Hvordan lage kjeks/småkaker på pinne – Hello Kitty stil! // Bursdag

bursdag småkaker på pinne IMG_8870_hello_kitty_kjeks_bursdag
Velkommen til ToneroseDesign ! ♥ I dag kommer som lovet fremgangsmåten/bildedryss av hvordan jeg laget disse Hello Kitty – pinnene til bursdagselskapet til herlige Daniela! ♥ Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

Hello kitty kjeks bursdag IMG_8833
Om du har lyst til å lage slike pinner til barnebursdag, kan du bruke den småkakeoppskriften du/barna er aller mest glad i. Slike pinner kan du lage av det meste! Her forsøkte jeg med chocolate chip cookies – det er defintivt MIN favoritt! hihi. (faaarlig godt…) Bruker du feks en vaniljekjeks/sugar cookies oppskrift kjevler du ut kakedeigen og presser ut formen/fasongen før steking, slike kjeks forandrer seg minimalt under steking. Chocolate chip cookies som jeg har laget her derimot, er ikke like stabile… Men, da er det bare å presse ut fasongen på ny noen minutter etter du har tatt steikebrettet ut av ovnen!
IMG_8484_hello_kitty_kjeks_bursdag
Desverre blir det da litt til overs som man må kvitte seg med.. *sukk* hihi! Jeg brukte denne gangen grillpinner av tre til pinner, men du kan gjerne bruke egne cookiepinner beregnet til dette! (jeg var tom for øyeblikket, derav grillpinnene. Synes såklart det er enda lekrere med hvite pinner, men men!) Cookie sticks får du kjøpt feks her, husk kode tonerosedesign så får du 5% rabatt ♥  Ønsker du å bruke samme oppskrift som jeg har brukt har jeg lagt ut den tidligere, den finner du her.
IMG_8636_hello_kitty_kjeks_bursdag
Jeg smatt pinnene inn i den varme kjeksen etter jeg hadde tatt de ut av ovnen, jeg synes dette er den enkleste måten! Så, når kjeksen er ferdig avkjølt er det bare å sette igang og dekorere…! ♥
IMG_8630_hello_kitty_kjeks_bursdag
Til disse Hello Kitty kjeksen brukte jeg vanlig marsipan ifra matbutikken som jeg farget hvit (det finnes hvit matfarge, om du ikke var klar over det) Du kan også kjøpe ferdig farget ekstra hvit marsipan på spesialkakeustyrsbutikker. Jeg bruker helst marsipan da jeg synes det selv smaker aller best, men det finnes fine alternativ som fondant/sukkerpasta, marshmallowsfondant etc. Disse er gjerne en del enklere å jobbe med! ♥
IMG_8633_hello_kitty_kjeks_bursdag
Jeg kjevlet et tynt lag med hvit marsipan, og presset deretter ut et Hello Kitty hode med samme utstikkeren som jeg brukte til kjeksen.
IMG_8634_hello_kitty_kjeks_bursdag
Ta-taaa! Deretter fant jeg frem en liten pensel, litt vann – og penslet på kjeksen.
IMG_8640_hello_kitty_kjeks_bursdag
Da er det bare å smette marsipanen på kjeksen, vannet fungerer som litt “lim”.
IMG_8648_hello_kitty_kjeks_bursdag
Jeg hadde visst ikke tatt flere bilder enn dette, men jeg laget en liten blomst av litt lyserosa marsipan. Blomsten festet jeg til kjeksen med litt vann, og i midten plasserte jeg en sølvarget sukkerkule (kan kjøpes på matubikken)
IMG_8846_hello_kitty_kjeks_bursdag
Da gjenstår det bare å male på litt detaljer med spiselig farge, så er kjeksen klar! Jeg knøt også en søt liten lyserosa sløyfe rundt hver pinne – elsker slike detaljer! ♥
IMG_8858_hello_kitty_kjeks_bursdag
Til å plassere kjeksen på kakebordet brukte jeg noen NYDELIGE pappkopper som jeg kjøpte på Ica Maxi (!).
IMG_8859
Jeg skar til et stykke oasis…
IMG_8861
…og presset den nedi koppene.
IMG_8865_hello_kitty_kjeks_bursdag
Dermed var det bare å helle på med sukker, og koppene var klare for å presse kjekspinnene nedi!
jentebursdag IMG_8870_hello_kitty_kjeks_bursdag
Det var det hele! ♥  Vil du forresten se bilder av dette kakebordet kan du se det her og her.
IMG_8846_hello_kitty_kjeks_bursdag
Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥ Om det er noe du lurer på er det bare å spørre! Jeg forsøker alltid å svare på alle kommentarer/mailer, det er SÅ koselig å høre ifra DEG  ♥  Det er ikke alltid jeg får svart på kommentarer på eldre innlegg, så legg gjerne igjen kommentar på siste innlegget på bloggen om det er noe du lurer på! Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen i dag!
Jeg håper dagen din blir den beste på LENGE! ♥ Stor klem!
tonerose underskrift

17 Comments

 • Rebecka on May 19, 2012

  Hei ;O)

  Supersøte!!! Du er bare så utrolig flink OG en fantastisk inspirasjon. Tusen takk for at du deler og legger ut så forklarende bilder og tekst. Det blir jo ikke på langt nær så fantastisk og flott som dine ting, men moro å prøve synes jeg. Fint blir det jo;O)
  Lagde masse lekkert til dåpen som jeg fant inne hos deg, fikk også dilla på kakebaking tji-hi.
  Ha en fortsatt fin helg!!!

