{ Kjøkkenskap makeover – superfornøyd! #Organisering }


Da kommer som lovet oppfølgeren på gårsdagens innlegg!

Jeg er superfornøyd med endringene på kjøkkenet, det tok faktisk ikke så mye tid å gjennomføre – og jeg gjorde det så økonomisk/rimelig som mulig.

Det har blitt SÅ utrolig mye mer praktisk for både store og små, bedre for holdbarheten på matvarene – og ikke minst ser det finere ut nå. Kan det bli bedre?? Hihi, anbefales! ♥

Som jeg skrev i innlegget i går var det en smule kaos i skapene våre på kjøkkenet, etter at vi flyttet inn ble de bare fylt opp litt etter litt, uten noe som helst system eller plan (alt sto litt på hodet da vi flyttet inn, pusset opp osv, så kjøkkenskapene ble IKKE prioritert)

Dermed så det SÅNN ut etterhvert!! =)

Fullt kaos!! Både upraktisk mtp at barnas glass og kopper stod plassert i overskapene hvor de ikke selv kunne hente de, vanskelig å få tak i det bakerste fordi alt er “stappet inn” – og ikke minst ikke akkurat pent…

Det var tid for en endring! =)

Etter at vi har gjort om på kjøkkenet har vi nå mye mer skuffer enn skap, men overskapene er fremdeles skap – kun underskapene som er byttet ut med dypere skuffer, naturlig nok =) I skuffene hadde vi tørrvarer osv, da jeg har tenkt at det er naturlig å ha glass og kopper osv i vintrineskapene. Men når det plutselig er et kaos av barnas fargerike plastkopper osv er det jo ikke akkurat like pent som vanlige klare glass lengre… Og i huset vårt er det hele tre vitrineskap på kjøkkenet, og SÅ mye glass har vi ikke.

Dermed klarte jeg etterhvert å tenke så langt at det MÅ jo ikke være glass i vitrineskap bare fordi det er det/vi tenker at er naturlig, dermed gikk jeg igang med en full endring på alt av innhold i skuffer og skap på kjøkkenet! Det var vilt kaos (!) da jeg var midt i prosessen, jeg måtte jo nesten ha absolutt alt ut av skuffer og skap for å flytte rundt og organisere – men du og du, skal SI det var verdt det!!

Jeg har nå utrolig mye bedre oversikt over hva vi har i hus av matvarer, vi unngår at vi kjøper dobbelt fordi noe står bakerst i skapet og ikke synes – unngår at matvarer går ut på dato osv. Vinn vinn! =) Nå skal det også sies at jeg har holdt på med månedshandling i flere måneder og da er det enklere å ha oversikt over hva som kjøpes inn osv også. Men nå er det mye enklere å se hva vi trenger påfyll av enn tidligere! Det begynner å bli en stund siden jeg gjorde om i kjøkkenskapene, jeg ville vente med å legge ut noe om det på bloggen til jeg hadde fått testet det ut litt – og jeg er så utrolig fornøyd. Anbefales! ♥

Det er nå også mye enklere for gutta å feks bake muffins på egenhånd osv, nesten alle bakevarer er samlet på ett sted, i enkle beholdere som de lett kan bruke selv – og enkelt kan lese hva innholdet er. Da kan de ordne istand på egenhånd – hvilket jeg selvsagt synes er veldig deilig! =)

Ik!

