Favorittkaka – Hvit vaniljekake! {Oppskrift}

oppskrift vaniljekake
Velkommen til ToneroseDesign ! ♥ Jeg får en del henvendelser om oppskriftene jeg bruker når jeg baker, så nå tenkte jeg å forsøke å få lagt ut litt flere oppskrifter. Da kan DU lage akkurat det samme som meg om du ønsker! Jeg har lagt ut litt oppskrifter på bloggen tidligere, men det har da ikke vært spesielt organisert. Men nå vil du etterhvert finne alle under fanen {Oppskrifter} ! Dagens oppskrift er favoritten – både min og mange andres! ♥ Klikk deg videre for å lese mer/laste ned oppskriften…

Hvit Vaniljekake - by Edna Staebler oppskrift
Klikk på bildet over, da blir det større. Deretter kan du høyreklikke på bildet og lagre det/kopiere det. Selv har jeg begynt å skrive inn alle mine oppskrifter på pc’n, og printer de ut i a5 størrelse. Når de ligger inne på data’n er det så mye enklere å dele de med andre!! ♥ Har du ikke vanilje ekstrakt kan du alternativt bruke vaniljesukker isteden. Denne oppskrifter kommer fra Edna Staebler, og jeg så den første gang hos Manuela – hun har som kjent masse deilige oppskrifter liggende ute!
nesquick-krem oppskrift smørkrem
Når jeg baker denne kaken fyller jeg den OFTE med “nesquick-kremen” min – jeg synes det blir kjempegodt, anbefales! ♥
IMG_9473_thumb4 vaniljekake hjerte inni kakestykket
Det var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg faller i smak! ♥ Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min, jeg håper dagen din blir VIDUNDERLIG!! Stor klem!
tonerose underskrift
// flere oppskrifter finner du HER

14 Comments

 • Silje Marie on December 4, 2012

  Hei 🙂 Stor fan av bloggen din, du er så flink 😉 Skulle gjerne bestilt en dåpskake av deg, men bor dessverre altfor langt unna! Men siden du er så snill og legger ut oppskrifter tenkte jeg og prøve meg på og lage en kake:) Men jeg lurer, du skriver at du lager pynt i marsipan på forhånd, men når lager du selve kakene? Tenker da på marsipan kake? Kan man lage de fredag, hvis dåp er søndag, eller er det bedre med lørdag? Og eventuelt hvordan oppbevares de? Kakeboks i kjøleskap?:)

  Klem fra meg

  • Tonerose on December 10, 2012

   Hei Silje Marie,

   Hjertelig takk for det! =) Kjempekoselig at du er fan av bloggen – det gjør meg glad!!

   Det kommer litt an på hva slags kake det er – jeg trekker de fleste typer kake med marsipan! =) Om du tenker typisk sukkerbrød med kremfløtekrem (det baker jeg ikke så ofte) så liker jeg å lage den ganske like før den skal spises. Men andre fastere kaker, uten kremfløte, kan du fint lage lengre tid i forveien. Om det er sukkerbrød du tenker på, så ville jeg nok kanskje selv bakt bunnen på fredag, men ventet med å fylle den til lørdag. Og da såklart trekke+pynte lørdag. Husk ha et tynt lag med smørkrem rundt kaken, før du trekker den med marsipan – det er det beste underlaget for marsipanen. =) oppbevares i kjøleskap, trenger ikke egentlig noe rundt – men viktig at det ikke er fuktig i kjøleskapet (har du spiselig bilde vil dette renne utover om det drypper vann på det) og ikke ha noe “åpent”. Dvs, pakke inn alt som er i kjøleskapet, evt legge ut frukt etc – slik at det ikke er noe som påvirker marsipanen. =)

   Kos deg masse med forberedelsene til dåp!

   Stor klem!

