Hvordan lage merkelapper til kakebord {Word} Trinn-for-trinn

merkelapper IMG_2318
Velkommen! Jeg har fått flere forespørsler om jeg ikke kan lage fremgangsmåte på hvordan jeg lager merkelappene mine til kakebord – og da jeg akkurat fikk en ny påminnelse fant jeg ut at jeg setter jula på “vent” i en bitteliten stund, og forsøker å lage et innlegg om dette! Det er bra dere minner meg på ting, for jeg har virkelig hukommelsen til en gullfisk!!  Jeg håper innlegget blir forståelig, og husk at det bare er å spørre om du lurer på noe! Jeg forsøker alltid å svare på alle kommentarer, som best jeg kan! ♥

IMG_2323
Ja, jeg setter vel ikke jula helt på vent – jeg lurer på å lage et bittelite kakebord til julaften, dermed idèmyldrer jeg litt på merkelapper til kakebordet når jeg først skal lage noen merkelapper for å vise fremgangsmåte! Dagens trinn-for-trinn blir i word, gi meg tilbakemelding om dere heller ønsker å se fremgangsmåte i feks photoshop. Jeg bruker selv photoshop til det meste, men tenkte det sikkert var flere som var fortrolig med word!  (før jeg fikk photoshop brukte jeg word til så og si alt) Om du ikke har photoshop, men kunne tenke deg å prøve – kan du laste ned 30dagers prøveperiode med programmet! Gratis, såklart!
IMG_2315
Uansett, i dag blir det trinn for trinn med word. Siden jeg ikke aner hvilket nivå du/dere er på, blir dette veldig grunnleggende. Håper det passer!  Start med å åpne programmet. Jeg viser i dag hvordan jeg lager disse julemerkelappene, men du kan såklart lage hva som helst! Jeg valgte å lage disse firkanta, så trenger man ikke noe stanseutsyr for å kutte de til etterpå.
Nytt bilde
Du kan lage mange ulike typer merkelapper i word, i dag lager jeg lappene ved å bruke mønsterark og en ferdig mal på firkanten inni. Jeg laget mønsterarket mitt i phtoshop, men det finnes massssse mønsterark ute på internett, så det aller enkleste er å søke på det du er på jakt etter.
rød og hvitstripete mønsterark julemerkelapper
Klikk på mønsterarket over, da blir det større. Så høyreklikker du på bildet, og lagrer det/kopierer bildet.
Nytt bilde (1)
Åpne så opp word, og lim inn mønsterarket der. Dette gjør du ved å høyreklikke inne i dokumentet, og velger “lim inn”.

Nytt bilde (2)

Så klikker du midt på mønsterarket som nå dukker opp i dokumentet ditt.
Nytt bilde (3)
Deretter klikker du øverst blant fanene, på alternativet “Format”.
Nytt bilde (4)
Lengst til høyre kan du da justere størrelsen på bildet ditt. Jeg justerte mitt til 5cm høyt, men hvilken str du velger avhenger av hva du skal bruke merkelappen til. Klikk på enter.
Nytt bilde (5)
Deretter klikker du på “Tekstbryting”, og velger “Etter tekst”.
Nytt bilde (7)
Jeg har valgt å bruke en ferdig ramme på merkelappen min denne gangen, du kan finne massevis av det på internett – eller lage selv i feks photoshop. På denne rammen har jeg fjernet bakgrunnen, slik at den enkelt kan settes rett over merkelappen min.
mal merkelapp
Høyreklikk på bildet over og velg “kopier”. Deretter limer du bildet inn i word, slik som du gjorde over med mønsterarket.
Nytt bilde (6)
Da vil rammen dukke opp i word-dokumentet ditt.
Nytt bilde (8)
Klikk på det nye bildet.

Nytt bilde (9)

Gå til fanen “Format”, og velg “Tekstbryting” og “Etter tekst”.

Nytt bilde (10)

Så kan du justere størrelsen til den du ønsker, jeg har her valgt å stille høyden til 5cm. Om du klikker på bildet og holder museknappen inne, kan du dra og flytte på bildet som du ønsker.
Nytt bilde (11)
Så trykker du på fanen “Sett inn”, og velger “Figurer” og til slutt “Rektangel”.

Nytt bilde (12)

Så tegner du et rektangel ved å holde muskeknappen inne, og dra musa bortover og nedover.
Nytt bilde (13)
Akkurat hvor stor du lager rektangelet, spiller egentlig ikke så stor rolle.
Nytt bilde (14)
Så høyreklikker du inni firkanten din, og velger alternativet “Legg til tekst”.
Nytt bilde (18)
Skriv inn teksten, og juster font’n og størrelsen på teksten din. Dette gjør du under fanen “Hjem”.
Nytt bilde (19)
Jeg bruker MYE skriftstilen  “Jenna Sue”, den kan du laste ned gratis HER. Helt nydelig synes jeg!!  Deretter høyreklikker du på ramma di, og velger “ Formater autofigur”.
Nytt bilde (20)
Klikk på “Farger og linjer”, og velg fyll – farge – ingen farge.
Nytt bilde (21)
Det samme gjentar du med Linje – Farge – Ingen farge.

