart! :o)

  Når det gjelder smørkrem brukte vi det mye i dåpen til max, men personlig synes ikke jeg det er supergodt. Synes det er mye bedre med nesquick-krem, vaniljekrem el. Du kan ha farge i vaniljekrem – men når vaniljekrem står ute en liten stund vil den bli litt “dvassen” etterhvert – så jeg synes selv det er penest med en marsipan”lokk” – type sånn som jeg hadde i dåpen til Daniel. Har en link til et innlegg fra kakebordet her: http://itoneroseshage.blogspot.com/2011/08/daniels-dap-del-3-dessertbordet.html

  Da kan du ha akkurat hvilken krem du vil uten å tenke så masse på fargen! :o) Kan feks ha vaniljecupcakes, ferske bær oppå, og litt vaniljekrem på toppen – og legge bare enkelt et “lokk” over.

  Her er forøvrig oppskriften på min favorittkrem: Nesquick-krem til for eksempel cupcakes
   600g melis
   200g smeltet smor
   7-8sps nesquick
   5ts vaniljesukker
   6sps vann

  Men den er veeeldig mektig og søt altså, men supergod. hihi!

  sukkerpasta er til å lage kakepynt av, blir stivere enn feks marsipan. Men marsipan smaker bedre, og er veldig lettvint å kjøpe ferdiglaget. Kommer ann på hva du skal lage! :o)

  Spesialformer er det desverre rimelig vanskelig å få tak i i vanlige butikker. Feks cacas i oslo har fått mye nå, også har du noen norske nettbutikker som også har. Ellers finnes det massevis på nettet fra utlandet!

  Så gøy med shopping i morgen!! Gleder meg til å høre hva du kommer over! :o)

  Stor klem fra meg!

 • Elise on September 19, 2011

  Kjekt med så detaljert svar! Tusen Takk! 🙂

  Har ikke planlagt noe endå, har sett en del på nette for inspirasjon i dag. Og din blogg var bare midt i blinken! 😀 Vi har en liten jente som skal døpes, så eneste jeg vet er at det skal være Rosa/lilla ting. Er ganske stor converse-fan så lurte på det som tema når du nevnte det. Men jeg lurte på om du hadde noen forlag til jente-temaer?? 🙂

  Ser du bruke masse av det du kaller smørkrem, har du en oppskrift på det? Jeg er ikke helt sikker på hva det er 🙂 (fersking!!!) Og kanskje en oppskrift på sukkerpasta, vet ikke hva det er heller 😛

  Kan jeg ha f.eks hvit/rosa konditorfarge i vaniljekrem? Syns vaniljekrem er utrolig godt! 🙂 🙂

  Formene til bokstavklossene og slikt, hvor kan man få tak i det? På hobby butikker eller er det mer på kjøkkenutstyrbutikker?

  Skal ut å handle i morgen for å prøve meg frem på dekor (Må være perfekt til dåpen!!) 😀 Har masse inspirasjon fra det du har laget 🙂 GLEDER MEG! 😀

  På forhånd Takk igjen 😀
  Klem

 • Tonerose on September 19, 2011

  Hei Elise,

  Hjertelig tusen takk!! :o) Kjempekoselig å høre!

  Åh, så spennende med dåp om en måned! morsomt!! Og temaet blir små sko, eller? :o) Jente eller gutt?

  Finnes forresten mange supersøte tutorials på å lage converse etc i marsipan/sukkerpasta på nettet!

  Formene jeg brukte til skoene til dåpen til Max kjøpte jeg på ebay. Forma til de små skoa (på cupcakes) er en plast sjokoladeform med mange små sko, mens den store skoforma er i silikon og er egentlig beregnet til feks å støpe lys/såpe i. (kun en sko) Om du ikke er vant til å bestille fra ebay så vær obs på at noen har forholdsvis lang leveringstid, det er jo ikke SÅ lenge til dåpen! :o)

  I dåpen til max var vi rimelig ferske på kakebakinga, og brukte da smørkrem på cupcakes.. Det var IKKE den beste kremen, hihi! Tenker du at du vil ha hvit krem? Vi bytta nemlig ut smøret med delfiafett fordi den skulle bli hvit… Men det finnes jo HVIT konditorfarge!! Vil heller anbefale å ha i det, enn å ta bort smøret, om du ønsker kritt hvitt.. Hihi. Evt er det godt å smelte hvit sjokolade og ha i piska kremfløte – om du liker hvit sjokolade feks. Hva slags muffins vil du ha? Det er jo veldig godt med vaniljekrem etc også! (men husk da å ikke ha på pynten før like før servering)

  Noe av pynten former jeg for hånd, og noe har jeg former til! :o) De som du referer til her – tåteflaska og bokstavklossene har jeg former til. Jeg har forresten silikonform til små sko som jeg har fått meg etter dåpen til Max – er ikke så enkelt å bruke sjokoladeformer til å forme marsipan! :o)

  Spør om det er noe mer du lurer på, eller om noe av dette ikke var lett forståelig for andre enn meg! hihi.

  Hvordan er planene for dåpen så langt?

  Stor klem fra meg!

 • Elise on September 19, 2011

  Hei
  Utolig masse fint du lager! Kjempe inspirasjon til egen barnedåp om en måned 🙂 Men det er et par ting jeg lurer på angående pyntingen 🙂

  I Max Oliver sin dåp sier du at du fikk tak i sko-form og støpte sko av sjokolade. Jeg lurte på hvor du fikk ta i det? Både de store og de små som er på cupcakesene. Så lurer jeg på hva du bruker oppå cupcakesene? Det som er under skoen.. Det siste er fra dette innlegge. Den pyten du lager av marsipan, former du det for hånd? Som tåteflaskene og bokstavene?

  Hilsen Elise
  Stor fan ! 😀

 • Tonerose on September 17, 2011

  Hei Maria,

  Åh, så utrolig koselig at du synes det!! :o) Jeg bor i Drammen, hvor bor du?

  Stor klem fra meg!

 • Tonerose on September 17, 2011

  Hei Tigertina,

  Tusen tusen takk!! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on September 17, 2011

  Hei Kari,

  Åh, så snill du er!! Hjertelig tusen takk!! Har du prøvd deg på cake pops? Så gøy!!! Hvordan laget du de?? :o) Synes du det var godt? Jeg synes det var SÅ godt, men så er jeg VIRKELIG en liten søtmoms ja…!! hihi.

  Håper du har en helt VIDUNDERLIG helg!

  Stor klem fra meg!

 • Maria on September 16, 2011

  WOW! Har aldri sett så fine kaker før som du lager. Skulle gjerne bestil av deg! Hvor i landet holder du til? 🙂

 • Tigertina on September 15, 2011

  Wow! For noen detaljer! Du er utrolig dyktig!

 • Roka Design on September 15, 2011

  Vet du jeg har rett og slett ikke ord…FANTASTISK!!!:):)

  Jeg ble ikke fornøyd med de popsene engang jeg..:)
  Og du tryller fram det ene etter det andre, nei jeg er helt imponert jeg:)

  Ha en strålende flott dag hos deg i TRYLLEBAKE LAND:)

  Masse klem fra Kari

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...