{ Julefrokost // forkostbuffet // tips // kaldheving gjærbakst }

Som en liten oppfølgning på innlegget hvor jeg viste bilder av at vi serverte julemiddagen som buffet, kommer det i dag noen bilder av frokosten dagen etter =)

Det var SÅ lettvint å servere i form av buffet kvelden før, så vi gjentok suksessen morgenen etter og kjørte samme stil på frokosten/brunch´n =)

Jeg brukte de samme ildfaste formene på den lille “etasjen” jeg hadde laget istand til kvelden før, du kan lese mer om dette HER om du har lyst.

På forhånd hadde jeg planlagt litt hva jeg hadde lyst til å lage, som feks nystekte kanelsnurrer til dessert =) Dette er noe vi ALDRI har til frokost ellers i året, så jeg tenkte at det kunne vært kos 1.juledag! Dermed prøvde jeg meg på noe jeg aldri har gjort før; nemlig kaldheving over natta! Det fungerte SUPERT, SÅ lettvint å ikke trenge å passe på hevingstiden! =) På kvelden på julaften, mens alle gjorde seg klare for å legge seg, fant jeg frem kjøkkenmaskina og eltet en bolledeig.

I ekte JukseSuperMamma-stil brukte jeg en bollemix-pose som jeg helte opp i kjøkkenmaskina sammen med avkjølt smeltet smør og kaldt vann (byttet ut til kaldt pga kaldheving), samt at jeg hadde oppi kun halvparten av en gjærpose siden deigen skulle heve så lenge (for å unngå gjærsmak halverte jeg gjærmengden). Jeg eltet det hele en stund i kjøkkenmaskina, pakka plast over bollen – og plasserte det hele i kjøleskapet, så gikk jeg og la meg!

Ik!

Jeg hadde som sagt ikke testet dette tidligere (planen var egentlig å teste det ut en helg i forkant, men så var det detta med tiden da!) – men fant ut at skulle det være at det ikke fungerte så gjorde jo ikke det noe. Men, skal SI det fungerte! Bolledeigen hadde hevet kjempefint i kjøleskapet over natta!! Dermed var det bare å bake ut på vanlig måte morgenen etter, og steke de når jeg var klar! Jeg bakte kanelsnurrene ut, plasserte de på bakepapirkledd plate – dekket de med plast, og satt de tilbake i kjøleskapet igjen mens jeg forberedte resten av frokosten (og mens resten av huset fremdeles sov) Når da alle andre begynte å våkne til, og frokosten ble klar satt jeg kanelsnurrene i ovnen og stekte de. Nystekte varme kanelsnurrer til dessert! Brett nummer to lot jeg stå i kjøleskapet mens vi spiste, og etter frokosten/brunch´n da oppryddingen var ferdig stekte jeg det andre brettet, og vi kunne dermed kose oss med varme kanelsnurrer igjen mens barna testet ut nye julegaver, vi skravla og koste oss. Kjempekjekt! =)

Kjempepraktisk med kaldheving, store muligheter for at jeg kommer til å gjøre det igjen ja!!

#husmortips

Andre ting jeg laget på morgenen var rislapper, vi hadde LITT grøt igjen fra nissegrøten/lunch´n dagen før kan du si, haha! Dette hadde jeg heller ikke laget før, og heller ikke smakt – men det var kjempegodt!! Veldig fornøyd, og vi endte opp med å lage dette flere ganger senere i romjula =) (vi hadde som sagt LITT nissegrøt igjen, jeg lager ikke så altfor ofte grøt og hadde visst ikke helt begrep om mengde!)

Oppskriften jeg brukte fant jeg her, anbefales! (jeg hadde ikke kardemomme oppi, og jeg hadde oppi litt mer kanel, og muligens mer sukker – det ble litt på slump)

Rislappene serverte jeg i de samme hvite ildfaste formene jeg nevnte i innlegget om middagsbuffeten, kjempekjekt med glasslokk og telysvarme under! I de resterende hvite ildfaste formene hadde jeg eggehakk, og rester fra julemiddagen dagen før for de som hadde lyst på dette til frokost. Den ene forma var fylt med ribbe og den andre med medisterkaker og pølse. I den hvite ildfaste forma du ser foran hadde jeg kokte egg for de som ønsket det, ellers hadde vi røkelaks, og masse forskjellig pålegg og frukt.

Ja, og i enden av buffet´n laget jeg en liten frokostblanding-stasjon med alt fra sjokoladefrokostblanding til muslii og yoghurt.

Forhåpentlig noe for enhver smak!

Hyggelig at DU tittet innom bloggen i dag =)

Ønsker deg en DEILIG dag vider!

Stor klem =)

// mer juleinspirasjon finner du samlet HER

// Fikk du ikke boka vår i julegave? Kjøp boka JukseSuperMamma!

 

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...