Nytt bilde (22)

Trykk deretter OK. Rammen forsvinner, og du kan flytte teksten rundt som du vil. Når musa omgjør seg til et kryss kan du holde musa inne og dra teksten din rundt dit du vil. Du kan også bruke piltastene om du synes det er enklere.
Nytt bilde (23)
Ta-taaa! Merkelappen din er klar!! Så gjentar du samme prosedyre flere ganger, og legger til annen tekst. Så er det bare å skrive ut på litt grov kartong (jeg bruker gjerne tegneblokkene fra Nille, rimelige og litt grovere enn vanlig kopiark), og klippe rundt firkanten! Monteres på søtsakene med dobbeltsidig teip. Jeg fester gjerne et silkebånd rundt glasskrukka, fatet el først, og merkelappen utenpå. Nusselig!! Til disse glasskrukkene jeg har tatt bilde av her, valgte jeg å printe ut merkelappene i str 4cm.
merkelapp kakebord jul
Si ifra om dette ble forståelig eller ei, jammen ble det et laaaangt innlegg ♥ Spør om det er noe du lurer på! Jeg legger også ut ferdig merkelapp jeg laget i photoshop om du ønsker å lage akkurat lik til jul. Da kopierer du bare merkelappen over, og legger på teksten selv. Da sparer du littegrann tid! Jeg håper du liker designet på merkelappen!
IMG_2318
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min i dag, kjempegøy at du tar deg tid til det!! ♥
Jeg ønsker deg en NYDELIG dag, tenk at det ikke er lenge til julaften! Steike! …jammen må jeg snurre meg og komme igang med julebaksten!
Stor klem fra meg til deg!!

10 Comments

 • Line Lie on September 26, 2013

  Hei. Dette var bare en knallbra side. Har henta masse herfra. Men så lurer jeg på en ting. Når jeg kopierer den ramma du har laget så blir det svart rundt. Hva gjør jeg feil? Tusen takk for en strålende side med ultraflotte tips og mønster. Kjempetakknemlig:-)

  Mvh Line

  • Tonerose on September 27, 2013

   Hei Line,

   Hjertelig takk for det! Koselig at du liker det jeg lager =)

   Hmm, svart rundt? Hva slags format lagrer du den som? Send meg gjerne en mail, så kan jeg prøve å hjelpe deg videre om du forklarer litt nærmere – så ser jeg om jeg skjønner hva som blir feil! =)

   Bare koselig, stas at du liker den!! =)

   Ønsker deg en strålende dag!

   – Tone ♥

 • Tonerose on December 20, 2011

  Hei Maria,

  Så gøy at du vil prøve deg på det – det setter en ekstra spiss på kakebordet, synes iallefall jeg! ♥

  Håper det gikk greit, det regner jeg med! Ellers må du bare spørre om det er noe du lurer på!

  Klem!

 • Maria on December 18, 2011

  Dette må jeg prøve meg på i kveld! Tusen tusen takk 🙂 tipper kakebordene blir enda finere fremover, når jeg har fått dreisen på dette!! hihi

 • Tonerose on December 14, 2011

  Hihi, så søt du er Randi!!

  Kjempekoselig å lese dine gode ord! :o) Hihi, ja ikke sant? Planlegginga er masse kos, så er det gjennomføringa da – med lite søvn og alltid drive med noe.. Men det er vel verdt det! :o)

  Håper du har noen herlige førjulsdager!! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on December 14, 2011

  Hei snuppa!

  Ja, der sier du noe Vivian – de hadde jo passet helt knall til hvitt gavepapri – og feks med et rødt smalt silkebånd.. Hmm.. Takk snuppa!!

  gokos!

 • Tonerose on December 14, 2011

  Hei Kari,

  hihi, du sier noe der! :o) Du skal se du får det til på første forsøk!

  Bare koselig, glad det blir satt pris på!! ♥

  Tusen takk for det, jeg håper du får en herlig onsdag i morgen!!

  Stor klem!

 • Randi on December 13, 2011

  Jeg må si at å finne bloggen din var jo bare LYKKE. Her er det så masse fine tips at jeg tror jeg må ha selskap hver uke 🙂 Gleder meg til neste bursdag i familien. Da skal jeg bruke noen av tipsene dine.

  Ha en fin adventstid!

 • Viv on December 13, 2011

  Kjempefine! Disse passer jo perfekt som til/fra-lapper på julegavene også! 🙂

 • Roka Design on December 13, 2011

  Hmmm…dette må jeg prøve i kveld…:)
  Øvelse gjør mester er det ikke det dem sier?;)

  Tusen takk snille Tone, for all tid du bruker på å vise oss dine herlige kreativiteter:):)

  Håper du og dine får en herlig tirsdag:)

  Masse klem fra Kari:)

Leave a Reply