{ Før / Etter // Livsstilsendring – mentalt & fysisk }

Når jenter kommer bort til meg og takker meg for det jeg skrev, ringer, sender mange meldinger, mailer osv, at de kjenner seg så veldig igjen i det jeg skriver – og at de setter pris på at noen faktisk snakker om det…

Det betyr så masse!!

Hjertelig tusen takk for så utrolig mange positive tilbakemeldinger på innlegget jeg skrev om hvor viktig det er å senke skuldrene og tempoet, og ikke minst være stolt av alt man faktisk får til – istedenfor å stresse med alt man ikke rekker.

Innlegget finner du her: { NÅR ALT GÅR I SIRUP… }

Jeg håper innlegget kan hjelpe noen til å roe tempoet, senke skuldrene og innse hvor utrolig mye du allerede gjør.

Det ER så utrolig viktig å senke kravene, koble av fra jobb og annet, og ikke minst ta deg tid til å sove!

Vær stolt av alt du gjør.

Ta deg tid til å kose deg, og ikke ha dårlig samvittighet for det ♥

Husk å prioritere deg selv oppi alt.

Det er så viktig!!

I dag kommer dermed en liten oppfølgning til forrige innlegg, og litt mer om livsstilsendringen min til alle som har etterspurt dette

Trening

Som tidligere nevnt begynte jeg å trene for å klare å sove bedre (å bli fysisk sliten hjalp meg til å sove bedre om nettene, jeg hadde vanskelig for å få sove fordi jeg var så himla stressa… Anbefales å prøve ut om du sliter med å sove!) For meg ble etterhvert trening en deilig avkobling, det hjalp på selvtilliten og mestringsfølelsen. Når alt etterhvert virkelig gikk i sirup for meg føltes det godt å “få til noe” om jeg kan si det sånn, selv om jeg har jobbet hele tiden (og fått gjort masse) gjennom alt har jeg overhodet ikke hatt den energien jeg pleide – også har jeg vært totalt skutt i lange tider etterpå om jeg har sitti mye med jobb.

Jeg har vært veldig på autopilot, om jeg kan si det sånn…

Treningen gjorde også at jeg klarte å fokusere på det jeg drev med (treningen) og koble ut alt annet – hvilket jeg hadde sterkt behov for =) Jeg syntes ikke akkurat det var “deilig” å trene i starten, så jeg startet med rolig trening slik at det ikke ble et ork – men en fin avkobling. Så kunne jeg endre treningstype+mengde etterhvert som jeg følte for det. Det at jeg nå sov mye bedre var god motivasjon til å fortsette, og etterhvert som jeg fikk til mer og mer – og begynte å se litt resultater hjalp dette på motivasjonen til å fortsette.

Selv om den fysiske endringen kanskje synes best har den mentale endringen hatt så utrolig mye større betydning.

Det er ekstremt viktig å klare å senke skuldrene og koble av ifra alt. Ikke jobb døgnet rundt! ♥ Jeg har fått mange kommentarer på at jeg ser mye friskere ut nå, og når jeg ser tilbake på bilder ifra tidligere ser jeg at jeg ser så trist ut…

(beklager dårlige mobilbilder)

Seriøst!

Det er med blanda følelser jeg deler disse bildene, det er ikke spesielt gøy… Men det er jo en fordel med før-bilder også, om man skal se endringen, så da får det bare være =) Det føles helt merkelig å se på de gamle bildene av meg selv… Jeg føler ikke at det er meg, jeg ser så utrolig trist ut. Ja, jeg er betydelig større også – men for meg er den aller største forskjellen hvor sliten jeg ser ut.

Jeg ser så lei meg ut.

Jeg husker at jeg ikke skjønte hvorfor jeg ikke fikk gjort like mye som vanlig, og jeg husker godt at jeg veldig raskt begynte å gråte for ingenting.

Ingen grunn.

Jeg var bare sliten.

Veldig sliten.

Det er ganske surrealistisk, for jeg har jo hele tiden hatt det VELDIG bra!!

Jeg hadde bare strukket strikken for langt.

