Himmelske liljer, og kakebaking med blomsterdekor

marsipanpynt
I dag er det bursdagen til mannen min ♥, så da sto kakebaking på programmet i går! På jobben har de tradisjon på at bursdagsbarnet har med kake på jobb. Når det kommer til kaker som man pynter, pleier jeg vanligvis ende opp med sukkerbunn. Så fyller jeg den med mye forskjellig, og dekker gjerne med marsipanlokk. Men nå tenkte jeg det var gøy å finne på noe annet, så han ikke har med det samme som forrige gang. (til bursdagsfeiringer hjemme pleier jeg gjerne å bake litt ulike kaker, som det blir enkel dekor på–er jo ikke like enkelt å pynte en suksesstere på samme måte..) Så i år ble det sjokoladekake! Ikke at det er så lett å se det utifra bildene,men.  …suprise! :o)

dekorere kakehvordan pynte kake
Oppskriften har jeg fått av fantastiske Garden Angel, og oppskrifta var DEILIG! Hjertelig takk!! :o) Den er ikke like tung/mørk, og gjerne tørr som jeg synes sjokoladekaker fort kan bli. Kanskje fordi det er kefir og nesquik istedenfor kakao? Hm. Uansett, den anbefales så absolutt!
7 1/2 dl kefirmelk
5dl sukker
150 gr smeltet smør
1 sps natron
7-8 sps nesquik
1 liter hvetemel
………….
Alt mikses sammen og has i langpanne med bakepapir.
Stekes ved 200 gr i 25-30min, nest nederst i ovnen
Glasur:
300gr melis
100gr smeltet smør
4sps nesquik
3ts vaniljesukker
3sps kaffe
Jeg har hatt røren i to smurte (for jeg har jo formfett nå! hihi, pga all betongstøpinga)  runde former istedenfor langpanne. Dermed kunne jeg fylle kaka litt, det ble lag både med vanliljekrem og sjokoladekrem/mousse. Oppskrifta passa flott i to runde former, bare husk å steke de litt kortere. Jeg har ikke to like former (har sånt sett med tre inni hverandre) så jeg kuttet bare liten kant av den største. Men man kan jo såklart avkjøle, vaske og bruke den samme forma til den andre bunnen. Men jeg brukte nå 2stk jeg da. Det går litt raskere, og hadde overhodet ikke noen sammenheng med at jeg da kunne smake på det jeg skjærte bort.  Det har nemlig en tendens til å synes om man smaker på sånn rund kake..
lage marsipanblomster selv
Jeg har dekorert kaka med smørkrem, men bytta ut smøret med delfiafett så blir det mye hvitere. Oppskrift finner du her. Som allerede nevnt bruker jeg gjerne marsipanlokk på sånne type kaker, så det blei litt knotete med dekoren – men men! Og kaka måtte jo være blå, det er jo guttebursdag. :o) Ser at egentlig burde jeg laga bladene mørkere, men jeg ville ha det i vårlig pastell.. Jaja. Det jeg har av bake-utstyr er fra Wilton, eller dvs Cacas-produkter her i norge. Tidligere var det home-parties med disse varene, er det det nå også? Hm, de har iallefall en butikk i Oslo, samt nettbutikk. Man får også kjøpt en del av produktene deres i enkelte hobbybutikker, jernia etc. De har kake-dekoreringskurs forresten, det hadde vært moro å vært med på en gang! :o) Konditorfargene fra de er dyre, men UTROLIG bra. Overhodet ikke noe problem å få mørke sterke farger.
kake til guttebursdagkakedekor
Jeg er veldig glad i glitter og stash (…), så rosene har jeg såklart penslet med litt “blomsterstøv”. Det er spiselig shimmer som også er et Wilton-produkt. Over er et bilde uten glitter på, de andre er etter penslingen. Men det kommer litt dårlig frem på bildene desverre.
kakedekorering sjokoladekake med fyll
I går fikk vi besøk av svigermor –og hun hadde med disse NYDELIGE liljene til meg. Jeg er heldig jeg! :o) Jeg er SÅ glad i liljer, og helt vidunderlig er det når de kommer med løkene (sitter i potte istedenfor avskårne) – da kan jeg plante løkene ute i hagen når de er avblomstret. Skikkelig kinderegg! :o) Dermed kan jeg ha glede av liljene år etter år, og ta de inn i buketter etc. For de som ikke har gjort dette før – så er det bare å la planten/liljene visne skikkelig ned, og når den er helt avblomstret og bladene visne (ikke klipp av bladene, når de får lov å stå og visne ned trekker næringen tilbake til løken som lagres til neste års blomstring) Så er det bare å plante den ut i hagen, i samme dybde som i potta – ca 3x løkens størrelse ned i jorda.
vakre hvite liljernydelige liljerhvit og rosa lilje
De nydelige liljene er store og flotte, og dufter helt HIMMELSK!! De står i stua nå, men sprer deilig duft i hele huset. Herlig sommerlig. :o) Fargene er også helt perfekte, hvite med litt rosa. Lekkert! Har jeg verdens beste svigermor eller? :o)
  himmelske liljer
Riktig god helg! ♥