  Rebecka :O)

 • Tonerose on May 19, 2012

  Hei Drammensjente,

  Når er dåpen? Hva slags kake kunne du tenkt deg – utseende? :o) Send meg gjerne en email itoneroseshage@gmail.com

  Jeg håper du har en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 19, 2012

  Hei Mona,

  Hjertelig takk for så gode ord!! ♥

  Hello Kitty ustikkeren har jeg kjøpt på ebay – der har de mange varianter! :o)

  Kjempkoslig at du vil titte innom igjen her hos meg!

  jeg håper du har hatt en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 19, 2012

  Hei Vibecke,

  Hjertelig takk for det! Kjempegøy at du vil lage slike!! :o)

  Tusen takk, jeg håper du også har en herlig helg!! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on May 19, 2012

  Hei Lillian,

  Hjertelig takk for det!! ♥

  Kjempekoselig at du trives her inne!!

  jeg håper du har hatt en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 19, 2012

  Hei Lene,

  Hihi – ja ikke sant! :o) Det er det som er så perfekt med disse, kan lages i ALLE varianter!

  Tusen takk for det! ♥ håper du har hatt en herlig dag også!!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 19, 2012

  Hei Cecilie,

  Åh, så gøy!! ♥

  Så bra du synes det, du kan tro jeg var glad da jeg kom over de søte koppene på ica (!) :o)

  Kos dere med småkakebaking!!

  Takk for det, håper du har hatt en herlig dag også!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 19, 2012

  Hei TF,

  Hjertelig takk!! ♥ Stas at du blir inspirert!! Åh, 4årsdag for ei litta prinsesse – det kommer til å bli stas ja!!

  Hmm, for å få fargen på marsipanen jevn knar jeg den leeenge. :o) Helst inni en litt tykk plastpose – så slipper jeg å bli helt farga på hendene. Jeg bruker ulike farger ettersom hva jeg skal farge – men alltid pastafarger. Dvs tykkere/kraftigere enn de på matbutikken! :o) Wilton, americolor etc. Hjalp det? :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on May 19, 2012

  Hei Jane,

  hihi, ikke sant! :o) Koselig at du likte de! ♥

  Håper du har hatt en herlig dag!

  Stor klem!

 • Anonymous on May 19, 2012

  Tar du på deg bakeoppdrag? skulle hatt en bløtkake til 25 stk til dåp! i så tilfelle, pris?

  drammensjente

 • Anonymous on May 19, 2012

  Kjempe fin blogg! Utrolig flink du er! Hvor kjøpte du utstikkeren med Hello Kitty hodet? Skal følge deg videre for dette var bra! Takk! Mona

 • Vibecke on May 19, 2012

  Så gøy 🙂 de der skal prøves 🙂 så mange flotte ideer du har!!
  Ønsker deg en flott helg 🙂

 • Lillian on May 19, 2012

  Kjempesøte;-) Må nok prøve å lage slike til min lille prinsesses 2 årsdag. Du har en flott blogg, kjekt å følge deg 😉

 • Lene on May 19, 2012

  Utrolig søte 🙂 Har gutter selv, men er jo bare å bytte ut Hello Kitty med noe som passer for gutta 🙂 Håper du får en nydelig dag snuppa <3

  Stor klem

 • Cecilie G on May 19, 2012

  Kjempesøte : )
  Med 3 jenter i huset blir det garantert Kitty cookies.

  Lur måte å bruke koppene og takk for at du viste hvordan !

  Ha en fin dag
  Hilsen
  Cecilie

 • Anonymous on May 19, 2012

  Fantastisk blogg du har 🙂 Utrolig hvor inspirert en kan bli 🙂 Nå gleder jeg meg til 4 års dag for en prinsesse her i huset 🙂

  Men til oss som er “grønn” på baking, hvordan klarer du å farge marsipanen så jevnt å fint? Hvilken farge bruker du til dette?

  mvh TF

 • Jane on May 19, 2012

  Disse var utrolig søte 🙂 Skulle ønske vi hadde ei jente ihus som jeg kunne laget slike til nå.

  Ønsker deg en flott lørdag.
  klem Jane

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...