Over for lang tid.

Altfor lang tid.

Og dette skjer med så utrolig mange andre…

Senk tempoet om du kjenner deg igjen!!

…og ikke minst – be venninnen din senke tempoet om du ser at det skjer med henne!!

Det aller beste er om du har mulighet til å hjelpe henne med å senke tempoet – det er ikke alltid så lett å klare det selv.

Husk å koble av ifra alt, ta deg pauser og KOS deg innimellom, det er så utrolig viktig!!!

Det er virkelig ingen grunn til å stresse helt tiden.

Pass på deg selv.

…da er det mye lettere for deg å passe på barna dine og de rundt deg!

Har du ingen energi igjen selv, blir du sur, sint og grinete – og det kommer ingen til gode…

I tillegg til fysisk trening har jeg “trent på” å ikke bry meg så mye, om jeg kan si det sånn. Dvs jeg forteller meg selv at det er lov å takke nei til noe, prioritere hva jeg får energi av og faktisk har lyst til å gjøre innimellom, ikke stresse så masse hele tiden – men spørre meg selv hva som skjer om jeg ikke gjør det jeg stresser med at jeg burde ha gjort.

Er det egentlig noen krise??

I 90% av tilfellene er antagelig svaret: NEI! =)

Og ikke minst – finne ut hva det er jeg stresser for.

Ofte er jeg stressa fordi jeg tror at det er så ekstremt mye jeg burde har gjort – uten at det egentlig er det.

Og da er det jo ingen vits i å stresse!! 

Seriøst.

Og en annen ting; husk at du ikke MÅ ordne alt selv.

Antageligvis har du mange andre rundt deg som kan hjelpe – det er ingen selvfølge at du alltid gjør alt.

Tren på å dele litt på det som skal ordnes/gjøres =)

Stresser du mye kan det være en idè å skrive en liste over hva du føler du burde ha gjort, så kan du fordele det utover i uka – og stryke ut etterhvert som du gjennomfører det. Husk å være fornøyd med alt du gjør, og ikke minst fortell deg selv at det er lov å kose seg også – og ikke ha dårlig samvittighet for det!! Dette burde egentlig høres helt tåpelig ut, for selvsagt er det lov å kose seg – men jeg vet mange sliter med dårlig samvittighet for alt til enhver tid – og det er faktisk mulig å trene på å endre dette. Jeg har iallefall veldig lett for å få dårlig samvittighet for alt, og det begynner faktisk å bli bedre nå – så det har definitivt en funksjon å forsøke å lære seg å “bry seg mindre” =)

Om du stresser med at du ikke har tid til alt du vil – finn ut hva du bruker tiden din på.

Og husk å være ærlig med deg selv…!

 •

Om du har lyst til å gjennomføre en livsstilsendring;

– vær skikkelig stolt av alle små endringer du gjennomfører.

Ikke vær for hard mot deg selv!

Begynn med små endringer. Spesielt det mentale – vær snill mot deg selv! Lær deg selv til å være fornøyd med det du gjør ♥ Prøv å få nok søvn. Drikk mer vann. Bytt ut usunn småspising med frukt eller grønt. Spis sunnere måltider. Begynn å planlegge middager/handling slik at det er mer sunn mat i huset, da er det enklere å velge bedre løsninger. Gå en tur med en venninne istedenfor å synke ned i sofaen med en pose potetgull og tv. Begynn med litt trening – men husk at det er viktigere med små endringer som du klarer å fortsette med jevnlig, enn skippertak som bare skjer noen få ganger.

Og du, det som har vært aller viktigst for meg i denne prosessen; tren på å senke skuldrene og stresse mindre!!

Vær stolt av ALT du får til, prioriter å få nok søvn – og ikke ha dårlig samvittighet for alt til enhver tid!

Stor klem!

// blogginnlegg i kategorien livsstilsendring vil bli samlet HER

// kjøp gjerne boka vår JukseSuperMamma ♥ boka er stappfull av gode tips og enkle løsninger, og ikke minst masse (!) trøst og en god porsjon humor. Et must for alle mammaer!!

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...