{ Farge marsipan // Kakedekorering }

farging av marsipan_kakedekorering_kakepynt

Jeg får ofte spørsmål om farging av marsipan – så i dag tenkte jeg å skrive noen ord om dette. Dermed har jeg hentet en side ifra boka mi ToneroseDesign Dessertbord & Kakedekorering – hvor det står om nettopp dette ♥ Jeg pleier alltid å farge marsipanen med gelefarger/pastafarger, for eksempel slike som på bildet, fra Wilton eller Americolor. Jeg synes ikke det spiller så stor rolle hvilket merke det er – men jeg bruker ikke vanlig “konditorfarge” fra matbutikken – de er gjerne veldig tynne i fargene. Kna inn fargen i marsipanen, her gjelder det å være tålmodig. Bruk gjerne engangshansker når du farger marsipanen, så slipper du å ha lilla hender i et par dager etterpå!

Om du kun skal farge littegrann marsipan til å lage litt pynt feks kan du også plassere marsipanen og fargen oppi en plastpose/ziplockpose og blande det oppi der. Da slipper du at det blir farge på hendene eller bordet. Skal du farge marsipan til et stort lokk på en kake kan du fint gjøre dette flere dager i forveien, bare husk å pakke den ferdigfargede marsipanen godt inn i plast etterpå. Har du farget marsipan igjen etter at du har laget en kake kan du eventuelt fryse denne til neste gang du skal bruke den.

Jeg pleier gjerne å bruke Rema 1000 sin marsipan, denne synes jeg har en god konsistens å jobbe med. Om jeg skal lage en kake med hvitt lok bruker jeg gjerne ekstra hvit marsipan fra Pals, denne er kritt hvit i fargen. Om du ikke får tak i denne (jeg reiser til lagerutsalget i Oslo) er det mulig å farge marsipan hvit selv, men pass på å ikke ha i altfor mye farge – da blir marsipanen litt løsere i konsistensen og er vanskeligere å jobbe med. Om du vil farge marsipan hvit kan du bruke hvit matfarge, men dette synes jeg blir veldig klissete, så jeg foretrekker å heller bruke titandiokside-pulver som du kan kjøpe på hobbybutikker osv (beregnet på fargeing av polkagriser osv, samme som er i den hvite matfargen) Du trenger ikke å blande ut pulveret med noe, bare kna det direkte inn i marsipanen.

Skal jeg farge en kake rød eller svart (vanskelige farger å få til, farger man et lokk svart trenger man utrolig masse farge for å få lokket til å se svart ut. Dermed kan det være at de som spiser kaka etterpå blir svart i munnen, og det er jo gjerne ikke alltid like passende. Dermed pleier jeg å male isteden! Jeg bruker pulverfarge som jeg blander med litt væske, du kan bruke vann men dette tørker gjerne sakte og kan fort renne/bli klissete. Dermed bruker jeg noe som det er alkohol i, slik at alkoholen raskt fordamper og malingen tørker raskt. Du kan bruke ekstrakt, vodka el, du trenger kun bittesmå mengder. Bland pulver og væske til en fin konsistens – og mal direkte på den ferdigtrekte kaka – genialt! Pulverfarge egner seg også kjempefint til å gi mer liv i blomster etc, da bruker jeg gjerne fargen tørr – sammen med en tørr pensel. Kost på pulverfarge i en mørkere farge enn det du har laget blomsten i – lekkert!

Håper dagen innlegg var til inspirasjon – have fun!

Stor klem ♥

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...