Julekort 2011 ♥

julekort 2011 IMG_2779
Velkommen! I dag kommer det bilder av julekorta vi sendte ut i år, så koselig at det var flere som ønsket å se de ♥ Jeg scrappet som sagt julekorta i år, og det er en veldig koselig førjulsyssel. Men det tar tiiiiid! Innimellom bildene skal jeg prøve å fortelle litt hva jeg har gjort/brukt, om noen ønsker å lage noe lignende selv.

julekort diy scrappe vintage IMG_2781
I år ble julekorta i bruntoner, med innslag av littegrann mørkerødt. Jeg har gjort alle kanter slitte (skrapa de opp), samt sverta de med brun stemelpute for at alt skal se mer slitt og gammelt ut.
julekort diy scrappe vintage IMG_2782
Jeg har stemplet med litt ulike frimerkestempler, i jule-stil. Synes det er litt søtt!
julekort diy scrappe vintage IMG_2783
Kortet knøt jeg sammen med et smalt mørkerødt silkebånd, det er fra stoff og stil.
julekort diy scrappe vintage IMG_2786
Bildet av Lukas, og den mørkebrune kartongen bak har jeg stanset ut med stansemaskina mi, og dies i passe størrelse. Om du ikke har stansemaskin kan du klippe for hånd, det tar bare litt mer tid… Jeg regna kjapt på det, og fant ut at jeg stanset ut over 400biter, så selv om det tar tid så tar det myyye tid å klippe isteden  ♥
julekort diy scrappe vintage IMG_2804
Mønsterkartongen er fra Ladybug and friends, og jeg lurer på om den het Tradisjon. Jeg bruker alltid dobbeltsidig teip til å feste sammen, synes det er det eneste som fungerer!
julekort diy scrappe vintage IMG_2788
Bildene av gutta har jeg tatt ved å pakke inn en stor pappeske, og festet på stort silkebånd rundt slik at esken ser ut som en julegave. Den store merkelappen printet jeg ut fra pc’n, og brukte da skrift-typen Broken Planewing. Synes den er så gammeldags og passende til jul! ♥
julekort diy scrappe vintage IMG_2789
Engelene i mønsterkartongen var der fra før, disse har jeg ikke stemplet på.
julekort diy scrappe vintage IMG_2792
Jeg endte opp med å bruke fire ulike bilder av gutta, klarte såklart ikke å plukke ut ett! hihi.
julekort diy scrappe vintage IMG_2794
I oppslaget har jeg valgt å stanse ut av mønsterkartongen, slik at teksten ligger under istedefor oppå. Haha, det var sikkert ikke forståelig for andre enn meg…!! Litt vanskelig å se på bildet også! Jaja. Jeg har ikke limt fast teksten på mønsterkartongen,men stanset ut åpning i mønsterkartongen, om det gav mer mening…?
julekort diy scrappe vintage IMG_2796
Jeg valgte å gjøre teksten i julekortet litt annerledes i år, og designet “bildet” i photoshop. Synes det gjør seg med litt ulike skriftstiler, bare ikke altfor mange! Håper det var akkurat passe ♥
julekort diy scrappe vintage IMG_2795
Litt stempler ble det også inni julekortet…
julekort diy scrappe vintage IMG_2797
Slik så baksiden av julekortet ut. Jeg laget en liten lomme til kjøleskapmagneten, slik at den ikke ble liggende igjen i konvolutten.
julekort diy scrappe vintage IMG_2798
Magneten festet jeg på en tag jeg laget, ved å bruke bittelitt dobbeltsidig teip. Da er det enkelt å ta magneten av og feste på kjøleskapet, men allikevel sitter den på plass i julekortet.
julekort diy scrappe vintage IMG_2801
På baksiden av kortet festet jeg en liten julestrømpe-charm til silkebåndet som går rundt kortet.
julekort diy scrappe vintage IMG_2803
…og noen julestempler her også, såklart! hihi.
julekort diy scrappe vintage IMG_2807
Julekortene sendte jeg ut i mørk brune konvolutter, og printet ut små bånd som jeg festet rundt konvoluttene. Tidligere pleide jeg alltid å bruke silkebånd, og feste det sammen med lakk/segl på baksiden. Sånn type som man smelter, og preger et mønster i! Men den siste tiden har jeg fått litt sansen for å kunne ha litt egen tekst på “båndet” rundt, så i år ble det denne løsningen på julekorta!
julekort diy scrappe vintage IMG_2808
Jeg hadde egentlig planer om å stemple flere julestempler på konvolutten, med sølv eller bronse stempelpute – men det gikk vist i glemmeboka… Jaja, det får bli neste år! hihi.
julekort diy scrappe vintage IMG_2809
Det var det hele! Jeg håper det var til inspirasjon! ♥
Kjempekoselig at du tok deg tid til å titte innom hos meg i dag, midt i julestria! Jeg håper du får en VIDUNDERLIG dag!! I morgen kommer forresten gratis nedlasting av cupcake wrappere, til dere som har spurt etter det! ♥
Stor klem fra meg til deg!

