{ DIY rustikt stort speil }

Jeg og gutta har snekret stort rustikt speil til badet! =)

Vel, det er en stund siden vi gjorde det nå – men jeg ville vente til det hadde gått en stund for å se om det fortsatt var suksess etter en stund på et varmt baderom med vann etc før jeg delte DIY. Vi er knallfornøyde!! Ekstra gøy er det selvsagt at vi har laget det selv! =)

…også ble det jo UTROLIG mye rimeligere å lage selv enn å kjøpe!

Da vi flyttet inn i huset vårt, var det et speil over hver vask – type uten ramme rundt, kun speil. Legger ved en liten collage fra et innlegg jeg tidligere skrev om badet, her ser du den gamle og den nye vasken + speil. Har du lyst til å lese dette innlegget finner du det HER =)

Jeg følte egentlig at de gamle speilene ikke var så store, men målte allikevel litt på de. Det nye servantskapet er en del smalere enn det gamle, dermed tenkte jeg det kunne være gøy å forsøke å gjenbruke et av speilene. Ja, vi bruker jo igrunnen begge fremdeles – det andre har fått plass i treningsrommet =)

Sammen med småtassene reiste jeg på XLBygg, der handlet vi materialer til speilet + badekarbrett som Lukas skulle snekre =) Jeg ønsket en litt rustikt utseende på både speil og badekarbrett, så etter å ha kuttet til alle materialene tok vi de med oss ut – og gutta hamra, hakka, pussa, skrapa og alt mulig annet på materialene!! =) hihi!

Over ser du Dani i full sving, etter å ha hamra, hakka og skrapa pusset han godt på ramma til speilet. Mens vi holdt på med dette fikk vi besøk av nabogutten også, som gladelig hjalp til med å gjøre plankene akkurat passe rustikke! =)

På forhånd hadde jeg målt bredden på speilet , og fant da ut at ramma måtte bestå av ca 20cm brede planker for å få samme bredde som servantskapet. Jeg kjøpte nok materiale til ramma + smalere planker som jeg tenkte speilet kunne hvile mot + flere som kunne gå på tvers slik at speilet satt godt fast i ramma. Jeg endte også opp med å kjøpe større metallplater med hull siden dette speilet skulle henge på badet – ved å velge metallplater som dekket mesteparten av hjørnet ville jeg unngå at materialene vrir seg mye pga varme/fukt tenkte jeg. Speilet har hengt på badet i mange måneder nå, så det har klart seg overraskende bra – det ser akkurat likt ut!! =)

Her ser du hele baksiden av speilet – det ble litt til underveis kan du si, men har fungert helt supert!! Eneste forskjellen er at jeg byttet ut til litt større metallplater i alle hjørnene! =) De to metall-opphengene i metall fant jeg ikke noe sted, og tenkte at jeg måtte ha noe skikkelig kraftig da speilet ble rimelig tungt pga treverket + selve speilet. Dette hadde de ikke på den lokale saga, men jeg har et digert speil fra IKEA som jeg har kjøpt for mange år siden (helfigurspeil, har også fått plass på badet nå) – på dette speilet var det 4stk oppheng, både til liggende og stående retning på speilet. Dermed skrudde jeg av de to som ikke var i bruk!

Definitivt rimeligste og enkleste løsning =)


Ta-taaaaaa!

Eneste som mangler nå, er riktig farge (beklager ekstremt kaos-bilde, haha!)

Hadde jeg skulle gjort dette igjen hadde jeg nok beiset materialene før jeg skrudde det hele sammen, men men. Det fungerte dette også!

Vi har flere elementer i huset som har et litt rustikt utseende, blant annet spisestuebordet som vi snekret da vi bodde i det forrige huset vårt. Dermed brukte jeg den samme beisen som jeg brukte på det! Lady Pure Nature farge sjøsand 9043

DIY av spisestuebordet vårt finner du HER

Ja, også har jeg brukt den på rammene på maleriene jeg tidligere har malt, disse har nå fått plass på badet – dermed tenkte det det passet godt å hente inn samme beis til speilet =)

Det var det hele! ♥

Håper dagens innlegg var til inspirasjon!

Kjempegøy å snekre litt sammen med gutta!!

Stor klem =)

// flere innlegg om hus, oppussing og interiør finner du samlet HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...