ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Deilige havreflarn – oppskrift med kanel }

Havreflarn er utrolig deilig!! Dette er noe av det aller første jeg begynte å bake da jeg var liten, og vi fikk ofte lov til å bake av mamma – dermed bakte jeg gjerne dette. (året rundt!) Denne porsjonen er ikke så veldig stor (nok til et par stekebrett med kaker) – dermed er det akkurat passe å bake hvis man har lyst på noe godt en kveld. Rask, enkel og lite oppvask også! Selvsagt perfekt som julekake også =) Selv synes jeg det er ekstra godt med kanel i røra, men det kan selvsagt gjerne sløyfes om du ønsker det.

havreflarn oppskrift

Oppskrift på havreflarn med kanel

Utgangspunktet for oppskriften finner du HER.

Smelt 75g smør i en kjele, avkjøl dette litt og bland sammen med resten av ingrediensene. 125g sukker, 100g havregryn, 1 egg, 1 ts bakepulver og 1/2 ts kanel. Dette er måten jeg laget de på da jeg var liten (og gjerne også gjør fremdeles, haha!) – utrolig lettvint og enkelt! Og ikke minst – veldig lite oppvask etterpå!

Opprinnelig mener jeg at man egentlig skal piske eggedosis av sukker og egg – og deretter forsiktig vende inn det andre. Men her i huset kjører vi altså superenkel variant – og de blir knallgode!!

Plasser utover på bakepapirkledd plate med et par teskjeer. Stekes på 200 grader midt i ovnen i 5-7 minutter. Husk at de smelter  veldig utover – så beregn god plass mellom de. Når de er helt flate og såvidt begynt å bli brune rundt kanten er de klare! La de avkjøle seg litt på bakepapiret før du flytter de over på rist.

Enjoy! ♥

havreflarn oppskrift med kanel tonerosedesign

Stor klem =)

// flere oppskrifter finner du samlet HER

// inspirasjon til jul finner du HER

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0