{ Harry Potter bursdag dessertbord // Bildedryss }

Flere som liker Harry Potter??

Jeg og gutta er nå ganske akkurat midt i bok nr fem, den er på nærmre tusen sider – utrolig stas å ha så mye å “ta av”.

Vi storkoser oss med bøkene!!!

Vi har lest Harry Potter i flere år nå (tar litt tid når det er så mye lesestoff, og vi leser litt på kveldene og litt til frokosten) – så Dani var rimelig klar for Harry Potter bursdag. Det var kjempegøy å planlegge og ordne istand til denne bursdagen sammen!

Dessertbordet!

Jeg gjorde det enkelt med dekoren bak dessertbordet; jeg hadde bestilt et par husflagg fra ebay – dermed var det veldig enkelt å bruke disse her =) De henger forøvrig nå på rommet til gutta! Det ene flagget er fra huset til Harry Potter på skolen, Griffing. Det andre er for selve skolen; Galtvort/Hogwarts.

For å hente inn enda mer av husfargene til Griffing, valgte jeg å bruke vakre stolsløyfer (finnes hos FestFabrikken) som “løpere” på dessertbordet, i fargen burgunder. På enden av hver sløyfe/løper teipet jeg fast de ulike husflaggene fra Galtvort; Smygard, Ravnklo, Håsblås og Griffing. I midten plasserte jeg flagget til skolen =)

Rimelig fornøyd Daniel; han fikk Griffing-skjerf av tante og Daniela til jul – midt i blinken!! =)

Jeg designet sjokoladefrosk-esker fra Honeyduke´s – om du ikke kjenner til disse fra bøkene er de magiske; sjokoladefroskene hopper avgårde om man ikke er rask nok til å spise de, og inni eskene er det samlekort med kjente trollmenn og hekser på =)

Gutta syntes dette var VELDIG kult =)

Små heksekjeler laget av bunnene på små brusflasker som jeg har smeltet toppen på og malt svarte! Disse er fylt med forskjellig strøssel som vi hadde til iskrem; sjokoladepulver, oreokjeks og marshmallows =)

Som alltid når jeg designer et dessertbord liker jeg å bygge det opp litt symmetrisk slik at helheltsinntrykket blir forholdsvis rolig =)

Jeg designet også små etiketter hvor vi skrev på hva alt var, disse fikk skole-emblemet på, samt en burgunderfarget ramme for å hente inn Griffing-fargene litt mer. Disse etikettene brukte vi også som bordkort i barnebursdagen.

Galleoner fra Flirgott!

(trollmannbanken i Diagonallmenningen)

Sjokolademynter selvsagt =)

Jeg designet også popcornbokser til bursdagen, vi har alltid popcorn når vi inviterer til selskap – alltid populært hos både små og store. Deilig med litt salt til alt det søte! =)

I kjent stil har jeg plassert cupcakes på kandelabre, jeg synes dette er en super måte å gi høyde til et dessertbord på. Enkelt og effektfullt!

Jeg kan gjerne dele gratis print på cupcakewrappere og skilt, dette er de forskjellige husene igjen – Smygard, Håsblås, Griffing og Ravnklo.

Cupcakes har Daniel bakt selv, oppskrift finner du HER. Kjempelettvint oppskrift uten egg, den smaker også kjempegodt =)

Denne gangen dekorerte vi muffins med litt melismasse og Harry Potter – pynt som vi laget av marsipan.

Kubbelysestaker fungerer superfint som beholdere til baconcrisp! Jeg har printet ut skole-emblemet på litt glossy fotopapir som jeg har teipet fast som litt ekstra dekor.

Brownies er alltid deilig på et dessertbord, her har vi plassert et tynt lag marsipan på toppen og kostet med litt gull pulverfarge (Griffingfargene er burgunder og gull) Superdeilig oppskrift på brownies finner du HER

Et av elementene på dessertbordet var iskrem, kjempelettvint og deilig! Vi satt frem strøssel, sauser, skåler og iskremkjeks – alltid populært =)

Bursdagskaka!

Denne kan du lese mer om i eget innlegg HER om du har lyst til det =) Sjokoladekake med trekk av marsipan, og all pynt er spiselig.

Bursdagsbarnet elsker gelè, så det var klart vi måtte ha med det. Det ble rød gelè for å fargekoordinere litt, og teksten på etiketten var “eliksir fra Slur”… hihi!

Som dekor på bursdagskaka laget jeg en liten valghatt, et lite lyn, en tryllestav, HP-bokstaver og en gullsnopp. For å få vingene på gullsnoppen til å være litt gjennomskinnelige brukte jeg gelatin-plater. Lettvint og dekorativt!

Spiselige tryllestaver!

Saltstenger dyppet i smeltet melkesjokolade =)

I forkant av bursdagen bakte jeg kanelsnurrer som jeg frøs, hos oss er alltid gjærbakst svært populært – en favoritt på dessertbordet =) 

Da lurer jeg på om jeg har vært innom det meste? Er det noe du lurer på er det selvsagt bare å spørre!! Når jeg lager istand dessertbord liker jeg alltid å bake ting i forkant, gjerne elementer som kan gjøres helt klart og fryses. Da kan jeg/vi kose oss med forberedelsene istedenfor at det skal bli noe stress. Perfekt! =)


Jeg håper du syntes dagens innlegg var til inspirasjon – har du lyst til å se flere dessertbord finner du disse samlet HER

Ønsker deg en HERLIG dag videre!

Stor klem =)

Alle innleggene fra bursdagen til Daniel vil etterhvert bli samlet HER =)

Jeg holder kakekurs om du har lyst til å lære kakedekorering – det er kjempegøy! =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...