Lyseblå Bursdagskake med snøkrystaller, – og “Daniel” i marsipan, i stjernedressen sin! {Oppskrift}

bursdagskake snøfnuggIMG_296022 bursdagskake lyseblå
Velkommen! I dag vil jeg vise noen bilder av kaka jeg laget til bursdagen til Daniel. Det er en klassisk marsipankake/sukkerbrød, men såklart med en liten vri! ♥

IMG_29652_bursdag_kake_blå_vinter
Jeg bakte vanlig sukkerbrød, men hadde litt konditorfarge oppi røra – blått, selvfølgelig! Jeg stekte bunnene i tre former, og blandet litt og litt mer farge i de.
IMG_36672_bursdag_kake_blå_vinter_oppskrift
Dermed ble det en liten overraskelse når man skjærte i kaka – og oppdaget at den er blå inni! Selv synes jeg det er gøy med slike detaljer, og når resten av kakebordet går i blått, hvitt og sølv er det moro når også kaka matcher. Hihi. ♥ Sukkerbrødet fylte jeg forresten med krem, bringebær, banan, valnøtter og vaniljekrem. Oppskriften min på sukkerbrød har jeg hatt lenge, og vet desverre ikke hvor den kommer ifra. Men her kommer den iallefall – i tilfelle du ikke har oppskrift på vanlig sukkerbrød!
5-6 egg og 180g sukker piskes til stiv eggedosis.
120 g hvetemel, 30g potetmel og 1/2 ts bakepulver blandes. Sikt dette deretter i eggedosisen. Blandes forsiktig.
Stekes midt i ovnen på 160-170 grader i ca 35 minutter. Jeg delte røra i 3 former (pga fargen) à 20cm diameter, og da stekte jeg de kun i 20 minutter hver!
IMG_29832_bursdag_kake_blå_vinter
Jeg trakk kaka med marsipan som jeg hadde farget lyseblå – jeg bruker vanlig marsipan fra matbutikken og farger med hvit matfarge, samt litt lyseblått. Selv synes jeg det er veldig fint å ha litt hvitfarge i, vanlig marsipan er jo ganske “gul”. Så avslutter jeg med å spraye pearl-spray over hele kaka – det gir en nydelig shine! ♥
IMG_29962_bursdag_kake_blå_vinter
Jeg tegnet snøkrystaller med royal icing (melismasse), strødde over litt spiselig glitter og avsluttet med en liten sølvfarget sukkerperle inni hvert snøfnugg. Royal Icing lager du ved å piske eggehvitte, og deretter tilsette melis til du får en fin konsistens. RI bli helt hardt når det stivner, så om du feks tegner slike snøfnugg på bakepapir – og lar det ligge og tørke, kan du løfte de opp når de er helt stivnet, og ha de stående på en cupcake el. ALLE muligheter! ♥
IMG_294022_bursdag_kake_blå_vinter
Litt marsipan farget jeg hudfarge (jeg liker da å bruke fargen Ivory ifra Wilton), og modelerte en liten gutt som skulle forestille lille ettåringen vår. Daniel fikk såklart på seg stjernedressen sin (onepiece som han fikk til jul, han bor i den!), og jeg måtte jo lage han klatrende.. Han er HØYT og lavt om dagen!! Detaljene har jeg malt på med spiselig farge.
IMG_29672_bursdag_kake_blå_vinter
Kakefatet trakk jeg også med lyseblå marsipan, og rundt fatet festet jeg hvitt silkebånd med dobbeltsidig teip. “Stettefatet” er forresten en sølv kubbelysestake ifra Ikea som jeg plasserte kakefatet på!
IMG_297822_bursdag_kake_blå_vinter_oppskrift
Det var det hele for i dag! Tusen takk for at du tittet innom bloggen min, jeg håper det var til inspirasjon! ♥
Stor klem fra meg!
// flere oppskrifter finner du HER

17 Comments

 • Tonerose on February 5, 2012

  Hei igjen,

  Bare koselig! ♥

  Tusen takk for det, håper du også har hatt en strålende dag!!

  Stor klem!

 • Anonymous on February 5, 2012

  Heihei!:o)
  1000 takk for mailen din, er såå takknemlig!:o)))
  ha en strålende dag!!
  klem Anette:)

 • Tonerose on February 4, 2012

  Hei Anette,

  HJERTELIG takk for så utrolig gode ord snille deg!! ♥ Du lyser opp dagen min! :o)

  Ja, den i butikken er litt gul ja.. Men det er den jeg bruker! Du får kjøpt hvit konditorfarge, og det er et skikkelig kliss å farge – men det fungerer bra. Evt kan du også kjøpe ferdig farget marsipan på spesialkakebutikker, panduro etc. Men jeg pleier å bruke rema sin, Landlord. Du kan igrunnen bruke de fleste! :o) Jeg farger alltid vanlig marsipan, og kjevler selv ut til lokk. Om du kjøper ferdig lokk kan du evt spraye den ferdig dekte kaka med farge-matspray, da får du enkelt en fin jevn farge. Men vær obs på at fargen blir gulere! :o) det kan være smart å teste fargen ved å spraye på litt valig marsipan først.