11 Comments

 • Tonerose on April 2, 2012

  Hihi, nei det er greit å begrense LITT hva man gjør! :o)

  Jeg bruker litt ulike størrelser, men liker godt å bruke a5størrelse. Gøy med litt større kort!!

  Ellers synes jeg det er veldig fint med 12cmx12cm – dvs firkanta kort. Om du kjøper scrappeark får du akkurat to kort pr ark. :o)

  Du kan kopiere et hjerte herfra feks her ♥ (markere og kopiere, slik som man gjør med tekst) så kan du bare legge det inn sammen med teksten din! :o) Hang du med?

  Jepp – sikkert smart, da har du de “klare”!! :o)

  Håper du får en nydelig dag!

  Stor klem!

 • Anonymous on April 1, 2012

  Hihi, greit å høre at du ikke lager alt selv, men at du kjøper konvolutter 😀 hvilken størrelse lager du kortenene, slik at det fins konvolutter som passer? =)

  Striper og tekst skal vel gå greit å lage, så får jeg se om jeg skjønner meg på å lage hjerter, rundinger osv langs hele kanten =) Er vel greit å lage seg en mal hvor man bare skifter på fargene og teksten sikkert 😉

 • Tonerose on April 1, 2012

  Hjertelig takk Anonym!!

  Så gøy at du også vil lage noen personlige kort – jeg synes selv det er kjempegøy; både å sende ut og å motta! :o)

  Jeg lager ikke konvoluttene selv, synes det er greit å kjøpe de ferdige. :o) båndene pleide jeg å lage i word, nå lager jeg de heller i photoshop. Men det er ikke noe problem å lage de i word! Da lager du en tekstboks, og fyller den med ønsket tekst! :o) evt flere tekstbokser, om du ønsker striper av farge el..

  Håper det var til hjelp! :o)

  Stor klem!

 • Anonymous on March 30, 2012

  Du er så utrolig kreativ!! Tror jeg også må prøve meg på noe annet enn “standard” kort =)

  Hvordan lager du det fine båndet med tekst som du setter på konvolutten? Sett du har det på bleiekaker å? men hvordan gjør du det?! har også kjempe lyst å lage sånne” hvilket program bruker du? Lager du konvoluttene sjøl også eller?

 • Tonerose on December 21, 2011

  Hjertelig takk Linn!! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on December 21, 2011

  Hei “Famma”,

  Så koselig at du synes det! ♥ Tusen takk! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on December 21, 2011

  Hei Grethe,

  Hjertelig takk for det!! ♥ Ja, det tar laaaang tid, men så er det koselig å sende ut noe hjemmelaget også. :o) Så stas med julebrev!! Gøy med litt tradisjoner!

  Tusen takk for det, og det samme til deg! Håper du har noen herlige dager!

  Stor klem!

 • Anonymous on December 20, 2011

  Så lekkert!

  Hilsen Linn

 • Anonymous on December 20, 2011

  Heldige vi som er mottagere av slikt utrolig flott julekort. Tusen takk! Klem fra Farmor

 • Grethe 'gyldenlakk' on December 20, 2011

  Nydelige kort! Veldig forseggjorte, så dette tar tiiid, men veldig koselig for dem som får kortene, da! Så fint at du legger ut hvordan du lager dem. I år ble det julebrev hos oss, det er en tradisjon. Ha en fin førjulstirsdag.

  Klem

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...