Jeg begynte prosessen med å ta ut alt fra skapene, da var det plutselig ting OVERALT – hjelpes så mye vi har fått stappet inn i skapene på så kort tid!!! Vitrineskapene var veldig mørke inni, det var furu inni skapene (jeg hadde allerede malt den røde skapinnredningen, men ikke inni skapene enda) – dermed malte jeg hvitt inni skapene også. Beklager elendig bilde, knipset seint på kvelden med mobilen midt oppi tømming av skap…

Da jeg hadde fått ut mye av alt innholdet i skapene gikk jeg gjennom alt og vurderte om vi faktisk TRENGTE det videre, og gav bort mye til andre som kunne ha glede av det. (vi trenger faktisk ikke 27 ulike kaffekrus, haha!!) Det å ha litt mindre ting gjør at det blir enklere å holde det ryddig, lettere å rydde bort osv osv. Veldig deilig!! Koppene til gutta, kaffekrus osv står nå i skuffer under benken hvor småtassene enkelt kan gå og hente seg krus til drikke osv.

Etter å ha fått mye ut av skapene begynte jeg på liste over hva vi faktisk hadde, da skrev jeg opp alt fra makaroni til melis. Alt mulig! (og kastet dessverre litt matvarer som hadde rukket å gå ut på dato siden det var blitt helt bortgjemt og glemt, grmfgh..) Da jeg hadde skrevet opp alle matvarer vi vanligvis har i hus skrev jeg lister på det etter størrelse, dermed kunne jeg finne ut ca størrelse jeg trengte på oppbevaring. Jeg googlet MYE og sjekket priser på ulike oppbevaringsmuligheter, til slutt fant jeg selvsagt ut at det beste ville være å reise til IKEA! =)

Snille mamma ble med meg på tur, og vi reiste avgårde for shopping!

Der kjøpte jeg disse glasskrukkene i ulike størrelser, jeg kjøpte mange av de store på nesten 2l (29,-) og flere av disse på bildet over, samt noen av de små. Jeg hadde da på forhånd målt hva som ville få plass i vitrineskapene, samt funnet ut hva slags matvarer jeg trengte beholdere til – og hvor store disse burde være. Feks mel som kommer i store poser har jeg 2x glass på nesten 2l. Jeg er sååååå fornøyd med løsningen!! Dette var uten tvil den rimeligste oppbevaringsvarianten jeg fant som var såpass “skikkelig” (om man kan si det sånn??) som jeg håpet å få til.

Jeg føler skapet har fått litt “landhandleri-følelse” over seg – det ser MYE ryddigere ut enn før, matvarene holder seg godt, jeg ser lett hva vi trenger å kjøpe inn mer av, barna (og mannen, haha!) kan enkelt finne hva de trenger osv.

Glasskrukkene kan enkelt merkes med utløpsdato, koketid osv osv, feks klippe ut fremgangsmåte og teipe fast under krukka eller på baksiden =) Til å navne krukkene har jeg brukt denne geniale (!) tavle-wallstickeren fra Sjarmtroll – elsker den!!! Jeg har dies+rullemaskin som jeg har punchet ut merkelappene med, men man kan selvsagt enkelt klippe de for hånd også, deretter klistrer de seg enkelt til glasskrukkene. 

Til å skrive tekst på etikettene har jeg brukt tavletusj istedenfor kritt. De holder seg kjempefine ved vask og daglig bruk =)

Jeg kjøpte også en del annen oppbevaring på IKEA til resten av kjøkkenet da jeg først var igang – men det kan jeg evt vise senere om det er ønske om det =) Selv er jeg utrolig fornøyd med endringene – system gjør det virkelig SÅ mye enklere å holde orden, og det er kjempedeilig at kjøkkenet nå har blitt mer funksjonelt for oss! =)

Jeg “tok litt av” da jeg startet med denne organiseringen, og etterhvert har til og med kjøleskapet osv osv blitt organisert, haha!

Noe annet jeg også er superfornøyd med når det gjelder disse vitrineskapene er at jeg monterte små lys inni de, jeg kjøpte en superenkel (og rimelig) variant på IKEA – jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Nå er ikke disse vitrineskapene lenger mørke og dystre, men lyse og freshe. Anbefales! =) Jeg gikk for denne varianten lys om noen lurer ♥

Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon =)

Ønsker deg en VIDUNDERLIG dag videre!

Stor klem =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...