{ franske makroner // oppskrift // tips }

deilige makroner IMG_7342[5] oppskriftI dag kommer som lovet oppdatert utgave av oppskrift til franske makroner, samt mine beste tips/fremgangsmåte til hvordan jeg lager makroner. Det ble et arkiv-bilde av makroner, og her har tydeligvis røra vært litt lovlig tynn, men men!

Franske makroner er sååååå deilig, og egentlig ikke så vanskelig å få til – bare man vet hvordan ♥

Franske Makroner, ca 20-25 stk (jeg tror jeg har fått oppskrifta ifra vakre Manuela/Passion4Baking?)

  • 100g mandelmel
  • 110g egghvitte (ca 3 eggehvitter) som har ligget min 1 dag i romtemperatur
  • 200 g melis
  • 5 ss sukker

Visp eggehvittene – når det begynner å skumme tilsetter du sukkeret, en skje av gangen. Ikke overpisk, den er klar når det danner seg topper av eggehvitten som ikke siger sammen igjen. Bland det trørre sammen (jeg pleier å skolde mandlene mine, dvs koke de opp, deretter ta av ett og ett skall, og la mandlene tørke i minimum et døgn. Deretter bruker jeg min stavmixer som jeg har kutter/boks som jeg fester på enden, og maler på denne måten mandelene til mel på 1-2-3 (jeg har en lyserosa Bamix). Ved å skolde mandlene først blir makronen lysere i fargen )

IMG_0073_franske_makroner_oppskrift

Bland sammen melis og mandelmel, og sikt dette deretter inn i resten. Ha evt i matfarge om du ønsker dette. Her pleier jeg å røre videre med slikkepotten istedenfor mixeren. Bland godt, men ikke rør for lenge. Konsistensen skal være flytende, men ikke for tynn. Er det for flytende vil makronene ikke “reise seg”, og er massen for tykk vil de ikke flyte nok utover. Ha massen over i engang-sprøytepose, fest strikk i enden, og klipp av tuppen. Sprøyt ut makronene på bakepapirkledd plate, forsøk å få de så like i str som mulig.

Når alle makronene er sprøytet på bakepapir lar du det hele stå på kjøkkenbenken og vente i minimum en halvtime, dette gjør at de får en hinne på toppen og ikke sprekker så lett i ovnen.

Stekes på 150grader over/undervarme, i 10-15 minutter (jeg steker mine i 15 min, dette avh av ovnen din) Plasserer brettet mitt i ovenen, på trinnet under/nederste trinnet plasserer du en tom stekeplate mens du steker makronene dine, dette gjør at makronene ikke så lett sprekker.

Avkjøl makronen på bakepapiret til de er helt kalde, deretter kan du enkelt vippe de av og fylle de. Jeg lager enten fyll ifra scratch – eller bruker feks sjokoladepålegg ifra rema som fyll. Veeeeeldig enkelt, også så godt!

Enjoy!

Stor klem ♥

// flere oppskrifter finner du HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...