Konfirmasjonskake ♥ …litt utenom det vanlige!

konfirmasjonskake kake til jente
I går var jeg og mannen min avgårde og levert en kake til konfirmasjon. Denne skulle helt til Drøbak!

bursdagskake
Mor og datter var ikke helt sikre på hva de ønsket da de bestilte kaken, men de ville gjerne ha den personlig. Etter litt mailing fram og tilbake om hva de kunne tenke seg, og en del info om den nydelige hovedpersonen, leverte jeg en skisse med forslag.
kakeskisse
Konfirmanten ønsket sterk lilla på hovedkaka, og ville gjerne ha hvit pute. Puta laget jeg av oreo-kake, og den store runde kaka er lagvis vaniljesaus-kake og sjokoladekake laget med kefir og nesquick. Sjokoladekremen farget jeg lilla, sjokoladekaka var lilla, og de andre kakene hvite. …så det skulle matche utsiden!
kakepynt
På bordkortene skulle de ha små sommerfugler, dermed ble det litt sommerfugler på kaka også. Konfirmanten skulle ha på seg bunad på den store dagen, dermed laget jeg en liten sølje lik de som tilhører bunaden hennes.
modeleringsjokolade pynt konfirmasjonskake
Jeg laget konfirmanten (i bunad såklart!) sittende med laptop’n i fanget, og hunden hennes som har løpt avgårde med ipod’n hennes.
jente i modeleringsjokolade
Figurene laget jeg i hjemmelaget modeleringsjokolade, og plasserte de på toppen av puta.
sjokoladepynt dachs på kake
Pynten er det smart å lage god tid i forveien – dette tar tiiiid!
konfirmasjonskake jente
Sjokoladefigurene malte jeg med konditorfarge, ledningen på ipod’n laget jeg av svart royal icing – sprøytet den direkte på etter å ha montert pynten. Hunden (en dachs) fikk også en lilla sløyfe av sjokolade.
moderne kakepyntpersonlig kake
Det er forresten østfoldbunaden det skal forestille at konfirmanten har på seg, om noen skulle lure! hihi. Puta trakk jeg med marsipan som jeg farget hvit, og før jeg dekte den hadde jeg skjært til fordypninger i toppen av kaka – dermed fikk jeg etterpå illusjonen av at det var knapper som presset “stoffet” ned i puta.
putekakeblomster på kake
Banner’ne som står rundt kaka laget jeg i marsipan (lot de stivne litt på forhånd, liggende på en bakepapirstripe rundt forma jeg skulle bruke til kakebunnen) Jeg skrev teksten på med tusj med spiselig farge.
kake med sommerfugler bursdagskake
Fatet dekket jeg med lilla marsipan, og presset mønster av sommerfugler ned i den. Jeg brukte også noen sprøytetupper for å lage små sirkler, dette for å hente opp design brukt i trykksakene i konfirmasjonen. Langs kanten av den runde kaka preget jeg diamantmønster, og festet små sølvperler (sukker) i hjørnene.
kakepynt sukkerpasta sølje kakepynt
Begge kakene sprayet jeg med perlemorspray – synes det gir en så nydelig effekt! Kommer ikke så godt frem på bildene, men det gir en flott ‘glans’ til kaka. Blomstene laget jeg på forhånd i sukkerpasta, slik at de fikk tid til å stivne og dermed holde formen fint.
marsipankake unik kake
Øyenskygge, kost, lebestift og perlekjede laget jeg i marsipan. Ring i modeleringsjokolade. Måtte jo nesten drysse litt spiselig glitter på øyenskyggen – kan det bli mer jentete? Cd-platene og notene laget jeg også i sjokolade, cd’ne malte jeg med sølvpulver. Duskene på puta laget jeg av marsipan. ALT av pynt er såklart spiselig!
dåpskake marsipan
Like over påske var jeg på jentetur til Oslo, og da gikk vi såklart (hihi) innom Cacas en tur. Jeg spurte om de hadde noe icing eller gele el som var klar/gjennomsiktig, eller nesten klar – men da så de litt smådumt på meg. Hva skulle jeg ha det til? Jeg forklarte så godt jeg kunne, og de var hyggelige og forsøkte å hjelpe – men de hadde desverre ingen forslag til hvordan jeg skulle få til det. Så, da bestemte jeg meg for å prøve å lage pyntegele selv! (neida, jeg er overhodet ikke sta når jeg først har satt meg noe fore, da prøver jeg gjerne mange ganger..) Jeg var redd det ikke ville være i nærheten av å fungere, men jeg synes det fungerte SUPERT til vanndråper på blomstene! Jippi!
kakedekor vanndråper på sukkerblomster
(vanndråpene festet jeg på helt til slutt, men husket heldigvis å ta et par bilder av det!)
Det virket som om de ble veldig fornøyd da de så kaka, kjempekoselig!! ♥
Jeg håper bildene og beskrivelsene kan være til inspirasjon, og at DU har hatt en herlig helg!

