Drømmehagen – cupcakes! Inspirasjon til barnebursdag

IMG_2053
Her kommer som lovet, noen bilder av cupcakene til min skjønne nevø Max. Kjempekoselig at så mange har lyst til å se! Max er allerede blitt ETT år, den lille lano-ungen!! Det ble (som vanlig…) langt på natt innen jeg ble ferdig og fikk tatt noen bilder, så de er VIRKELIG dårlige.. Elendig lys! Men men, bedre enn ingen bilder.

IMG_1991 IMG_2056
Som oppskrift til muffinsene brukte jeg oreo-kake-oppkrift, noen av cupcakene sprøytet jeg sjokoladekrem på  – og noen dekket jeg med små marispanlokk. Jeg laget de litt ulike, ikke alle (ufattelig nok) er like begeistret som meg for massevis av sjokoladekrem! hihi.
IMG_2028
Kakepynten laget jeg på forhånd, dette tar tiiiid! Til stjernene brukte jeg sukkerpasta som jeg presset ut med stjerneformet pepperkakeutstikker, bokstavene presset jeg også ut med små kakeformer. Når sukkerpastaen får litt tid på seg til å tørke, blir den helt hard og man kan lage stilige effekter. Marsipanlokkene på muffinsene farget jeg blå og noen grønne, og jeg kjevlet over de med mønstrede små kjevler for å få struktur/effekter i overflaten. Deretter presset jeg de ut med rund kakeutstikker, tok litt sjokoladekrem på toppen av cupcakes’n, og festet på lokket. Stjernene og bokstavene “limte” jeg på ved å bruke litt royal icing (eggehvitte og melis, fester veldig godt).
IMG_2007
Til å lage noen av Drømmehagen-figurene brukte jeg hjemmelaget modeleringsjokolade, og malte de med konditorfarge. For de som ikke er kjent med Drømmehagen, så er det en barneserie som går på NRK Super, 10:30 på hverdager. Minner veldig om Teletubbies! Max synes dette er stas, og dermed måtte det jo bli Drømmehagen-cupcakes. ♥ Før jeg laget pynten, så så jeg på noen episoder sammen med sønnen min Lukas på halvannet år for å få idèer, og nå er Lukas blitt hekta! hihi.
IMG_1988 IMG_1993
Makka Pakka, Hinkel Pinkel og Hopsi Daisy (på bildet over). Serien foregår i en hage/skog, dermed farget jeg marsipanen grønn og presset i blomster-mønster. Til å lage mønster i marsipanlokk kan man bruke kjevle med pregemønster slik jeg har gjort her, eller du kan bruke kake/pepperkakeutstikkere, eller helt vanlige stempler!
 IMG_2044 IMG_2031
I tv-serien er det masse hvite blomster (spesielt i introen), og dermed måtte det jo bli noen muffins med slike blomster på. Det er også noen “blomsterkuler” i mange farger spredd rundt i hagen/skogen, og jeg måtte jo lage noe som lignet de. (Har du sett serien skjønner du hva jeg snakker om! ) Jeg rullet små baller av marsipan, penslet på vann, og rullet de i farget sukker! Jeg hadde ikke ferdigfarget sukker, så jeg farget selv ved å bruke pulverfarge.
IMG_2040 IMG_2043
Jeg måtte såklart ha noen med sjokoladekrem på! mmmmm! Synes denne nesquick-kremen er så god, har prøvd meg på mange ulike – men når jeg selv kan velge lager jeg helst denne. Jeg brukte wilton 2D-tipp, og sprøytet cupcakene. Det ble som sagt ikke så ålreite bilder så det er litt vanskelig å se, men jeg sprayet sjokoladekremen med litt BRONSESPRAY – synes det er så lekkert!
IMG_1985  IMG_1977
Disse cupcake-topper’ne laget jeg i word og printet ut på fotopapir, og klippet til. For å få “blomsten” brukte jeg en kutter fra fiskars, så mye raskere og enklere enn å klippe ut mønsteret med liten saks. Jeg brukte dobbeltsidig teip og limte de fast på små coctail-pinner (mon tro om det er det det heter..?) Topper’ne er det eneste som ikke var spiselig, all annen pynt kunne man spise.
IMG_1983
Jeg håper bildene kan være til inspirasjon for andre som vil lage muffins eller kaker til barnebursdag (eller andre anledninger), om det er noe du lurer på så bare spør! Her er alle muffinsene klare til å leveres – innimellom muffinsene sitter det nye små Drømmehagen-figurer som bursdagsbarnet får å leke med!
IMG_2047
Jeg håper du har en helt vidunderlig helg, takk for at du tittet innom her hos meg! Selv sitter jeg litt med dåpskjole innimellom når jeg har tid – jeg har heklet av hvitt bomullsgarn, og nå syr jeg kjole av ubleika satengstoff til å ha under den hekla kjolen. Små lyseblå detaljer skal syes på, og noen blonder må til. Istedenfor vanlig sløyfe foran lurer jeg på å bruke en liten, helt skjønn 17.mai sløyfe som Daniel fikk av mamma. Men forsøke å bytte ut silkebåndet til lyseblått såklart! Den er med en supernusselig liten krone. Hva tror du?
IMG_2052
Stor klem fra meg! ♥

4 Comments

 • Tonerose on June 25, 2011

  Så søt du er Fru.Underberget!! Hjertelig takk for det! :o) Dine ord varmer så masse, er så stas å oppdage en kommentar ifra deg! Ønsker deg en topp dag!!

 • Tonerose on June 25, 2011

  Hjertelig tusen takk Iselin! :o) Nope, jeg jobber som optiker.. Håper du har en herlig helg!!

 • Fru.Underberget on June 11, 2011

  Jeg sier bare WOW!! FOR noen muffins, alle superlativer blekner… og vi får bare tenke på å hoppe etter Wirkola. Dette blir nok en super barnebursdag:-)

 • Iselin on June 11, 2011

  FANTASTISK! Jobber du med dette som yrke?

Leave a Reply