Dessert i glass – perfekt til enhver anledning!

IMG_4880 dessert i glass
Velkommen! ♥ Jeg er som kjent LITT glad i å pynte kakebordet, og hvorfor ikke gjøre det samme med desserten? …og gjerne ha den på kakebordet også? hihi. NAM! Søte små glass egner seg perfekt til SÅ mange desserter!

IMG_4866
Selv synes jeg det er både utrolig søtt, samt kjempepraktisk å bruke slike små porsjonsglass – fester du en liten skje på glasset er desserten også allerede klar til å spises! Hva med å servere gele i slike glass til neste barnebursdag? Kanskje med barnas navn eller bilder på? Eller følge temaet på bursdagen – og feste et tog, bil, prinsesse el utenpå glasset. Disse kan enkelt dekoreres etter ønske! Selv synes jeg det passer til ALLE anlendinger, like nydelig i en barnedåp som i et bryllup ♥
IMG_4868
Jeg bruker gjerne babymiddags-glass til dette formålet, jeg synes de har helt perfekt størrelse! Men du kan såklart bruke akkurat de glassene du selv vil. Her har jeg fylt glassene med daim-sjokolademousse, og knyttet et lyserosa silkebånd rundt toppen av glasset.
IMG_4869
Glassene laget jeg til Valentines Dag, og designet da noen passende merkelapper i photoshop. Punchet lappene med en 2inch scallop punch, og festet de til glassene med dobbeltsidig teip.
IMG_4871
Jeg har brukt små sølvteskjeer som jeg festet til hvert glass, men du kan fint bruke søte plastskjeer i passende farge – alt etter type selskap. (Er det vanskelig å få skjeene til å “sitte” på glasset kan du feste bittelitt dobbeltsidig teip på baksiden av enden på teskjeen) Fordelen med dessert i glass er at du kan gjøre klar glassene på forhånd, både med merkelapper, bånd og skjeer. Så er det bare å lage desserten, hvorav mye kan lages dagen før – helle det oppi glassene, og de er klare. Perfekt!
IMG_4880 komp
Hva med en sjokolademousse og litt sjokolademelk? ♥ Det skal jeg kose meg med i dag, hihi! Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min, jeg håper du får en vidunderlig dag!!
Stor klem fra meg!

13 Comments

 • Katrine on June 1, 2013

  Hei, hvor har du kjøpt puncheren din? Tenkte å lage slike som dette til dåp, hvor mye hadde du evnt tatt for å trykke ut 60 stk? 🙂 Super blogg du har, blir så inspirert 🙂

  • Tonerose on June 17, 2013

   Hei Katrine,

   Jeg har kjøpt litt ulike steder, på ebay, bikuben og panduro =) Jeg har desverre ikke kapasitet til trykksaker, men du trykker raskt ut slike om du har en puncher =)

   Hjertelig takk for det – stas at du liker bloggen!! =)

   Kos deg med forberedelser til dåp! =)

 • Tonerose on February 25, 2012

  Bare koselig snuppa! ♥

 • Reidun on February 24, 2012

  Tusen takk for hjelpen=0)))
  Du e en knupp=0))

 • Tonerose on February 23, 2012

  Hei igjen Reidun,

  Koppen har hun kjøpt på Dorothea! De har flere butikker – http://www.dorothea.no

  :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on February 23, 2012

  Såklart Reidun,

  Jeg treffer henne seinere i dag – da skal jeg spørre! :o)

  Stor klem!

 • Reidun on February 22, 2012

  God Kveld!
  Hadde vært kjempe koselig om du hadde hørt med henne kor hun har kjøpt koppen=0))
  KLemz

 • Tonerose on February 21, 2012

  Hei Reidun,

  Ja, ikke sant – blir det ikke supernusselig! Også så praktisk! :o)

  Koppen har jeg vært så heldig å få av søsteren min, jeg tror hun har kjøpt den på en typisk “go’butikk” – dvs type butikk som har litt interiør, gjerne litt klær, og litt servise etc.. Om du vil kan jeg sjekke med henne hva butikken het! :o)

  Stor klem!

 • Reidun on February 20, 2012

  Denne va kjempe smart=0))
  No ska eg ta vare på en del middagsglass og taco glass,hehe.
  Likte koppen din me hjerte på,va utrolig søt.Kor e den fra?
  Klemz=0))))

 • Tonerose on February 19, 2012

  Hei A-H,

  :o) Ja, smart å se det litt an! Sånn gjør gjerne jeg også – ikke alltid marsipanlokket blir helt sånn man ønsker.. hihi!! Spent på å høre hvordan det gikk/hvordan du pyntet! :o) Ble helt sikkert nydelig!!

  Jeg håper du får en helt HERLIG dag i dag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on February 19, 2012

  Hei Lene,

  Ja, ikke sant? synes det er supersøtt!! :o) Kjempepraktisk, og nusselig! …kan det bli bedre? hihi.

  Håper du får en herlig søndag!

  Stor klem!

 • A-H on February 18, 2012

  Genialt! Og så veldig søtt med den skjeea på siden der;)
  Ang. den marsipankaka så er jeg faktisk ikke helt sikker på hvordan jeg skal pynte, hvis det å legge lokket på går smertefritt for seg så tenkte jeg vel egentlig å skrive på navn og kanskje pynte med litt royal icing..?? Veldig lekker den du lagde med snøkrystaller da;)

  Nei nå får jeg kaste meg rundt her, tusen ting å gjøre:)

  Ha en fin lørdag!!

 • Lene on February 18, 2012

  Kjempelurt og så pynter det jo opp mye mer enn bare å putte det i en stor bolle 🙂 Ha en flott lørdag 🙂

Leave a Reply