42 Comments

 • Tonerose on April 7, 2012

  Hei Anonym,

  HJERTELIG tusen takk!! ♥

  Stor klem!

 • Anonymous on April 5, 2012

  Fy flate, jeg trodde jeg hadde sett det råeste av det råe, men der tok jeg feil. Helt utrolig fantastisk fabelaktig vakker kake!

 • Tonerose on February 5, 2012

  hihi, søta! ♥

  Stor klem!!

 • Anonymous on February 5, 2012

  hehe gikk litt fort, glemte navnet mitt;)
  :o) tusen takk :o) klemmer 🙂
  Anette

 • Anonymous on February 5, 2012

  tusen takk :o)) klemmer:)

 • Tonerose on February 4, 2012

  Hei Anette,

  Åhh – HJERTELIG takk for så utrolig gode ord!! ♥ Snille snille deg!! :o)

  Tusen takk for det, ønsker deg en HERLIG helg også!!

  Stor klem!

 • Tonerose on February 4, 2012

  Hei Irene,

  oj, at jeg ikke har oppdaget denne kommentaren??? beklager!! ♥ Om du vil komme i kontakt med meg kan du nå meg på itoneroseshage@gmail.com :o)

  Stor klem!

 • Anonymous on February 4, 2012

  Heihei:))Tornerose ..du er SÅ! utrolig flink .. hver gang jeg ser ei kake av deg så…-ja jeg har ikke ord.., blir rørt jeg ..du er en slik en mester :o))))) den flinkeste av de flinkeste , herlig inspirasjon og læremester :o)))))

  ha en vidunderlig helg!!

  stor klem fra Anette:)

 • Irene on September 12, 2011

  Hei Tone

  Helt nydelig kake, kan man bestille kaker av deg ? Fint om du kan kontakte meg dersom jeg kan kjøpe en av deg.

 • Tonerose on August 14, 2011

  Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

 • Tonerose on August 14, 2011

  Hei Liv Astrid,

  Hjertelig takk for så herlige ord! :o) Det var kjempekoselig å høre!! Håper du har hatt en herlig helg!

  Klem fra meg!

 • Helene on August 13, 2011

  Hei.
  Jeg skal ha konfirmasjon i 2012, og jeg lurte på hvor mye du tar betalt for en kake som denne?

 • Anonymous on August 10, 2011

  Wwwooow. Jeg har aldri sett en så vakker kake før. Blir helt målløs. Du inspirerer virkelig. Tusen takk for at du har lagt ut bilde av denne kaken. Det er så gøy å se så fine kaker 🙂

  Hilsen beundrer
  Liv Astrid

 • Tonerose on June 5, 2011

  Tusen takk Marit! SÅ koselig at du vil følge bloggen min! Håper du har hatt en VIDUNDERLIG helg! Klem! :o)

 • Tonerose on June 5, 2011

  Tusen takk Anonym! :o)

 • Tonerose on June 5, 2011

  Snille Garden Angel – så søt du er! :o) Og det skal du vite – det er et utgangspunkt i den deilige sjokoladekremen fra sjokoladekaka di jeg ender opp med å bruke til det meste jeg baker – den er så fantastisk god!! :o)

 • Tonerose on June 5, 2011

  Fru Helianthus annuus – tuuuusen takk!! :o)

 • Tonerose on June 5, 2011

  Tusen tusen takk Line! Snille positive deg!! Du er helt herlig!! :o)

 • Tonerose on June 5, 2011

  SÅ søt du er Anne – HJERTELIG takk!! :o) Det er alltid like herlig å oppdage en kommentar ifra deg!

 • Tonerose on June 5, 2011

  Snille Kosetante – tusen tusen takk!! ♥

 • Tonerose on June 5, 2011

  Hjertelig tusen takk mamma’n min!! :O)

 • Tonerose on June 5, 2011

  Hihi, så søt du er Krepsemor!! Nope, jeg er ikke utdannet konditor nei – optiker.. :o) Men tusen tusen takk for det!!