15 Comments

 • Garden Angel on April 11, 2010

  Hei vennen:)
  Så hyggelig at kaken falt i smak.
  Utrolig flott pyntet da!!!!!
  Jeg lager den bare i langpanne jeg, men å lage den i 2 runde var jo en flott vri;)

  Må si jeg er mektig imponert over deg!
  Gratulerer forresten med mannen:)
  Bare koselig at du linket meg da:))
  God klem fra meg(“,)

 • Tonerose on April 10, 2010

  HJERTELIG takk jenter, så utrolig søte dere er!! :o) Kommentarene deres betyr masse, jeg blir full av energi og så glad når jeg titter innom her. Hjertelig takk, dere er noen flotte jenter!

 • TurboLotte on April 10, 2010

  HImmel så lekker!!! Jeg har alltid drømt om å bli konditor, skjønner ikke hvorfor jeg ikke satset på det? Men du er jo langt på vei ser jeg. Nydelig!

 • Ellea on April 10, 2010

  For et kunstverk av ei kake!!! Jeg bøyer meg i støvet av beundring.

  Og så må jeg jo takke deg for tipset om “stein” spraymaling. Fikk endelig tak i på Clas Ohlson og det ble skikkelig lekkert. Slitne sink krukker fikk nytt liv i stedet for å bli kastet:)

 • Linda on April 10, 2010

  Takker for veldig hyggelig hilsen hos meg:) Det er jo så nytt og spennende dette her, så hyggelig å høre at noen leser det og liker det. Jeg selv vet ikk ehlt, men synes det erveldig hyggelig å møte andre hagegale her inne:)

  Og jeg liker godt bloggen din og, og vet du hva? Etter konkurransen i dag durte jeg bort på ikea og kjøpte isbitformer, så nå skal jeg prøve å støpe. Har skrevet ut ditt supre innlegg om det, og har det i lomma, he, he:)

  Har bare sittet inn ei en hall i dag, gjett om jeg gleder meg til å være i hagen i morgen:):) Ha en flott helg. Klem

 • Marita on April 10, 2010

  For noen vakre kakedekorasjoner! Imponert! Det ser veldig delikat ut.
  Det ligge en award til deg i hagebloggen min.

 • Line fra huset på landet on April 10, 2010

  Wow! Lekker kake! Så flink du er:)

  God lørdag.
  Klem,Line

 • Ninni on April 10, 2010

  Men i all verden, åååh! Så utrolig vakker kake! Hva er du egentlig ikke behersker til det fulle?! Den pynten var jo et kunstverk, så nydelig dekorert!

  Svigermoren din kjenner deg nok godt som gir deg liljer på ‘rot’ 🙂 De var helt skjønne, jeg liker så godt liljer med prikker inni 🙂 Ha en nydelig helg i det deilige vårværet Tonerose!

 • Trines Hus og Hage on April 9, 2010

  Hei!
  Du er nå bare et kakepyntingsgeni! Jeg er mektig imponert over den lekre kaka du lagde.
  Liljer er flotte og staslige blomster, ja. Koselig gjort av svigermoren din også.
  Må få takke deg for hyggelige kommentarer på bloggen min. 🙂
  Ha ei fin helg!
  Klem Trine

 • Linda on April 9, 2010

  Å kjære vene så flink du er:) Mektig imponert. Jeg kunne kanskje våget å prøve meg på kaken, men den pynten hadde jeg aldri klart.

  Og liljer er jo veldig vakre, enig med deg der:) Kos deg masse i helgen. Klem

 • Margrethes hus og hage on April 9, 2010

  Wow for en lekker kake. Nesten for fin til å spise 🙂

  Skal si du er flink med kakepyntingen.

  Liljelukten kan jeg nesten kjenne gjennom skjermen. Det er sommerlukt, det!

  Ha en fin helg. Hilsen Margrethe

 • Anita on April 9, 2010

  Herlighet for et kunstverk!!!
  Heilt utrolig flott kakepynt..
  Så flinke du er:)
  Etter som jeg ser det, så trenger du ikke å gå på noe kakekurs, men du kunne selv holdt et…:)
  Ha en fin fredagskveld!
  Klem Anita

 • catharina on April 9, 2010

  Så artig å få prøve nye oppskrifter. Takk for at du deler! Denne skal eg prøve 🙂
  Har lagt meg til som følger, og ønsker deg ei riktig God Helg!
  Hilsen Catharina

 • asbjørg on April 9, 2010

  Kaken ser fantastisk ut!Nydelig pynt!
  Og liljer er staselige blomster,blir mer og mer glad i de!
  God helg!

 • Monicas Hage on April 9, 2010

  Imponerende kake…

  Liljene er nydelige og ligner veldig på en jeg har, Muscadet. De blir kjempestore i hagen, og er helt utrolig vakre:) Men, de liker ikke så godt regn…

  God helg!

Leave a Reply