 • Cecilie G on September 24, 2012

  Du, jeg har tenkt å lage en høy spøkelses kake som er mellom 15 og 20 cm høy, trukket med fondant eller marsipan. Synes at 12 – 15 cm form hadde vært perfekt bredde. Mellom lagene hadde jeg tenkt nesquikkrem. : )

  • Tonerose on October 2, 2012

   Hei Cecilie,

   Beklager sent svar! SÅ kult!! Det blir jo helt totalt genialt!! =)

   Hmmm, hadde det vært meg tror jeg at jeg “bare” hadde laget et vanlig kake. Og skjært den til i fasong – og da “bygd” den litt opp med det du skjærer av. Fasongen spiller jo egenltig ikke så stor rolle – når det skal være et spøkelse og marsipanen da vil ligge i bølger rundt. Det er iallefall det jeg ville gjort! =) SÅ kult!! Gleder meg massevis til å se bilder!! =) Åh, kanskje jeg skulle laget det selv også.. hihi, super idè!!

   Gleder meg SÅ til å se bilder av halloweenbordet ditt!!! Dette blir KNALLBRA!!

   Blir det feiringe på selve halloween? Om det blir feiring litt før, og du knipser litt bilder ville det vært SUPERGØY å hatt deg som gjesteblogger her på bloggen i oktober!! =) Masse herlig inspirasjon!

   Stor klem!

 • Cecilie G on September 20, 2012

  Jeg lurer på en ting, hvor mange kakebunner a 15 cm tror du det går på 1 porsjon?

  • Tonerose on September 22, 2012

   Hei Cecilie,

   Hmmm, det kommer an på hvor høye du tenker de? Om du tenker hvor mange kaker det blir, vil jeg si kanskje et par eller halvannen? Men man deler de gjerne i tynnere bunner/lag for å fylle med krem, så kanskje 6 lag? hoho, var dette overhodet til hjelp?? Om du forteller hva du tenker å lage, så kan jeg forsøke å være til hjelp på hvor mye kake du trenger! =)

   Stor klem!

 • Anonymous on June 9, 2012

  Når har du i vannet?

 • Tonerose on June 6, 2012

  Hei Lene,

  Hjertelig takk for det!! 🙂 Gøy å ha med kake når man skal på noe slikt, bruden ble SÅ glad – så da var det vell verdt alle timene!

  Hihi, jeg kjenner meg OVERHODET ikke igjen i det du skriver. Lukas blir tre år i august, og jeg har jo OVERHODET ikke begynt å tenke på det/planlegge.. Ehm. hihi! (i kjent stil har jeg handlet inn en del allerede!! thi-hi!)

  hva er planene for bursdagen? Her i huset blir det skikkelig sjørøverbursdag!

  Tusen takk, håper du har en herlig dag også!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 6, 2012

  Hei Cecilie,

  Så bra! 🙂 Jepp, hun legger ut mye fristende..!!

  Fint at du synes det, denne er helt perfekt til det!!

  Tusen takk, håper du også har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 6, 2012

  Hei Birte,

  Så bra du synes det! Tenkte det var på tide å ha det litt oversiktelig på bloggen/greit å finne frem – satser på at det kommer flere etterhvert! 🙂

  klem!

 • Lene on June 5, 2012

  Tusen takk for at du deler oppskrifter med oss 🙂 Nå nærmer det seg bursdag for minstemann her og da blir det nok litt kakebaking 🙂 planlegging og handling til dagen er i full gang, selv om det ennå er 2 mnd igjen hihi. Liker å planlegge i god tid 🙂

  Superflott kake du hadde bakt til utdrikningslaget 🙂

  Håper du får en fantastisk dag!

  Stor klem

 • Cecilie G on June 5, 2012

  Jeg elsker nye oppskrifter 🙂 Manuela er en av mine favorittblogger og har laget mye av det Manuela lager : )Supert at du legger ut oppskrifter som kan brukes til kaker som må skjæres til. Ha en fin dag : )

 • Barnelykke on June 5, 2012

  Kjekt med oppskrifter!

  Klem
  Birte

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...