 • Tonerose on June 5, 2011

  Ingridn – SÅÅ snilt sagt! :o) Hjertelig tusen takk!

 • Tonerose on June 5, 2011

  Tusen hjertelig takk Blomsterguri – så snill du er!! Ordene dine varmer! :o)

 • Tonerose on June 5, 2011

  Tusen tusen takk svigermor!!! :o)

 • Tonerose on June 5, 2011

  Hjertelig tusen takk Iselin!! hehe, nope – de sa den var god, så de klarte nok sprette den! :o)

 • Tonerose on June 5, 2011

  Hei Josimo, Hjertelig takk for det!! :o) Hihi, det er SÅ stor forskjell på hvor lang tid det tar å lage/dekorere en kake – så det kommer veldig ann på hvordan den er! Men det er ikke bra timesbetaling for å si det sånn! hihi.

  Håper du har hatt en herlig helg!

 • marit´s,,, on May 20, 2011

  Du store allverden så flott,
  fine bilder og blogg legger meg som følger.
  Ha en strålende helg Marit.

 • Anonymous on May 16, 2011

  du er jammen flink:) noe av det flotteste jeg har sett.

 • Garden Angel on May 15, 2011

  Wow…..wow……wow…..wow…………….WOW!!!!!
  Jeg er ennå en gang MEGET imponert over dine kunstneriske evner!
  Uuuuutrolig flott kake!!!!
  Fineste ever:)
  Jeg skulle visst ha bestilt konfirmasjonskake til datteren min hos deg 😉 vakkert!
  Stooor klem

 • Glutenfri matglede on May 15, 2011

  Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

 • Fru Helianthus annuus on May 15, 2011

  Wow! Dette må være den fineste konfirmasjonskaka jeg noen gang har sett! Det er jo ikke ei kake, det er et kunstverk

 • Huset på landet on May 12, 2011

  Har bare et ord å si: FANTASTISK!!!

  At det er mulig å lage et slikt mesterverk, er for meg helt uforståelig. Du er en mester! :-))

  Og en liten forsinket gratulasjon på bursdagen din, fra meg… Gratulerer så mye med dagen!
  Klem fra Line

 • anne - moseplassen on May 11, 2011

  å kjære, kjære, kjære deg!

  jeg har jo lenge vært fan av bakeverkene dine, men dette var da vittelig den fineste norske kaken jeg har sett.

  gosj!

  så flotte detaljer, så gjennomtenkt, og ikke minst, så presist!

 • Anonymous on May 10, 2011

  Kjempeflott kake. Det er helt utrolig hva du får til Tonemor.Du er så fantastisk flink.Jeg er kjempestolt av deg. Kjempeklem fra Kosetante.

 • Anonymous on May 9, 2011

  Jeg og er veldig stolt av deg :o)
  Det er ei helt utrolig kake. Jeg vet jo hva som bor i deg, spesielt det at har du bestemt deg, så gir du deg ikke før du får det til. Men det er et imponerede kunstverk – for det er jo det det er – selv om det er spiselig!
  Stor klem fra mams :o)

 • krepsemor on May 9, 2011

  Jeg er målløs, atter en gang!!!
  Du er en kunstner! Er du utdannet konditor? Jeg har sjelden sett så detaljrikt pyntet kake! Konfirmanten og hennes gjester var nok storfornøyd med denne kaken! Nesten synd å spise den =)

 • ingridn on May 9, 2011

  Du store verden for en fantastisk kake. Aldri har jeg sett noe i nærheten.
  Flott!

 • Blomsterguri on May 9, 2011

  Du er bedre enn noen konditor jeg har sett i hele verden. Så utrolig vakker en kake. Lurer på det samme som de siste – kan vel umulig skjære i noe slik?

 • Anonymous on May 9, 2011

  FOR et resultat!! Det ble bare så utrolig flott kake. Jeg fikk jo se litt av arbeidet underveis, og nok en gang ble et kunstverk til under dine tålmodige hender. Stolt av deg 🙂
  Klem fra Svigermor.
  PS. Lurer på om noen turte å skjære i noe så flott?

 • Iselin on May 9, 2011

  Den kaken står sikkert urørt ennå- tviler på at noen hadde hjerte til å sprette noe så vakkert!
  Jammen er du dyktig!

 • josimo on May 9, 2011

  For et MESTERVERK av en kake !!!
  Hvor mye tar du får å lage en kake ?
  Du verden…du må bruke MANGE timer -vakkert ble det iallefall

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...