  Et lite tips til farging av marsipan er å farge det inni en stor ziplock-pose (type ikea pose), da slipper det å bli SÅ grisete.. :o)

  Stor klem!

 • Anonymous on February 4, 2012

  Hei hei igjen:)) må titte innom deg jeg hver dag:o)) blitt fast følger :o)) er så herlig blogg!!og mye herlig å lære 😀 sååå skjønn barne kake.. kan jeg spørre deg..hvordan farger du marsipanen..?:) ..og du får det så jevnt og pent?:)(ja den i butikken er litt gul ja..).. krever sikkert noe øvelse dette tenker jeg hehe…:D hører det er ikke så lett å farge et helt lokk…men duh så pent det er når alt matcher..:D

  klemmer Anette:)

 • Tonerose on January 27, 2012

  Hei Dagdrømmeren,

  Hjertelig takk for det!! ♥ Så koselig at du tok turen inn hit! :o)

  Ønsker deg en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on January 27, 2012

  Hei Birte,

  Åh – så koselig!! Tusen takk! ♥ Hihi, ja selv synes jeg det er gøy med slike detaljer. :o)

  Ønsker deg en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on January 27, 2012

  Hei Anne,

  Hjertelig takk for det!! ♥ Snille deg! :o)

  Ønsker deg en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on January 27, 2012

  Hei Marita,

  Hjertelig takk for så gode ord!! Kjempekoselig at du liker deg her inne! :o) Hihi, så gøy at sønnen din vil ha cars-kake til bursdagen sin!! Hvor gammel blir han? Det blir nok stor suksess!! :o) Koselig å lese at du har fått masse inspirasjon, og begynt å tenke litt annerledes når det gjeldr bursdagsfering etc! ♥

  Ønsker deg en herlig dag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on January 27, 2012

  Hei Tommensgirl,

  Hjertelig takk for det!! ♥ Kjempekoselig at du vil følge bloggen!! :o) Søta, tusen takk! Jeg har tatt litt flere nyfødtbilder, må bare redigere litt – så kommer det snart litt flere på bloggen. :O)

  Tusen takk, ønsker deg en herlig dag også!

  Stor klem!

 • Tonerose on January 27, 2012

  Hei Mirjamsdrøm,

  Hjertelig takk for det! ♥ Kjempekoselig at du vil følge bloggen min, tusen takk for det! :o)

  Tusen takk, håper du også får en HERLIG dag!!

  Stor klem!

 • dagdrømmeren on January 26, 2012

  Wow. Utrolig flott kake. Mesterlig!
  Er imponert over alle kakene jeg har sett da jeg skrollet meg nedover i bloggen din. Du er jammen flink!

  Tusen takk for kommentar hos meg. Og for en nydelig blogg du har

  Klem

 • Barnelykke on January 26, 2012

  Stilig effekt med blått inni kaka. Helt utrolig hva du klarer å mikse av kaker, har hatt meg et dypdykk i bloggen din 🙂 Myye lekkert!

  B I R T E

 • aneshobbyhjorne on January 26, 2012

  Hei ihjen –
  Flott kake til Daniel . Du er da helt råååååååååååååååååå…

  Fantastisk spør du meg. har fått masse ispirasjon fra deg –
  anne

 • Marita on January 26, 2012

  Hei! Har tittet i bloggen din en stund. Fantastiske kaker og kakebord du lager til. Jeg har fått så mye inspirasjon her inne hos deg, ikke minst til å tenke litt utenom det vanlige rundt selskap o.l. Nå har sønnen min sett seg ut Cars kaka di som sin favoritt, så nå er jeg pent nødt til å prøve å lage min egne versjon av den til bursdagen hans i april :)))
  Takk for at du deler og inspirerer! Ha en flott dag!

 • Tommensgirl on January 26, 2012

  Hei..
  Tusen takk for koselig kommentar..
  Så utrolig nydelig kake..
  Har sett nedover her, og det er jo sååå mye fint du har laget..
  Og nydelig bilder du har tatt av skjønne babyer…
  Legger meg til som følger jeg..
  Ha en fin dag:)
  Klem fra meg

 • mirjamsdrøm on January 26, 2012

  Heisann:)
  Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg!
  Så utrolig flink du er til å bake og pynte!!!
  Jeg er målløs 😉
  Legger meg til som følger så jeg finner deg og den fine inspirasjonen din igjen.
  Ha en fin dag!!
  Klem

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...