Donuts! #oppskrift #ovnsbakt

I sommer prøvde vi oss på å bake donuts i ovnen – og gutta DIGGA det!! Det blir selvsagt ikke det samme som vanlige donuts, men definitivt noe vi kommer til å gjøre igjen =)

Vi prøvde oss også litt frem med diverse glasur, gutta ville gjerne lage alle mulige varianter, hihi! Koselig å bake med gutta =) Om du lager melismasse vil jeg definitivt anbefale å blande med eggehvite istedenfor vann, bildet over er med eggehvite og bildet under med bare vann – glasuren blir tykkere, fastere, blankere og penere om du bruker litt eggehvite! Men, smaker likt da – hihi =) Det ble litt hurra-meg-rundt da vi prøvde dette for første gang, men det frister absolutt til gjentagelse.

Faktisk digget gutta det så mye at vi endte opp med donut-tema i bursdagen til eldstemann på sensommeren, hihi!

Uansett, oppskriften vi brukte fant vi HER =) Den er det fineste Jane med Fairycakes som har delt!

OVNSBAKTE DONUTS

50 g smør
3 dl h-melk
2 egg
700 g mel
1 ts salt
1 ts kanel
1 ts ekte vaniljesukker
120 g sukker
en pose tørrgjær

Smelt smør i en kjele, og bland deretter i melken. La dette stå til det når ca 38 grader. Bland det tørre i en bolle, og blandet deretter i eggene. Avslutt med å blande inn smør-melkeblandingen. Elt i en kjøkkenmaskin i ca et kvarter. Hev på et lunt sted i en times tid. Kjevl deretter ut deigen, vi kjevlet vår litt tynn da vi gjerne kunne hatt de litt høyere etter steking/sluttheving, så neste gang tror jeg vi prøver oss på type 2cm tykk deig når vi kjevler den ut. Bruk gjerne en donut-utstikker om du har dette. Det hadde ikke vi, så vi brukte runde kakeutstikkere i et par forskjellige størrelser. De små sirklene som ble igjen i midten (donut-hullene) stekte vi også, skal si disse forsvant super-raskt etter steking, hihi! Etterhev en halvtimes tid. Stekes ved 200 grader i 8-10 minutter, bruk gjerne varmluft (ovnen min hadde ikke lyst til det, men det fungerte greit med vanlig over-undervarme også)

Etter tips fra Jane dyppet vi noen donuts i smeltet smør og deretter sukker&kanel-blanding – nam!! Ellers dyppet vi de i melisglasur og drysset strøssel over (guttas storfavoritt), samt smeltet sjokolade og hakkede peanøtter. Nam nam nam! Disse er aller best når de fremdeles er litt varme/nystekte.

Have fun!

Stor klem =)

// alle innlegg fra bursdagen til Lukas / Donut-party finner du samlet HER

// flere oppskrifter finner du samlet HER

No Comments

Leave a Reply